На поклін до Москви: Онуфрій та нардеп від «Опоблоку» їздили вітати патріарха Кирила

02 Лютого 2019, 19:15
Онуфрій та нардеп від «Опоблоку» їздили вітати патріарха Кирила 7595
Онуфрій та нардеп від «Опоблоку» їздили вітати патріарха Кирила

Предстоятель УПЦ МП, митрополит Онуфрій і нардеп від Опозиційного блоку Вадим Новинський взяли участь в урочистостях з нагоди десятиріччя інтронізації патріарха Московського і всієї Русі Кирила, які проходили в Москві 31 січня.

Знімальній групі телеканалу ATR увечері 1 лютого вдалося зняти ексклюзивні кадри, як кортеж з одіозним політиком і предстоятелем УПЦ МП виїжджає з воріт VIP-терміналу аеропорту «Київ» (Жуляни).

Кілька знімальних груп різних телеканалів чатували під VIP-терміналом аеропорту «Київ» починаючи з 18:00 години. О 21:45 журналістам вдалося зняти ексклюзивні кадри, як кортеж з одіозним політиком і керівником УПЦ МП, виїжджає з воріт VIP-терміналу. Так, з з терміналу Б аеропорту «Київ» (Жуляни) виїхав мікроавтобус Chevrolet, в якому, за словами журналіста ATR, знаходилися люди в рясах, а в автомобілі Mercedes був Вадим Новинський.

Як відомо, 31 січня 2019 в Великому залі Державного Кремлівського палацу відбувся урочистий захід, присвячений 10-річчю Помісного собору Російської Православної Церкви в 2009 році і інтронізації Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. 1 лютого відбулося богослужіння в храмі Христа Спасителя. Митрополит УПЦ МП Онуфрій взяв участь в урочистих заходах.


 

Коментарі
02 Лютого 2019, 22:04
Ото вже Онуфрій рожищенським парафіянам і Петрові духовних срєп свіжих привезе
02 Лютого 2019, 22:43
ще в когось з району є сумніви щодо онуфрія чи московського патріархату? Хай усі попи-прихильники Кіріла, які не схочуть перейти в українську церкву їдуть на необятну Расєю і там проповідують бурятам чи дагестанцям і навертають їх в православну віру. Там місця вистачить усім.
02 Лютого 2019, 22:53
Нормальна двіжуха, поїхали свого главного церковного пахана в жопу поцілувати. Хоча для мене і майдануті є клоунами, яких збирали для галімого кіпішу за американські гроші, однак цих особ я б просто не впускав назад в Україну. Нехай би нахрен жили в гостях у кирила, або в терміналі, як герой фільму " Пригоди італійців в росії".
02 Лютого 2019, 23:26
А де ж прихильники МП? Прокоментуйте будь ласка
03 Лютого 2019, 00:06
Все стає на свої місця, біле називаймо білим, а чорне чорним!! Є церква православна Українська, є теж православна Російська, є теж католицькі, протестанські. Якщо є бажання то йдемо до храму, а до якого нехай розум і серце підкаже!!
03 Лютого 2019, 00:17
А ви прокоментуйте, будь ласка, участь вашого патріарха непонятно якої церкви, хероя України Філарета на форумі Тимошенко, яка є завідомо проросійським кандидатом і яка просила вселенського патріарха поки не давати томос Україні)) Шо пішов на всяк випадок лизьнути, вдруг пройде на виборах??
03 Лютого 2019, 00:19
Я вважаю, що тепер ці всі люди які прийняли участь в голосуванні на рахунок Свято Михайлівської церкви м.Рожище. Зібратися в призначеному місці у визначений день та визначитись раз і назавжди з вище згаданою церквою. А саме чи це буде Православна Церква Україна чи Російська Церква.
03 Лютого 2019, 00:40
А то нічого що більша половина цих людей в цій церкві ніколи не були і не являються її релігійною громадою?? А може частина з них взагалі не з Рожища? Де ці 3000 чи 4000 тисячі кожну неділю?? Яке відношення більшість із них має до церкви?? Поряд проходять??? Що ти мелеш?? А релігійна громада тобто ми постійні прихожани якось без ваших, шановний, порад розберемося!!
03 Лютого 2019, 01:09
А хто Ви таке, щоб розсуджувати хто релігійна громада, а хто не релігійна громада?<br/>Ви взагалі знаєте, що це таке релігійна громада. <br/>Релігійна громада — громада (спільнота), група людей, які сповідують чи практикують однакову релігію.<br/>&quot;Постійні прихожани&quot; і Релігійна громада-це велика різниця, а ті всі ось хто ходить хоча б кожного року на Великдень-це і є Релігійна громада. <br/>Можливо хтось і не ходить в на даний час в церкву бо служби ведуться незрозумілою мовою і батюшка є підопічним таваріща кіріла гундяєва.
03 Лютого 2019, 01:11
Во во і давним давно мріє щоб служби велися рідною українською мовою.
03 Лютого 2019, 01:18
Якщо я рідко хожу в церкву то немаю права взяти участь у голосуванні? Це хто таке придумав? Є обрані які рівніші за інших? Чи є якесь посвідчення приналежності до Михайлівської церкви? Чи тільки бабкі старенькі мають рішати? Хто рішає хто має рішати?
03 Лютого 2019, 01:23
Слухай, рішала, йди молися і спати лягай.
