Подробиці зборів у Пожарках щодо переходу громади у ПЦУ

17 Лютого 2019, 16:30
Збори у Пожарках 5936
Збори у Пожарках

У Пожарках Рожищенського району місцеві жителі підписалися за перехід в ПЦУ, але на зборах не підтвердили свого рішення.

У суботу, 16 лютого, у клубі в Пожарках відбулися збори релігійної Свято-Стефанівської громади, до складу якої входять ще й прихожани із сусіднього села Оленівка. Попередньо жителі Пожарок зібрали 150 підписів за перехід у Православну церкву України. Але більшість із них потім не прийшло на збори. Це і зіграло на користь прихильників Московського патріархату.

«На захід прибули шість священиків Московського патріархату, а також організовано привезли жителів Оленівки, чию думку не питали і підписів серед них не збирали. Це обурило оленівців і вони на зборах виступили категорично проти переходу храму святого Стефана до ПЦУ», – поділився з журналістами Район.Рожище Олександр, який був під час зборів у клубі.

Нагадаємо, загалом прийшло лише 136 прихожан, серед них 65 осіб було з Оленівки, які й проголосували проти переходу. Лише 71 пожарківців підтримало перехід, та цієї кількості виявилося недостатньо.

«Так як збір підписів відбувся лише на території Пожарок, жителів Оленівки обурило те, що їхньої думки ніхто не поцікавився. З ними ще й провели активну агітаційну роботу й переконали, що перехід ні до чого доброго не приведе. До речі, вже пізніше стало відомо, що жителі Пожарок не прийшли на збори через те, що побоялися залякування місцевого священика. Він перед тим обходив вулиці з погрозами», – додав Олександр.

На зборах у Пожарках був присутній речник УПЦ МП Олег Точинський. Власну позицію з приводу ситуації, що виникла, він написав на своїй сторінці у facebook:

«Після тривалих суперечок, вдалось вийти у законне поле. Усі, хто не мав відношення до Свято-Стефанівської релігійної громади УПЦ села Пожарки, покинули приміщення клубу, а збори, як і домовилися, очолив настоятель. Створили лічильну комісію, після чого всі присутні, ідентифікуючи свої особи (а не підніманням рук вгору), залишали власні прізвища у списках або «за УПЦ», або «за УПЦ КП»

У кінці допису Олег Точинський заявив, що «Свято-Стефанівська релігійна громада УПЦ села Пожарки своєї конфесійної приналежності не змінює!» Хоча місцеві жителі запевнили, що найближчим часом в обох селах повторно проведуть збір підписів, після чого на повторних зборах остаточно вирішать питання конфесійної приналежності.

