Рожищан вчили протидіяти торгівлі людьми

13 Лютого 2019, 16:25
2232

На базі Рожищенського районного центру зайнятості відбувся тренінг «Попередження та протидія торгівлі людьми. Виявлення та перенаправлення постраждалих від торгівлі людьми», організований та проведений у рамках проекту «Підвищення обізнаності вразливого населення Волинської області щодо безпечної міграції та працевлаштування».

Захід відбувся у вівторок, 12 лютого, інформують на сайті Рожищенської РДА.

Основна місія проекту:

  • дати учасникам конкретні знання з питань протидії торгівлі людьми,
  • сприяти зміні їх ставлення до проблеми,
  • сформувати стійкі морально-етичні засади відповідальної поведінки людей при виборі роботи та вміти вчасно реагувати на підозрілі та про вокативні пропозиції працевлаштування, щоб запобігти потраплянню в ситуацію торгівлі людьми.

З вступним словом до присутніх звернулася керівник апарату райдержадміністрації Жанна Дубчук.

«Торгівля людьми є одним з найсерйозніших злочинів проти людини, який має як економічні, так і соціальні, психологічні причини. Одним із варіантів розв’язання проблеми торгівлі людьми та надання допомоги і захисту особам, які постраждали від неї, є налагодження співпраці між органами та установами, громадськими організаціями, які здійснюють заходи з протидії торгівлі людьми», – зазначила посадовиця.

Навчання провела голова ГО «Волинські перспективи» Ніна Пахом’юк та юрист-консульт організації Віктор Вальчук.

З поняттям «торгівля людьми», ризиками та небезпеками, з якими можуть стикатися ті, хто їде на заробітки до інших країн, інформацією про організації, що надають допомогу постраждалим, ознайомилися учасники тренінгу: практичні психологи шкіл району, працівники центру соціальних служб для молоді, поліції, районної лікарні, центрів первинної та вторинної правової допомоги, районної ради, територіального центру, притулку для дітей, інклюзивно-ресурсного центру, управління соціального захисту населення та служби у справах дітей райдержадміністрації. Вони ж згодом зможуть поділитися отриманою інформацією з колегами, а також використати в повсякденній роботі з людьми.



1

Коментарі
13 Лютого 2019, 18:34
Людям роботу би шукали а не фігньою страждали
13 Лютого 2019, 19:10
Читати вмієш йолопе, це рганізовувала Го "Волинські перспективи" а не центр зайнятості!!!)
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024