03 Лютого 2019, 01:31
Кажуть, що переходити в УПЦ з РПЦ вважається гріхом, це дійсно так?
03 Лютого 2019, 01:43
Звичайно гріх. РПЦ надав &quot;томос&quot; сам сталін, а нам Православній Церкві України Вселенський Патріарх Варфоломій. За що я й кажу нехай &quot;УПЦ (МП)&quot; покаже свій &quot;томос&quot;.
03 Лютого 2019, 01:48
Ти рішала ось , як раз - це не тобі рішати.<br/>А, якщо прийдуть всі жителі міста проголосують за перехід Михайлівської церкви в ПЦУ так і буде, а тобі подобається РПЦ шуруй до КІРІЛА в МОСКОВІЮ.
03 Лютого 2019, 08:54
Драка будет, или втихаря пройдет ??
03 Лютого 2019, 09:35
В голосуванні можуть взяти участь ті хто полов батюшці город, вони являються релігійною громадою, інші ждіть весни .
03 Лютого 2019, 10:45
дорогі браття і сестри, захожани і прихожати, пора у церкву йти богу молитись, а не гризти один одного і спаси вас усіх господи
03 Лютого 2019, 14:29
То що ті шо 20 років ходять в парк мають тоже рішати?? Якось нелогічно)) То ніби я маю рішати які обої сусіду клеїти чи як дитину йому назвати)) погодьтеся, що це брєд.
03 Лютого 2019, 14:37
Де ти знайшов таке визначення релігійної громади?? В якій вікіпедії??)) А як визначити чи ти сповідуєш релігію дану?? Хрещений і вже сповідуєш?? А причащатися, а сповідатись, а брати участь в релігійному житті громади?? Ти такий член релігійної громади, як в Порошенко, коли вигідно засвітився певно і все, або на вінчання підеш до родичів, і то під церквою просидиш)) не говори дурні ніхто тих всіх жителів рожища не буде слухати, голосувати будуть постійні прихожани і це справедливо, а ті що раз в рік, хай йдуть до двох інших стамбульських, от і все!!!! Сиділи, сиділи, а то заворушилися , сиди і далі клацай по клаві
03 Лютого 2019, 15:30
В прихожан РПЦ рве пукан. От вони і підуть битися як збори будуть проводити, побачите.<br/>Бо в них така релігія, в церкву ходять для показухи (не всі звичайно, проте більшість) але живуть явно не по заповідях. Рот заткнути, обізвати, конфліктувати вони люблять, їсти не дай а дай попакостити. Така їхня віра. <br/>Я по суті своїй атеїст, але більше дотримуюсь заповідей Божих ніж вони.
03 Лютого 2019, 16:52
Шановні прихожани ПЦУ. Чому ви не можете заспокоїтись зі своїм томосом. Ну надали вам цей томос то ходіть до храму і моліться. Чому вас так хвилює доля Михайлівської церкви. Чому ви ображаєте людей, чому ви називаєте їх москалями. Ми народилися в Україні і є українцями. Читаючи ваші коментарі вище знаєте складається враження, що і християнами вас не можна назвати. Ви напевно &quot;томоси&quot;. Я раджу почитати Святе Євангеліє, а не новини дивитись.Адже ам чітко написано&quot;Один Господь, одна віра, одне хрещення&quot;. Наша влада зробила великий розкол, тим самим настроїла віруючих людей один прои одного. Закликаю вірян УПЦ не відповідати на образи &quot;томосян&quot;, а просто ходити до храму і молитися. Господь все управить. Десь далеко в душі вони знають , що розкольники от і бісяться. До речі На святій горі Афон визнаюь тільки одного митрополита України це блаженного Онуфрія. Я думаю це багато про що говориь.
03 Лютого 2019, 17:16
Дійсно, не відповідаємо на коменти пцушніків, хай гризуться самі з собою!!!! А порох скоро буде покараний за свій гріх, от побачите
03 Лютого 2019, 17:25
Гляньте на інтронізацію свого Єпифанія, ( навіть Філарет не явився ).
03 Лютого 2019, 18:15
Читаючи коментарі прихильників РПЦ в Україні приходиш до висновку, шо вони просто зомбі. А точніше - релігійні фанатики, які нічим не відрізняються від радикальних ісламістів. Просто хворі зазомбовані прихильники Кіріла і Ондатрія!
03 Лютого 2019, 19:20
&quot;Адже ам чітко написано&quot;Один Господь, одна віра, одне хрещення&quot;. Наша влада зробила великий розкол&quot;<br/>Ви хоч свою писанину почитайте... Один Господь? Так нащо називати когось розкольником? <br/>А питання не стоїть зараз про вірування, можете і далі ходити в свою церкву кому куди подобається. Просто на 5 році війни не розуміти того що ви носите гроші не Богу і на потреби церкви а московським попам, які освячують ракети і людей які вбивають ваших же друзів і родичів.
