На обладнання для рожищенських шкіл пішов мільйон гривень субвенції

14 Лютого 2019, 16:04
3238

З метою забезпечення якісних освітніх послуг, належної організації освітнього процесу в Рожищенському районі було створено два опорні заклади: комунальний опорний навчальний заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 м. Рожище» та комунальний опорний навчальний заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Переспа» з філією «Загальноосвітня школа І ст. с. Малинівка».

Про це йдеться на сайті Рожищенської РДА.

Для зміцнення матеріально-технічної бази, покращення та модернізації освітньої інфраструктури цих закладів у 2018 році Кабінет Міністрів України виділив цільову освітню субвенцію на оснащення засобами навчання, у тому числі кабінетами природничо-математичного напрямку, мультимедійними засобами навчання.

У район надійшло 1 090 000 грн, за які закуплено обладнання для навчальних кабінетів. Опорні школи придбали сучасну техніку: інтерактивні комплекси, кабінети біології та географії. У цих закладах діти вже отримують якісні знання.

В кабінеті біології тепер наявні нові мікроскопи, в тому числі цифровий, сучасні макети органів людини. Кабінети географії обладнані інтерактивною дошкою, метеостанцією бездротовою, телескопом, новими картами, мультимедійним проектором. Також придбано і спеціалізоване програмне забезпечення навчального призначення та інше сучасне навчальне обладнання для різних розділів навчання.

За словами вчителів, нові класи значно полегшують роботу педагогів, а головне – викликають в учнів інтерес до предметів. Завдяки мультимедійному обладнанню, діти відразу бачать результат у будь-яких дослідах. Це скорочує час, який вчитель витрачає на пояснення. Усе це викликає цікавість і бажання навчатися.

Багато шкіл не лише в районі, а й в Україні ще не мають такого інноваційного обладнання, яке змогли закупити опорні школи Рожищенського району. Виробники надали фахівців, які навчали працювати з закупленим обладнанням. Вчителі та учні швидко опанували нову техніку, тому що це цікаво, корисно, сучасно та надзвичайно зручно, і це ще раз доводить, що реформування освіти є дуже на часі.

Обладнання, яке закупили у школи
Обладнання, яке закупили у школи

Довідково: 

У 2016 році всі області України проводили конкурс на найкращий проект опорної школи. На нього могли податися школи, що мали у своєму районі найбільше учнів (як правило, не менше 360), найкраще обладнання і хороших вчителів. А головне – мали можливість прийняти до себе на навчання якомога більше учнів 5-9-х класів з малокомплектних сільських шкіл.

За твердженням МОН, головна мета опорних шкіл – забезпечити дітям рівні можливості доступу до якісної освіти. Відомо, що в сільській місцевості навчається приблизно третина українських дітей. Водночас випускники сільських шкіл мають найгірші результати ЗНО. Саме цю проблему мають усунути опорні школи.

Коментарі
15 Лютого 2019, 15:34
приемно,але це мізер у порівнянні із коштами на політичну рекламу івраховуючи стан шкіл
15 Лютого 2019, 18:05
РАДИЙ за вчителів та учнів цих двох шкіл ! МОЄ особливе вітання ЗОШ у Переспі !!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024