Можуть викликати лейкемію та інші форми раку, – Уляна Супрун про хутряні ферми

12 Лютого 2019, 09:17
5215

Нещодавно петиція за заборону хутра в Україні набрала понад 27 тисяч підписів – рекордну кількість для сайту Ради.

Про це пише УНІАН.

Забій тварин на хутряних фермах в Україні відбувається із використанням удушення, смертельної ін'єкції, або електричного струму, коли електроди вводяться в пащу чи пряму кишку. Нерідко шкіру знімають з ще живих тварин, щоб хутро не втратило блиск. Це не тільки жорстоке ставлення до тварин, але й велика шкода для довкілля та здоров'я людей, пише Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Вона наголосила, що за рівнем забруднення довкілля токсичними речовинами Світовий банк відносить хутряні ферми до п'ятірки найбільш загрозливих виробництв. Вони несуть велику шкоду для довкілля – забруднюють ґрунт, водойми та повітря вірусами, бактеріями й токсичними речовинами.

«Адже тіла вбитих тварин обробляють хімікатами – формальдегідом і хромом. Вони дозволяють уповільнити природний процес розкладання тіл тварин, водночас дуже небезпечні й для людей. Алергія, мігрень, інфекції дихальних шляхів – такий букет не рідкість серед місцевих жителів в радіусі 10 кілометрів від хутряної ферми. Більш того, забруднення можуть навіть викликати лейкемію та інші форми раку у людини», – пояснила Супрун.

Нагадаємо, саме таку ферму планують запустити у селі Підгірне Рожищенського району.