03 Лютого 2019, 20:00
Ті що 20 років ходять в українську церкву також мають право голосувати за перехід михайлівської церкви вони і їхні батьки колись ходили в цю церкву давали пожертви і зрештою вони є жителі цього міста
03 Лютого 2019, 20:35
Цікаво, а куди тоді ходити більше 1000 людей, які на сайті проголосували за те, щоб Михайлівська церква не переходила нікуди, це ті люди, які останні роки так само ходили в цю церкву хтось частіше хтось рідше, давали пожертвування, доглядали за нею і так далі??? Куди їм ходити в разі переходу?? Тільки не треба зараз &quot; чемодан, вокзал, Росія&quot; і інші заїжджені фрази ліпити, вони такі самі українці і в тій Росії більшість ніколи й не була. Але в них своя точка зору, яка їм гарантована Конституцією, що їм робити. Думаю якраз справедливо, що при наявності 2 церков ПЦУ одна буде для цих людей. А толку що кілька тисяч навіть проголосує за перехід, так 90 відсотків з цих людей ходити сюди не буде, хіба на Паску . То що їм буде легше від того що це вже ПЦУ, сидіти і по клаві легше буде клацатися?? Чи може їхня віра зміцниться?? Чи ходити вони частіше будуть? Не розказуйте, хто хоче той ходить , вибір є.
03 Лютого 2019, 20:50
Богу молитись а не Україну продавати і Путіна з руським міром чекати
03 Лютого 2019, 20:56
Почитайте історію, як українців до сибіру вивозили ешелонами, як НКВД вистрелювало як нищили все українське і прививали на крові вашу любов до російської церкви і всього неукраїнського,, так що хоч тут не виступайте , майте хоть краплю совістіЮ Ваша церква заснована на крові українського народи Сталіном, великим отцом народов, так що не вийте і не скигліть, задрал вже ці тупорилі неграмотні свідки кіріла
03 Лютого 2019, 21:02
оці розкольники дуже агресивні це ж колишні атеісти комуністи прапори червоні на хату чіпляли вони ні в що не вірять гидко все це слухати а ми своеі віри не зрадимо тримаймося господь нас не залишить
03 Лютого 2019, 21:07
В Рожищенському районі всі церкви відносяться до РПЦ, жодна не перейшла до ПЦу! ЧОМУ всі мовчать????
03 Лютого 2019, 21:15
Стільки років розколу для душі - страшна контузія. Хоча старці кажуть - своїх Господь ще наверне ( тих, що без політики в голові), а решта пропадуть.
03 Лютого 2019, 21:26
Пишете один бог одна віра одна церква так одне хрещення але в московських церквах того не визнають вони визнають тільки те на що їм вказують з москви перевінчують перехрещують навіть був обряд перепоховання може і не один а це є хула проти духа святого і розумна людина яка читає духовну літературу і має великий досвід служіння в церкві такого робити не буде є молитва де є слова визнаю одне хрещенна, а в мп чомусь не так
03 Лютого 2019, 21:27
ці заїзджені фрази про московських попів з ракетами вже надоїли давайте рийте щось новеньке, а то самі вже повторююте одне і те саме як зомбі, і з обзиванням людей найкраші ,рогатий думаю тішиться вами
03 Лютого 2019, 21:44
Я без досвіду служіння в церкві, але знаю,що без сходження Духа святого таїнства нема, то мабуть мп не перехрещує,як ви пишете, а хрестить! не перевінчує, а вінчає і т.д.
03 Лютого 2019, 21:58
Якого фіга? Маєте класного президента, маєте класного митрополита, маєте класну церкву, всі такі українські, такі патріоти, так живіть і радуйтеся, нащо вам ті москалі??? Не ступайте на поріг тої церкви як ми не ступаємо на поріг вашої, як не йдемо до дому молитви єговістів чи до костелу католиків, чого хочете?? Шо ми вам поперек горла стоїмо?? А в районі ніяка церква не перейшла бо певно здравомислячих людей більше ніж зазомбованих і вони розуміють що де політики сунуть свого носа нічим добрим не закінчиться, бо це не від Господа, от і все. Ще тому пороху аукнеться!!
03 Лютого 2019, 22:13
Росія напала на Україну використовуючи в тому числі і МП. Я так дивуюсь чому прихильників руського миру не депортували в Московії там де їх місце. Кажете церква в не політики - чому ваш кирил сидить на засіданні Міноборони РФ з якої секти ще були представники? Чому ваш бог Путін лізе у вашу &quot;православну&quot; церкву і нею керує. Совісті у вас нема, якщо не бачите хто керує російською церквою і як використовує вас проти своєї країни.
03 Лютого 2019, 22:23
Ці люди покаються лише тоді коли їхніх дітей будуть забирати на війну, коли діти повертатимуться інвалідами, з підірвано психікою, або взагалі коли не повернуться!!! Але тоді буде пізно. Доки цих черствих людей біда не торкнулась на зміни в їхній голові марно сподіватись. В їхній голові не РФ напала на Україну, а Порошенко...
03 Лютого 2019, 23:01
Голосувати буде громада ..До кого приходить Отець із святою водицею ..Кого ховав..Хто там Христився..Хто там паску святить і так далі....Це і є прихожани..і не тобі вирішувати..
