Про що говорила нардепка Оксана Сироїд у Рожищі

13 Лютого 2019, 12:05
Асоціація фермерів Волині організувала зустріч із спікером парламенту Оксаною Сироїд 3871
Асоціація фермерів Волині організувала зустріч із спікером парламенту Оксаною Сироїд

Асоціація фермерів Волині організувала зустріч із спікером парламенту Оксаною Сироїд, аби передати свої побажання до законодавства про запровадження ринку землі в Україні.

Про це йдеться на сайті волинського осередку об'єднання «Самопоміч».

Як сказав Руслан Хомич, організатор зустрічі, фермери не хотіли би, щоб в Україні сталось так, як колись у Литві – землю викупили за одну ніч.

Волинські фермери, здійснивши детальний аналіз існуючих законопроектів по ринку землі, підготували свої пропозиції, виклавши їх у письмовій формі, та передали віце-спікеру для опрацювання в парламенті. Оксана Сироїд сказала, що фракція «Самопоміч» обов’язково скористається їх пропозиціями.

«Земля в Україні – єдиний природний ресурс, який формально не належить олігархам, хоча реально вони її контролюють, – сказала Сироїд. – Ринок землі можна відкрити при умові, що малі сільгоспвиробники матимуть доступ до фінансового ресурсу, а це низькі кредити, продаж лише фізичним особам, заборона реалізації іноземним громадянам, бо ми не знаємо під якою личиною зайде росіянин, і обмеження в одні руки».


Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024