Фото зі зборів Олега Точинського

Збори у Пожарках
Збори у Пожарках

Свято-Стефанівська церква села Пожарки
Свято-Стефанівська церква села Пожарки

Коментарі
17 Лютого 2019, 19:06
Геть московського ПОПА!!
17 Лютого 2019, 19:07
а коли будем забирати і інших конфесій приміщення.адже грекокатолики і баптисти теж повинні перейти в пцу а також мусульмани.одним словом всі конфесіі які існують на територіі україни.до них теж потрібнозавітати за підписом в перехід в пцу.інакше вони теж не українці.
17 Лютого 2019, 19:08
подумаєш турками стануть зате пцушниками будуть
17 Лютого 2019, 19:15
Артем, назва нашої держави пишеться з великої букви - Україна! Чи тим, що написав з маленької ти висловлюєш своє ставлення?
17 Лютого 2019, 19:16
Та вже краще турками стати но не москалями.
17 Лютого 2019, 19:23
Ти ще коменти залишаєш? Ти вже показав свою некомпетентність. Йди краще рецепти коментуй, безтолоч не позорся...
17 Лютого 2019, 19:40
АРТЕМ НЕ РІВНЯЙ ТОГО З ПАЛЬЦЕМ.....ТИ ПАДЛО СИДИШ ТУТ А ТАМ НА СХОДІ ГИНУТЬ ХЛОПЦІ...ЧИ МОЖЕ ПІДЕШ І ПОКАЖЕШ НА СХОДІ СВОЇ ЗДІБНОСТІ
17 Лютого 2019, 19:47
А від кого РПЦ вимагала автокефалію.ЗА твоєю логікою вона теж турецька?
17 Лютого 2019, 19:49
А що пальцем не той ефект?
17 Лютого 2019, 19:52
Один з нас двох позориться, але це не я, вгадай хто? Ти хоч нік собі придумай, щоб я знав, що то саме твої висококваліфіковані думки. Від тебе я ні одного внятного аргументу не прочитав. Одні емоційні образи наліво та направо, я якось так і представляв захисника істинної віри московської, матюкливий бевзь.
17 Лютого 2019, 20:17
Так ти оприділись що в тебе ПЦУ забирає.. а то і віру і приміщення і все на світі.. бідний Артемка
17 Лютого 2019, 20:18
Скинь коменти в яких я "емоційно ображаю наліво та направо" та "матюкаюсь". Хоч раз підкріпи свої слова фактами, а то все балаболиш без доказів я баба. Аргументувано пиши а не як в народі говорять "в воду перднув"
17 Лютого 2019, 20:18
ті.що не прийшли.тих залякали ?
17 Лютого 2019, 20:35
Чому не пишете, що Доросины перейшли в ПЦУ???????????????????
17 Лютого 2019, 20:40
Напевно коментарі пишуть ті, що "не пропустили служби Божої ні одного разу! Так от якщо, стояти на службі і уважно слухати, то правиться на Старословянській мові!Ніхто нікому не забороняв ходити в Українську церкву! Ходіть в Українську церкву!Місця всім хватить! Но пишіть коментарі вічливо!! В церкві не цензури не научать!!! Поважайте вибір кожного громадянина!!Бог у поміч нам усім!!
17 Лютого 2019, 21:09
Як я тобі комент скину, якщо всі комент з прокльонами в матами адмін потер? Вчора і прокльони йшли, і мати, це або ти писав або такий як ти, ти ж нік не пишеш.<br/>P.S. В нас в народі кажуть “як в муку перднути». Відчуваєш наскільки ти далекий від народу?
17 Лютого 2019, 21:13
Геть московського ПОПА!!
17 Лютого 2019, 22:16
БАЛАБОЛ
17 Лютого 2019, 22:23
Отець Віталій Пожерецький священик, відростив роги і пішов з ними поселі. Люди побачивши священика з рогами полякалися і не пішли на збори.<br/>Люди добрі хто може вірити в цю БРЕХНЮ. Цікаво, яка СУКА розповсюджує все це?
17 Лютого 2019, 22:25
Одноклітинні макаки, той хто вірить брехливій статті)))
17 Лютого 2019, 23:00
А яка позиція топільненської церкви. Як вирішила громада села.
17 Лютого 2019, 23:01
А яка позиція топільненської церкви. Як вирішила громада села.
17 Лютого 2019, 23:14
Люди добрі , до чого ви дійшли? Бог один, чи на старословянській, чи на українській. Час все покаже. Головне бути людьми.
18 Лютого 2019, 00:08
пожарки прс...ли свій шанс...Хоча тепер мають повне право почергового Богослужіння в тому храмі
18 Лютого 2019, 00:08
За таку ворожнечу між людьми пороху в пеклі найглибша бочка дістанеться
18 Лютого 2019, 01:22