03 Лютого 2019, 23:56
Петро до нас кропити хату кожен рік ходить і цього року був і в мене і в сусідів, і нічого він не агітував не меліть дурниць. Ми вже звикли кожен рік чекаємо, щоб окропив хату святою водою. А от цей з кірхи не знаю як його там звати обходив за день всю Вовнянку, і де пускали і де не хотіли пускати. Якийсь дуже наглий. Я йому кажу що до іншої церкви ходжу не треба до мене йти, а він пре як танк, каже що то нічого. З хати не могла видворити. Певно так за прихожан бореться
04 Лютого 2019, 00:03
Блін, люди а вас нічого більше не цікавить, наприклад чого в платіжках за газ по 10 кубів не використаного добавляють, чого продукти знову починають дорожчати і так далі?? Все у нас зашибісь, от одна проблема церква, яка до цього особо нікого не хвилювала, подуріли всі чесне слово
04 Лютого 2019, 01:15
Не звертайте ви уваги на таких імбіцилів як Андрій, читач і.т.д... Не ведіться на їхню тупу мову, по словах видно що вони далекі
04 Лютого 2019, 02:24
Куди ходити тим,хто голосував,щоб Михайлівська церква нікуди не переходила.А нехай о.Петро виділить один із своїх будинків,побудованих за наші гроші і будете далі молитися за здоров'я &quot;братів&quot;наших московських
04 Лютого 2019, 09:35
На відміну від Василя отець Петро ні разу на службі погагим словом не відзивався про новоутворену церкву. Раджу також перевірити статки вашого Василя...не такий вже чесний як ви його виставляєте. Люди ви такі смішні...ви так боретесь за Україну..за те, щоб нічого російського не було. А чому забуваєте що фабрики порошенка там, і закривати він їх не збирається. І війну він не закінчує...тому що у нього власна вигода...а ви взагалі читали у скільки разів він збільшив статки. Тому схаменіться і не смішіть людей. Ви маєте Пцу і ходіть туди й інших не чіпайте.
04 Лютого 2019, 10:15
Назвіться РПЦ і ходіть собі далі до Петра в Михайлівську, ніхто не проти. <br/>І правду нікуди не сховаєш. Що Онуфрій залежний від Кіріла, і Росія через релігію дуже впливає на Україну і навіть розглядає варіант ввести війська щоб захистити своїх &quot;прихожан&quot; в Україні. Що попи УПЦ МП підтримували конфлікт на сході зі сторони терористів. Це все ваша церка. А ви відхрещуєтесь від її дій. <br/>Україна самостійна держава, і релігія будет теж не підконтрольна Росії. Те що томос Порошенко використав у своїй виборчій кампанії йому честі не робить, і як на мене то він один з гірших президентів що у нас були і він не має права балотуватись ще.<br/>До речі, в Сокальському районі Львівської області ВСІ парафії перейшли до ПЦУ, нема вже жодного московського попа. То ви думаєте у них цілий район дибілів? Чи може вони люблять свою країну більше ніж ви? Я впевнений що другий варіант вірний.<br/>І далі так бути не може, треба на цьому ставити крапку. Треба проводити збори і голосувати. Що вирішить 2/3 так і буде. Хочете далі залишатись як є? Будь ласка, але під новою справжньою вивіскою &quot;РПЦ&quot;.
04 Лютого 2019, 10:19
1 Коли настала П’ятдесятниця, всі вони зібралися разом у одному місці. 2 Несподівано з неба долинув звук, подібний до завивань лютого вітру. Він заповнив увесь будинок, де були апостоли. 3 Вони побачили щось подібне до язиків вогню, що осіли на кожному з них. 4 І всі вони сповнилися Духом Святим, та почали говорити іншими мовами, бо Святий Дух дав їм таку здатність.<br/>5 У тий час побожні юдеї з усіх країн світу жили в Єрусалимі. 6Коли пролунав цей звук, зібрався великий натовп, і всі люди дивувалися з цього, бо кожен із них почув СВОЮ РІДНУ МОВУ . 7 Люди були вражені. Вони здивовано перепитували один одного: «Чи всі ці люди, які розмовляють, не ґалилеяни? 8 Як же могло таке статися, що тепер кожен із нас чує від них свою рідну мову? 9-11Серед нас же тут парфяни, мидяни й еламіти! Тут мешканці Месопотамії, Юдеї і Каппадокії, Понту і Азії, Фриґії та Памфилії, з Єгипту і лівійських земель поблизу Кирени, гості з Рима, як юдеї, так і новонавернені, критяни й араби. Ми всі чуємо, що ці люди говорять про величні Божі діла нашими рідними мовами!»<br/>12 Усі присутні були здивовані й збентежені, та все перепитували одне одного: «Що б це могло означати?» 13 А інші навпаки, насміхалися з них, говорячи: «Вони випили надто багато вина».<br/>ЦЕ ЦИТАТА!!!! ПРО ЩО ЩЕ ТУТ СПЕРЕЧАТИСЯ????
04 Лютого 2019, 12:16
А хто надавав в Рожище церкву громаді МП перестаньте люди з нічого сваритись час покаже що ми українці просто майте віру
04 Лютого 2019, 12:59
Якби після втечі яника Яценюк, штунда і інші придурки не взялися за той закон про мови, то може б і не посміла Росія до нас сунутися під приводом захисту рускоязичних, не стопудово звичайно, але могло б таке бути . А то не встигли прийти до влади як начудили,і шо з тою мовою змінилося?? Та нічого, хто як говорив так і говорить. Але пороха це не навчило, тепер томосом своїм розмахує, на МП явно тисне і не кажіть бо тисне як може щоб більше перейшло в нову церкву і дограється . Якщо Путін розверне сильнішу війну, то за це не забудьте президенту подякувати. Він дибіл сам провокує
04 Лютого 2019, 13:14
Згинь нечиста сило!!!!!