Коментарі
12 Лютого 2019, 11:56
Новосад Сергій<br/><br/>09:04 12.02.2019<br/><br/>А хто завтра у Підгірному житиме і хворітиме?кому смердітиме?...доживають!! Звалить молодь в місто чи за кордон ...інвестори і не дивитимуться в сторону екологічно-чистого села, яке втратило шанс ...Домовилися б з Еріком про частковий продаж хутра, відходів хутра місцевим жителям. Шили б шапки , шуби..Поїдьте в Тисменицю Івано-франківської області . там 500 хутрових ательє!! І шиють &quot;НОРКУ&quot; з котів і бабаків))). А тут - прямо з клітки під машинку!!!Обєднайтеся!!!! Зробіть кооператив &quot;Підгірна норка&quot;..біжіть вчитися! УРРРААА!!!! Ерік прийшов!!!!<br/>Блін...і тут знайдуть собі горлохватів , які зроблять з них дурнів. Бідних дурнів... Норки шкода! Смердить! А свині не шкода??? Не смердить???...А Голландія пахне??? Смердить свинячим і коровячим послідом.За 10 км чути завод, який переробляє цибулю. Смердить!? Смердить смаженою і гнилою цибулею. Всі звикли і розуміють, що людям треба заробляти...Понаїдуть ..привезуть &quot;небезпеку раку&quot;. Демагоги , які ні за що не відповідають. Домовтеся з Еріком про умови , зробіть виробництво хутрових виробів і забудьте &quot;ДЕБАТИ&quot; , як страшний сон.
12 Лютого 2019, 13:34
Так комусь з місцевих відкату не сплатили, тому і вся буза з нацкорпусами і рештою ((продвинутих. Кроплять ріпак несмердить, свині ,коровви, молокозаводи з відстійниками і тд. Печерний люд.
12 Лютого 2019, 15:21
Ви тут коментуйте, хоч позаслинюйтесь, а ми будемо в неділю голосувати, так як нам добре. Нам там жити! У нас люди, які хочуть працювати, працюють. І ферми нам такої нафіг не треба!!! І так тих болячок хватає.
12 Лютого 2019, 18:13
Прочитайте статтю:&quot;Норка не только ценний мех&quot;вісті Придністровя село Шульгівка Петриковський район можливо і думка поміняеться.А лейкомія і рак ну це вже занадто щодо хутра,а щодо спиртів невідомого походження,також до ковбасних виробів (кілограм ковбаси коштуе менше килограма мяса через, те що там добавки ГМО продукціі).жири пальмовоі оліі в кондитерських виробах, папироси в яких немая табаку, хліб що цвіте ,в якому від 5до7різнихЕшок , води і різні соки з концервантами то вам як не лейкомія чи рак, а ще &quot;евробляхи &quot; без каталізаторів, а телефони та смартфони -радіоактивне випромінювання то це що?,а &quot;Шуберд&quot; у Луцьку де молодь яка працюе не може народжувати,а різні вироби з пластмас з Китаю що &quot;пахнуть&quot;, пластикові пляшки і целофанові пакети які при спалюванні виділяють такий газ ,що коли цого надихатися то можна померти зразу,і без хвороби-пишіть про це.А щодо виробництва, будь якого фермерського господарства- то воно е найменш безпечнішим,що до відношення будь яких відходів життедіяльності людини.
12 Лютого 2019, 20:03
Місцеві не хочуть платити своїм здоров'ям через чийсь бізнес.
12 Лютого 2019, 22:20
Якщо у вас все окей, то живіть як знаете .Але що буде, якщо Ерік забе на все і пошле всіх, а депутати як не сьогодні то завтра піднімуть ставки на податки на паі?........правильно! Маемо земллі будемо &quot;господарювати&quot; та&quot; розвиватися&quot;
13 Лютого 2019, 00:05
Такої дурості, при обгрунтуванні &quot;шкоди&quot; від звіринців, я ще ніколи не чув. І це розповсюджує купка схиблених мізками осіб, на чолі із Супрун. Зазвичай на хутряній фермі тримають звірів різних видів. Для чого? Для того, щоб м'ясо та тіла тварин одного виду поїдалися звірами іншого. Це нормальна та розповсюджена практика. То ж там немає ні обробки трупів забитих тварин якимись шкідливими хімічними речовинами. Перед тим як про щось говорити, потрібно хоча б отримати консультацію спеціалістів. Це ж не поради в.о.міністра МОЗ, коли можна викладати свої примітивні думки у соцмережах і не відповідати за їх наукове обгрунтування.
13 Лютого 2019, 02:09
в цивілізованих краінах люди відмовляються від такого бізнесу не тількі через екологію .сам процес вирощуваня і забою в нормальних краінах це дикість ми що неандертальці ? нам конче потрібні шкуркі !хочем жити по европейські а може й краще а рівняімось на дикунів з московіі.я за просування бізнесу Еріка але на вигідних для людей умовах.Ерік сам себе підставляе привозячи такіх колег як цей бізнесмен.Якщо його хтось змушуе то нехай звертаеться до громади по допомогу а не навпакі.
13 Лютого 2019, 12:29
Завдяки таким&quot; патріотам&quot; як підгірному наші землі будуть після зняття мараторію не в порядних підприемців чи то украінців чи то іноземців, а в мономолістів і варварів як витягнуть все з землі ,або будуть робити те що ім заманеться, і ніякого громадського слухання не буде. Ніхто ні в кого питати небуде ,а якщо таку треба процедуру провести, то вона буде токою як потрібно і будуть будуватися тіж звіроферми тільки в більших масштабах, будуть будуватися крохмальні заводи з відстійниками, які будуть смердіти,будуть будувати мусорні заводи,та будь що інше по дальше від великих міст.і начхати ім буде на села ,і що там живуть люди ім також буде по барабану.Ви іх навіть бачити нікол,и небудете,хоча і землю ви ім і самі продасте.Та що щановні селяни маете свого того чи іншого фермера ,який звами живе та рахуеться бережіть його та допомагайте йому, і якщо потріпно то вставайте на захист як його так і в більшій мірі своіх інтересів.Не ведіться на незрозумілі акціі,ми ще поки що живамо в Украіні а не Европі .Люба живніть на планеті існувала засобом існування людей.і хто би вам що неговорив відходи тваринного походження найменше шкідливіші на землі
13 Лютого 2019, 18:28
Реальний власник підприемство&quot;Гірсам&quot; якщо вірити зареестрованим документах, чи може в нас в державі повна анархія і документи немають ніякоі правовоі сили?Якщо е реальний якийсь інший власник ,то мабуть також мають бути якісь документи для підтвердження.
13 Лютого 2019, 23:20
Хто буде відповідати та страждати від негативних екологічних наслідків?<br/>1) Ерік.<br/>2) Особи які видали незаконні дозволи.<br/>3) Мешканці Підгірного та Копачівської ОТГ
14 Лютого 2019, 10:25
Не опитування потрібно проводити,в налізи води і грунту.Щоб потім не виникало дурних питань чи вимог.Люди вже страдають від негативних наслідків і без ферми,і не тільки екологічних але йінших-спирт,папіроси,радіація,СО.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024