Ви забули дописати, що підписи булт=и зібрані тією ж самою Дулюк Зіною і її синами, і при зборі підписів, вони людям не казали, за яку Церкву, вони їх збирають і людей обманюк=вали.Якщо пишете, то пишіть все як є, а не брехню одну
18 Лютого 2019, 01:31
.....це достовірні факти, знаю особисто прихожанку Церкви , села Пожарки.Люди були налякані, не московським попом, як ви його там ображаєте, а тими ж самими Дулюками ,які їздять разом з Васьою, і на людей тиснуть, правильно Вася сказав вчора, що він приїхав по душі людські, тільки от куди він їх хотів забрати, то забув уточнити, туди куди і сам іде - в яму!!! Розкольник.Філарет теж КГБіст, чому про це не пишете?!!!Низький уклін людям, які мали сміливість прогнати, того чорта з свого села (Васю)
18 Лютого 2019, 01:37
Шановні прихожани, до храму яких наступного разу приїде цей полк старих пердунів у складі Дунця, Шняка, Трофімчука і Іванюка не оскверняйте ваш храм їхньою присутністю, зразу обливайте зеленкою!!!
18 Лютого 2019, 02:40
цим нас не залякаєш , (Блаженні гонимі за правду бо їхне царство небесне)8 зап Бллаженства..Любіть усі правду і ненавидьте неправду або всякий гріх; говоріть прямо і сміливо святу правду і викривайте терпляче неправду, щоб правда звеличувалась як належить їй, а неправда була посоромлена і викорінена, щоб не підіймала високо свою голову, — бо «нехай від неправди відступиться всякий, хто Господнє ім'я називає» (2 Тим. 2, 19).З нами Бог і Україна..Бо з нами правда. Боже бережи Україну від московських вовків в овечих шкурах..які забули хто вони і якого роду
18 Лютого 2019, 03:25
моя відповідь.на землі немає жодної невіруючої людини .тому Віра-це індивідуальний вібір кожного,навіть Господь нікого не заставляв.хто дав право принижувати людську гідність,топтати і осміювати чиюсь віру.неважно до якої конфесії належить людина головне її вчинки по відношенню до себе і інших людей.тому вчинки сцу сьогодні розцінюються як зневага не тільки до православних а й до інших конфесій.
18 Лютого 2019, 03:32
позор.ганьба.стидно будучи українцем ходити під турком.Київська Русь якщо хто не знає являється матірью росії і білорусіїї.а яка мати не визнає своїх дітей.історію потрібно знати.
18 Лютого 2019, 03:42
якщо сцу хоче створити свою віру то нехай будують собі храми і там моляться навіщо займатись грабежем.це недостойно і підриває пристиж україни як держави вцілому.я українець народився і живу тут і мені через таких неосвідченних в церковних питаннях людей стидно за свою державу.навіть філарет з єпіфанієм повинні знати що устроївши цей фарс ображають коного громадянина україни
18 Лютого 2019, 04:38
щодо війни на сході то я згідний з відповіддю блаженнішого митрополита Онуфрія.
18 Лютого 2019, 14:09
Вже колись руховці хотіли забрати церкву в Рожищах. Всім їм вже давно царство небесне. Ніхто навіть до 50 не дотягнув. <br/>Оце що зараз відбувається - називається віджати щось (церкву, бізнес, і так далі). Хочу запитати чим Ви кращі за Яника??? На скільки мені відомо кожен має право на віросповідання і вибір куди йому ходити і молитися. Хочете ПЦУ нема питань будуйте церкви і вперед.<br/>Невже Ви люди не розумієте, що Вами як стадом баранів маніпулюють і гонять туди сюди.<br/>Ніхто нікого не заставляє купляти свічки чи класти гроші просто прийдіть і помоліться. <br/>Хочу Вам дещо розказати: &quot;Прийшов чоловік в храм, а йому ти не так хрестишся кажуть, не так вдягнутий і так далі... Вийшов той чоловік і став біля дверей. Чує голос, що вигнали тебе, він каже так, а голос каже, а мене вже давно також. <br/>Задумайтеся люди, що Ви зараз робите. Не дозволяйте щоб Вами маніпулювали як тими баранами. <br/>Але скажу ще таке якось мені одна стара людина сказала, що будуть церкви, багато церков , але вже не буде в них благодаті і не можна буде туди ходити. Напевно все воно до того йде.
18 Лютого 2019, 14:46