04 Лютого 2019, 13:45
Путін привід найде щоб воювати: релігія, майдан, мова, кримнаш, русській мір і ще сто причин. При чому тут Порошенко чи Яценюк? Він воює зі всіма, бо інакше його електорат не підтримує, така його політика.<br/>Але дуже прикро що в нас є люди, які його підтримують, і він лізе через них.
04 Лютого 2019, 14:44
Де такі беруться? На реверсі медалі за Крим 20,02,14 - ще ваш православний Янукович був при владі! Для кого, ще не зрозуміло? Розжовую дальше: операція по анексії Криму почалась до втечі Яника, до штунди, до мовних законів! Анексію проводили за допомогою МП!!! Прихожани МП ви несете відповідальність за війну в не останню чергу!!! <br/><br/>Можливо викіните з своєї &quot;глови&quot;, що в згвалтувані дівчини винна дівчина, а не гвалтівник!!!
04 Лютого 2019, 14:47
Ви можете ходити в будь яку церкву, але зрозумійте, що на прихожан МП надіється Росія. І прихожан російської церкви використовували і будуть використовувати в своїх цілях проти вас та ваших дітей.
04 Лютого 2019, 15:47
Шановні віряни ви не плутайте політику з релігією. Церква відєднана від держави. А якби замість порошенка був би інший придурок і попросив би томосу для єгов ви б теж так ладно них захищали, бо це ж Україна. Це чудо зробилр розкол, а ви його підтримали. І ви були і будете розкольниками. Змиріться з цим. Афон визнає митрополита Онуфрія...це найважливіший аргумент. А вашого Епіфанія тільки один вселенський патріарх. І гроші які віряни дають на пожертву не у Росію ідуть, а на нужди храму. І яка вам різниця за ті гроші ви ж них не жертвуєте.
04 Лютого 2019, 16:15
Почему тогда в России православная церковь соединена с государством? Вы думаете что поддерживающие русский мир вас оккупанты по головке погладят? В Донецке тоже так думали и те что призывали Россию пострадавших в первую очередь. Я думал на западе люди более проукраинские, но к сожалению нет.<br/>Не плачте когда придет Россия к Вам и когда Вас будут сажать на подвал и насиловать ваших дочерей. Поддерживайте и дальше оккупантов и насильников. За Ваш выбор будут страдать Ваши дети. Только одна просьба не вините потом власть и других - на Вас ответственность за будущее ваших детей.
04 Лютого 2019, 16:23
Який розкол? Ви про РПЦ? Що пішла в розкол не згадуючи вселенський патріархат? Чому в Україні не має бути своєї церкви? Чи визнає Бог РПЦ - для мене велике питання. Після того як вони себе осквернили. Вам не набридло рабами росії бути? Схід вас, ще не навчив? ви хочете щоб ще до нас московія прийшла? У вас совість є? Як ви дивитись в очі тим хто з фронту прийшов? Нема слів...
04 Лютого 2019, 16:38
Це ви прихожанин МП? Гарно вас Петро вчить.
04 Лютого 2019, 16:43
А тебе Василь вчить?? Вже про ту гвалтовану дівчину не перший раз згадуєш, що ще можна подумати? Як кажуть що кому болить)))
04 Лютого 2019, 16:47
Впізнаю російський патріархат! Лише у них асоціація з згвалтованою дівчиною на ха-ха пробиває. В тебе дочка є? Не дай Бог, щоб її побили та згвалтували, а твої родичі тобі казали що вона сама винна ...
04 Лютого 2019, 18:45
До чого?? Ти хворий!!
04 Лютого 2019, 18:58
Та ту СЦУ жодна! Помістна Церква не визнае.. <br/> Архіерей жодної з Помістних Церков не бажае співслужити з &quot;СЦУ&quot;вцями,вони від нарахаються як від прокажених... <br/> Всі заявяють ,що визнають та підтимують лише!митрополита Онуфрія. <br/> А тим хоть би що.. <br/> Люди ,ви що зовсім помішалися що не можетепобачити очевидного-в кого брехня ,а вкого -Істина..?Видно ви окрім ЗМІ нічого не читете ,нвітьНового заповіту ,а то б побачили б там повчння про вовківв овечих шкурах..Подібні вовки вже були в історіі нашої Церкви рівно 100 років тому.Прочитайте про так звну &quot;Живу Церкву&quot;і скільки вона про існувала..і де ті кого вони гнали та вбивали-серед Святих угодників Божих.А де ті хто гнав..Зарас передкожним стохть вибір на чиюсторону він стае-гонящих чи гонимих..і якуучасть заробить собі у вічності..Хоч трохи задумайтесь поки не назбирали вугілля на свої та своїх рідних голови..
04 Лютого 2019, 19:16
в НовомуЗаповіті нічого не сказано про: не вкради (Крим), не вбий (війна на сході), не побажай майна ближнього свого (ми до Києва дойдем), ... ?
04 Лютого 2019, 19:25
Відкрий Історію*а не засоби укр змі) та прочитай - у кому і коли Крим був ПОДАРОВАНИЙ Україні.
