Який запис залишив Володимир Яворівській Рожищенській бібліотеці

10 Лютого 2019, 13:20
Фото Раїси Мацюк 1959
Фото Раїси Мацюк

Рожищенські книголюби досі під враженням після зустрічі з письменником Володимиром Яворівським, яка днями відбулась у місті.

Відомий публіцист, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка спілкувався з рожищанами та жителями району у Рожищенській районній біблотеці для дітей.

«Радий, що побував серед рожищенського люду! Хай щастить Вам в Україні»», – такий запис на згадку про незабутню зустріч залишив нашим читачам сьогодні «класик із Тернівки» Володимир Яворівський», – діляться працівники бібліотеки на офіційній сторінці установи у Facebook.

«Почути про літературні знахідки, творчі плани, громадянську позицію «з голосу» самого Володимира Яворівського зібралось широке коло слухачів – від студентів та школярів до людей поважного віку. І кожен з присутніх знайшов у цій щирій розмові щось важливе саме для себе. Когось вразила широка палітра літературної творчості письменника, хтось більше цікавився його публіцистикою, інші питали про сьогоднішню ситуацію в Україні, – і всім, без виключень, Володимир Олександрович давав щирі відповіді на найгостріші питання.

Та найбільше вразили читаючу публіку книжки письменника, які от-от вийдуть у світ: «В мене вечеряв Ісус» – про нелегку долю рівноапостольної княгині Ольги та «Іван Окаянний» – про складну постать гетьмана Мазепи. Автор опрацював сотні історичні документів, архіви, але головне для письменника, як зазначив Володимир Олександрович, це – «вміння уявляти і від цього вміння залежить успіх творів серед читачів». І саме це вміння забезпечило успіх його новелам, повістям, романам «Автопортрет з уяви», «Марія з полином наприкінці століття», які стали класикою не лише в Україні, а й видані у перекладах на тридцять вісім мов світу.

Присутні не оминули увагою і книги «Найдовша ніч Президента» та «Лягти!!! Суд іде...», – які розповідають про історію сучасної України. На завершення –Володимир Олександрович знову «з голосу» прочитав уривок з повісті «Оглянься з осені», і всі присутні зачудовано слухали про життя та про любов... Мабуть, тому і не поспішали розходитись після зустрічі ні школярі, ні доросла публіка, бо хотілось продовжити цікаве спілкування, взяти автограф, інтерв’ю, сфотографуватися на згадку з улюбленим автором. Д-Я-К-У-Є-М-О, Володимире Олександровичу! І до нових зустрічей!» – звернулись до письменника рожищани.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024