Дивлюсь на цю ситуацію з церквами та впевнена ще раз, що церква це бізнес. А ті хто кричати про віру, бігають до церкви, а придивитися до їх вчинків та стосунків з людьми. Вони себе величають та підносять вище вас. Бог один. Україна має мати свою іпархію.
18 Лютого 2019, 16:00
Не УПЦ ,а РПЦ в Україні це злодії , брехуни і вбивці! Злодії тому що в 17 ст. Київська митрополія була насильно приєднана до московії, проти бажання українського народу і духовенства. Московія вкрала в нас назву &quot;Русь&quot;. Путін відкрив пам&quot;ятник Великому Князю Володимиру. Хай ще переїменують Волгу на Дніпро.Росія себе називає матір&quot;ю , а Україну дочкою. Виходить , що дочка старша за матір? Дочка може бути старшою тільки за мачуху. В 1948р, вони вкрали в нас нашу Михайлівську церкву.Церкву будували українськи націоналісти. ( брати Куяви, Шинкаруки наші діди і батьки.) Деякі з них були вивезані на Сибір. Брехуни, бо проголошення РПЦ в 1448р. відбулося неканонічним шляхом.З цього випливає, що 141 рік РПЦ була ніким не визнана. Коли вона завезла до Константинополя хабар ( соболині міха, гроші) ,аж в 1589р. її визнали , і то не всі. Зараз Онуфрій з москалем Новінським їздили на інтронізацію Кіріла. Це не УПЦ , як вони говорять, а РПЦ в Україні. Вбивці, тому що отравили Блажейнішого Митрополита Володимира, який так добивався Автокефалії для УПЦ . Його праву руку О. Драбинка теж хотіли вбити. Він мусив переховуватись. Йому мусили надати держохорону. А скільки наших священників замурдували в Сибіру, бо вони служили Україні і своєму народу. Покайтеся!!! Любіть Україну. Слава Ісусу Христу! Слава Україні!
18 Лютого 2019, 16:32
Рухівець В. Василевич помер біля 80р., П. Гаврилюк помер більше 70р., С. Новосад більше 60р.,С. Троцюк більше 50р.,А. Наумкін ( в 1989р.на Спаса вивісив на сирзаводі прапор) помер в 64роки.Вічна їм пам&quot;ять. Багато рухівців живі і здорові, і далі боряться за Українську Церкву, за Україну!!! Ось бачимо , як далі брешуть московськи простітутки.
18 Лютого 2019, 16:44
Хто за московську церкву то автоматично стають зрадниками України. Молитися московському тер. Ви настоятелем іди.
18 Лютого 2019, 18:15
А ще хочу нагадати таке.<br/>Коли кацапи віджали Крим, що сталося із українськими храмами там? Вони всі були швидко захоплені РПЦ, силою і всім чим тільки можна. Вони вкрали українську церкву там, чому ми маємо їх терпіти тут і ще й якісь привілегії їм надавати? <br/>Пишу ще раз, чемодан вокзал кацапстан.
18 Лютого 2019, 18:53
В Україні має бути Українська церква а не московська.За що пролито стільки крові і ще нема кінця,
18 Лютого 2019, 19:27
Біди за бідами, а вони далі про своє. Безумство.
18 Лютого 2019, 20:29
Артем, не пишіть маразму! Вивчайте історію України а не служите країні агресору
18 Лютого 2019, 20:33
Біди від людей нерозважливих. Має бути в Україні державна мова, церква, адекватні віряни, а не маріонеткі. Іюди.
18 Лютого 2019, 21:14
Молодці жителі району що приєднаються до УПЦ бо в скорому часі громади будуть приймати тільки без попів
19 Лютого 2019, 23:52
Держава не забороняе московське віросповідання,хоча воно сьогодні немае сили.Тому шановні віряни мп найдіть в собі правду і визнайте що служите путінському режиму та Кирилу,тобто називайте все своіми іменами РПЦ і ніяк інакше.
21 Лютого 2019, 21:06
На збори за пцу звозили й зносили і споювали,цікаво тільки на службу також в такому режимі???чи стануть віруючими,які не сповідаються і ніколи не ходили до церкви ,кому буде потрібна порожня церква
22 Лютого 2019, 07:02
Наведи приклади в якому селі таке було
22 Лютого 2019, 08:58
В Пожарках таке було,самі розказали вже деякі шо приїхали забрали і сказали треба підписатися
22 Лютого 2019, 08:59
В Пожарках таке було,самі розказали вже деякі шо приїхали забрали і сказали треба підписатися
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024