04 Лютого 2019, 19:40
Та разом подумай-чому це ДО майдану ,ні про яку війну та відділення ніхто і не заікався-Ні Донецьк,ні Луганськ..ні Крим.. <br/> А от сама саме ПІСЛЯ майдану це розгорілось.. ? <br/> Тобі це зовсім ні про що не говорить.. ? <br/> ти не міг допустити думки ,що може бути не справа рук Росіі , а когось іншого..? <br/> Кому саме вигідна ворожнеча між Украіною та Росіею..І хто від ціеї ворожнечи виграе та потирае руки ,.В дружбі з Росіею ми були Сила та повага інших держава.-то факт. <br/>А тепер ким стали ?-американськими холуями <br/> Єх,ви,,якби хоч трохи своею головою думали а не ковтали все підряд ,що вам підкидають продажні укр ЗМІ то ніякої війни і в помині не було б,повірте..Та не мае чому дивуватися..святі про це попереджали..та хіба ви слухаете Святих..Ох ще накличете кару Божу на Україну ,ще помяне мое слово..
04 Лютого 2019, 20:30
Ви теж &quot;подарунки&quot; назат забираєте? В якому стані був Крим? Чи було там вдосталь води? <br/>це лишній раз підтверджує, що московський патріархат потрібно гнати в шию!
04 Лютого 2019, 20:39
Кажете Росія до майдану не йшла війною на Україну, а лише після майдану :) <br/>можливо тому, що Україна вирішила йти іншим шляхом? хотіла вийти з зони впливу Москви? Тому була проведена військова операція с. Путін <br/>Росія визнавала міжнародними договорами Крим територією України! Росія підписала Будапештський меморандум де гарантувала територіальну цілісність України! <br/>То хто виявився брехливим грабіжником? <br/><br/>Чи ви забули як Путін на своїх зелених чоловічків казав, що це місцева самооборона в воєнторзі собі купила зброю та кеостюми? а потім говорив, що він не скривав і це були російські військові <br/><br/>Росія напала на Україну, а винна Америка - як це у вашій голові в'яжеться? <br/><br/>Православіє головного ..
04 Лютого 2019, 20:40
Чи було сільське господарство до Передачі Криму Україні?
04 Лютого 2019, 20:44
Прогнило все в Російському патріархаті. Вони на чорне кажуть біле, а на біле чорне. <br/>Чи Бог розум забра можливо за гроші продались
04 Лютого 2019, 20:46
Ви кажити, що ви поза політикою. Поясніть мені чому в МП агітували перед виборами за Януковича? Чи ви поза політикою?
04 Лютого 2019, 21:05
=====Ви теж &quot;подарунки&quot; назат забираєте? В якому стані був Крим? Чи було там вдосталь води? <br/>це лишній раз підтверджує, що московський патріархат потрібно гнати в шию!==== Якщо хочете знати то і Господь Бог забирае Свої дари , коли бачить ,що народ цього не цінуе і не вдячний.. <br/>Як вже сказала,дуже ймовірно що і Господь забере свою Милість від нашого народу за його невдячність.Вже дійшли до того що не Творцю віддають свою шану і Славу,хто знае чому..Не кажу вже про інше безбожництво..<br/>Ви думаете ,що Бога обманите.. ?Чи ви хоч після кари покаетесь в своему безумстві чи знов когось будете звинувачивувати та тільки не себе..? <br/>======В якому стані був Крим? Чи було там вдосталь води? <br/>це лишній раз підтверджує, що московський патріархат потрібно гнати в шию!===ну коли для вас Крим був таким тягарем то чого ви зарас так засмутилися що Росія васпозбвила від цього тяжкого тягаря?Ви повиніі бути їй вдячні, а от знов нарікаете..гм)Кримчани,щоб ви знали в більшості влячні Богу ,що знов повернулися до Росіі,повірте.А тим більше тепер ,коли в рідній ненці -Україні настало таке безбожне гоніння на канонічну,едину признану в світіі Церкву то вони ще більше цбому раді,навіть при всіх інших життевих негараздах бо їм ніхто не виганяе з церкво де вони і їх предки хрестилися і вони не відчувають на собі таку велику ненависть від своїх земляків як зарас терпимо це ми..Ну то що скажете ,кому гірше їм під Росіею чи нам ?
04 Лютого 2019, 21:12
В мене таке враження, що Росія платить великі гроші зараз УПЦ МП і усіляко сприяє щоб її філії не перейшли в українську церкву. Також кинуті ресурси для інтернет-троллів, які сидять по форумах (і на цьому сайті також) і всіляко сварять людей.<br/>Тільки якщо вийти громадою то у них шансів немає, і це треба робити. Треба показати хто у нас в Рожищах, на Волині і взагалі в Україні хазяїн. І хай прийдуть ті, хто хоче РПЦ, та й теж мають сміливість в очі сказати всім що вони підтримують Росію і її томос, а наш томос не правильний, бо так сказав Кіріл. <br/>Треба вже вирішувати хто є хто.
