Рожищенських дітей вчили поводитись з безпритульними собаками

19 Лютого 2019, 12:32
3809

У Рожищі провели інформаційну кампанію щодо правильного поводження з безпритульними собаками.

Про це інформують на сайті Рожищенської міської ради.

Проблема з безпритульними собаками у нашому місті не нова. На жаль, з року в рік, попри заклики не викидати тварин на вулицю, з’являються нові й нові безхатченки. Нікому не секрет, що за кожною безпритульною собакою стоїть безвідповідальний господар. Та, хай там як, проблема є і ми маємо знаходити шляхи її вирішення.

Рожищенська міська рада вже кілька років поспіль співпрацює з КП «Ласка», які на замовлення приїжджають у наше місто, виловлюють собак, лікують, стерилізують та повертають назад. Тобто, собаки – залишаються в Рожищі.

На щастя, жорстокі радянські підходи відійшли у минуле: завдяки зусиллям зоозахисників, вбивства тварин заборонені українським законодавством. На жаль, маємо зрозуміти й те, що можливості збудувати притулок для тварин на території міста у нас немає. Тому ми повинні навчитися жити поруч – люди і тварини – не травмуючи і не вбиваючи одне одного. 

У Рожищенську міську раду звернулися волонтери ГО «Порятунок чотирилапих». Разом із ними було вирішено розпочати на території міста навчально-просвітницьку діяльність, що включає роздачу інформаційних брошурок та книжечок про правильне поводження з тваринами. Оскільки, саме діти виявляють найбільший інтерес до тварин і є найбільш вразливою категорією, інформаційну кампанію провели в усіх школах та ДНЗ міста.

А саме, заступник міського голови Сергій Лясковський зустрівся з директорами шкіл та завідуючими ДНЗ, де розповів про важливість розповідати дітям та їх батькам про те, як правильно поводитися з собаками, які зустрічаються на вулиці, допомогти розуміти природу тварини та прищепити любов до братів наших менших уже змалку.

Мабуть, серед усіх тварин, люди, а особливо діти, люблять собаку. Тому часто хочуть її погладити, тим самим засвідчити свої добрі наміри та почуття. Але нерідко такі дії є причиною протилежної реакції пса: він не сприймає нашої ласки. А коли намагаємося силоміць її нав’язати, то вчиняє опір, який може закінчитися тим, що собака покусає людину, навіть свого господаря. Є випадки, коли діти самі вчиняють стосовно тварин агресивні дії: б’ють палками, кидають камінням.

Причини нападу собаки на людину не завжди зрозумілі. Вони можуть зненацька проявляти агресію майже без видимих на те причин. Спровокувати її може все, що завгодно: раптовий гучний звук, жестикуляція, відчуття страху, невпевнена хода, навіть природне явище. Тому, аби вберегти дітей від загрози, варто навчати їх правильно поводитися з тваринами.

Сергій Юрійович розповів про основні правила поведінки з тваринами, а також роздав інформаційні брошури. Також він наголосив, що інформацію про те, як варто поводитися із собаками треба роз’яснювати не тільки учням, але й батькам на шкільних зборах. Бо, насправді, не всі дорослі знають, як поводитися з тою ж безпритульною собакою.

Коментарі
19 Лютого 2019, 17:35
Ці собаки є дуже небезпечні. Їх потрібно всіх безпритульних собак усипити...
19 Лютого 2019, 23:49
Я йшов одного разу на роботу, було сніжно і стояв лід. Проходячи повз собак прослизнувся, собаки на мене кинулись, мало що не вкусили. Тепер коли йду завжди на мене гавкають хоча нічого їм не роблю. Одні і ті ж собаки і на тому ж самому місці. Собацюри здоровенні, кидаються на багатьох прохожих, спеціально за ними спостерігаю.<br/>Яку брошуру мені порадите прочитати пане заммера щоб собаки на мене не кидались.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024