04 Лютого 2019, 21:14
Тобто тобі передали гнилу поламану машину. Ти її пофарбував, відремонтував, резину нову поставив та заправив. І приходить попередній &quot;власник&quot; з ножем і заявляє, що машину він забирає назад! тому що подумав! <br/>Ви москву з Богом порівнюєте? Думаєте у них рівні права? <br/>))) почитайте історію та Біблію, ато в вас скрєпних мозок перестає працювати (всі шаріки скріпились)
04 Лютого 2019, 21:21
гм..ну про що ж з вми можна далі говорити..один святих навіть відкрито безбожно не признае..другий цитуе якогось американця..Ні щоб процікавитись про нас Святі отці попереджали та наставляли(щоб ми не попалися в диявольскі сеті )і що вже на наших очах і вібуваеться .. <br/>Та де ж,ми розумніші,самі знаемо кого слухати..<br/>от і дочиталися кого попало,що дійсно в дияволькі сіті попалице і Бог за гординю закрив розум.Тільки покаянням можна спстися в такому становищі ,а ні..ну то тоді вже не плачте..<br/>Наші далекі предки були набагато мудріші насідоьре знали з ким дружити і від кого триматися подалі і при цьому до смерті стояли за свою віру Православну не піддаючись ніякій брехні..чи могли б вони подумати -що їх нащадки отак легко відмовяться від такого Скарбу=Православної Апостольськокї Церквиі куплять на підробку..якусб штучну &quot;сцу&quot;в якійне Святого Духу не мае і всі &quot;таінства&quot;-бутафорія!в якій ви буде не хрещені..не відспівані..не повінчанні і тп..Щоб ви знали.
04 Лютого 2019, 21:22
В яких селах є, московська церква нехай фінансування дає росія на зарплати і пенсії
04 Лютого 2019, 21:29
Вам видно навіть в голові не вкладеться ,що люди можуть твердо стояти за свою віру якій хрестилися їх предки та вони самі без ніяких грошей? <br/>гм)<br/>ну то вас можна ще більше пошкодувати..як кажуть =кожен судить по собі.Видно ви за гроші готові і батька продати не те що віру..а тут дійсно, як вам в таке повірити=на їх виливають масу грязі та ненависті <br/>,а вони бач не відмовчуються..і нізащо не хочуть від своеїЦеркви відступитися..не інакше як за гроші..=<br/>Бідна ви і нещасна людина,Андрій..<br/>вам не відомо що таке справжя Віра..
04 Лютого 2019, 21:31
а в яких турецька, то нехай Константинополь!ага..?)
04 Лютого 2019, 21:32
риторика МП:<br/>церковь &quot;вне&quot; политики<br/>Крым всегда был российским<br/>На востоке Украины украинцы не защищают свою родину, а убивают россиян<br/>Путин (Россия) божество, которому все можно и на все наплевать
04 Лютого 2019, 21:35
В тебе є віра? В що віра? Як правило 99% православних за своє життя Бібліє ніразу не прочитали - тоді в що ви вірите? В Москву? Москва сама не викону заповіді Божі. Краде, вбиває, ...
04 Лютого 2019, 21:38
Читайте біблію і якщо вам кажуть, що не протиречить біблії - жиніть того в шию (попів в тому числі). Якщо вони говорять проти слова Божого тоді кому вони служать? Своїм старцям? Переданням старців? ... каша у вас в голові
04 Лютого 2019, 21:44
Як з ісконно руссського переводиться Джанкой‎, Бахчисарай, ...? <br/>Якщо &quot;ви за справедливість&quot; віддайте Крим батьківщину Кримських татарам.
04 Лютого 2019, 22:19
Як ви ставитесь до голодоморів в Україні? Як ви їх виправдовуєте?
04 Лютого 2019, 22:55
&quot;Шановне&quot; СБУ, ви коли будете працювати? У вас тут роботи непочати край. Допожіть любітєлям руського міра переїхати в Расєю. Їм в Україні нічого не подобається. Покладік край їхнім стражданням і допоможіть організувати переїзд в Московію. Вони будуть щиро вдячні вам, адже покинуть цю &quot;грішну&quot; Українську землю. <br/>Мені здається їм сміливості не вистачає, щоб перебратись в землю обітовану самим ПУ.
04 Лютого 2019, 23:00
Ті, що розкидаються широкими гаслами, захоплюються глобальними проблемами, зазвичай не бачать, що в них під носом. А покажи-но нам свою сім'ю! Чи посміхається твоя дружина, чим твої дітки займаються, чи чоловік доглянутий, чи косо не дивишся на когось, чи не ображаєш своїх стареньких? От з чого справжній героїзм починається, а не з розмахування пустими гаслами. Якщо жити по-божому, то на пусте не буде ні часу, ні сили, ні бажання.
04 Лютого 2019, 23:18
І правильно робить от Миколай із кірхи...Він Український священик .ходить по українському селу .Заходить в кожну українську хату..І вні зобовязаний і до вас прийти Щоб навернути вас ..до Єдиної канонічної помісної православної церкви України..Адже ви заблудились в тенетах русского міра ..він хоче вам допогти))Молодець..до речі будує храм .гроші немає але 10 000 назбирав на дитячий будинок..а скільки дав от Петро??По ділами їх пізнаете їх..Молодець молодий і перспективний
04 Лютого 2019, 23:29
Якщо інші помісні церкви не заперечують то немають нічого проти,,)) Помісної Апостольскої церкви України...І як би там Кіріл і Новінський не мітався по світу.на всіх грошей не вистачить..і до кінця року більшість помісних церков визнають помісну церкву України..Ви думаєте що вселенський патріарх не радився з іншими помісними церквами світу?..ви наївні)))Тому вони і мовчать зараз усі ..але ніхто немає нічого проти..чекають поки росія перебіситься..Так що ви от... добре подумайте Чи залишатись вам в розколі і бути маргіналом москви чи переходити в канонічну церк))...Думака))
04 Лютого 2019, 23:30
Я не андрій як тут пишуть))
04 Лютого 2019, 23:53
Люди будьте вище цих гідроцифалів на кшталт: Андрій, читач і тому подібних персон. Поважайте себе, для чого щось доводити цим паморокам. Що стосується голосування про перехід церкви, то це все накручення хірня, ніякі тисячі ні за що не голосували і розумні люди це прекрасно знають, редакція в першу чергу...
05 Лютого 2019, 00:01
Читаю: &quot;До прихожан УПЦ&quot;<br/>І ці люди відстоюють Московську церкву?<br/>Вам томос не такий і Україна не та?<br/>Ви спочатку за своїм язиком навчиться слідити.<br/>Бігом сповідатись та каятись!
05 Лютого 2019, 00:30
Ху, пособачились тепер можна спокійно йти спати))))
05 Лютого 2019, 10:19
К любителям всего русского!<br/>Если Вы хотите ходить в русскую церковь которая принесла войну и разруху в Украину Вам никто не запрещает. Если у Вас нет совести и так лежит душа ко всему русскому - собирайте вещи, продавайте свое имущество (тем более попы в которых состояния хватает чтобы прожить беззаботно в России свою жизнь) и езжайте в свою землю обетованную. Если Вас русских притесняют - у вас есть Россия куда Вы можете переехать. В евреев есть Израиль и если еврея &quot;притесняют&quot; он едет в Израиль ... <br/>В украинца есть Украина и ему некуда бежать. Поэтому украинець защищает свою землю от саранчи русского мира и от всего, что связано с Россией.<br/><br/>К попам российского патриархата<br/>Россия Вас использует и бросит, как придмет гигиены. &quot;любовь&quot; к вам только пока Вы им нужны. Подумайте в какой стране Вы хотите жить и доживать свою старость.
05 Лютого 2019, 14:24
Будь-ласка не впускайте в Укрїну цих зрадників. Нехай їдуть на поклон з вовчим білотом
05 Лютого 2019, 15:36
Я не Читач і не Рожищанин, але прихильникам РПЦ всерівно, обзивають все і всіх. Як тільки про мене не пишуть, що хоч начитався про себе на цьому сайті. Ви вмієте аргументовано, без образ вести діалог? Хоч в чомусь покажіть що ваша церква краща. Поки лише позорите РПЦ, але це і добре.
05 Лютого 2019, 16:23
Той Андрій чи імпотент чи голубий? Постійно торчить на коментарях. В бар зайди, з дєвками поспілкуйся, клітор їм шліфани.
05 Лютого 2019, 17:54
Доброго дня, Вам!<br/>Шановні Рожищани!н<br/>То, що потрібно щось вирішувати і з нашою церквою . Якою мовою і за кого там будуть молитися. Рідною Українською за Україну і Героїв АТО чи за &quot;ануфрія і нафталіна &quot;, який їздить на поклон до пуйла і гундяєва. Раз і на завжди, а то у всіх районах процес іде, а тут міцно КГБ попрацювало.
05 Лютого 2019, 18:18
Прихожани МП прошу спілкуватись без лайок та пошлятини
05 Лютого 2019, 19:49
Ти спочатку в Ліпінах візьми довідку, що в тебе немає вавки в голові, а потім об'єднуй громади прихожан. Четверо клоунів-коментаторів з рожищенського інтернет-сайту вирішують, як повині жити люди зі всього Рожищенського району.
05 Лютого 2019, 22:48
Царство небесне!<br/>Захиснику України!<br/><br/><br/>А тих, що за РПЦ в ОРДЛО!
06 Лютого 2019, 10:09
Ви маєте навувазі в казкові республіки &quot;лНр&quot; та &quot;дНр&quot;на ПМЖ? --- це підтримую, але якщо ви щоб відправити захищати батьківщину --- зрадникі там більше біди нароблять ніж від них користі буде.
06 Лютого 2019, 10:12
Вибачте, не втримався і вимушений вас запитати. З відки у вас такі пізнання про довідки з Ліпін? <br/><br/>записуйте мене п'ятим коментатором &quot;До 20:48 05.02.2019&quot; --- це теж мій пост (щоб ви з рахунку не збились)
06 Лютого 2019, 11:30
https://www.youtube.com/watch?v=IoFeF1HfizA
06 Лютого 2019, 17:11
Не знаю якою мовою і за кого там в вашій церкві моляться, а в нашій моляться церковно-словянською мовою і не за Сталіна і Кіріла, а за державу Україну та за її воїнство
06 Лютого 2019, 21:22
Так моляться за мир але за русський ...на їхніх усовах..Моляться проти міжусобной брані...Але там немає громадянської війни там окупована територія..дявол криеться в деталях...
06 Лютого 2019, 22:01
Ви молитесь такою мовою що 95 відсотків нічого не розуміє . Про що читали апостола чи Євангеліє не можуть сказати . Що то оксана на вишні чи чаю у Вірую . Повний нуль. А рожищенські плітки <br/>після церкви знають добре . <br/>І попробуйте знищити мій допис
06 Лютого 2019, 23:00
Ну да,ми вже не здатні заради Бога на саму малу жертву - ні мову зрозуміти, ні поститися, і хустка мені не йде, і сидіти треба, нащо ж себе утруждати! От і лізимо з своїми &quot;хотєлками-нехотєлками&quot;, з своїми &quot;уставами&quot; всюди. Може самим треба мінятися, а не демонструвати, що ПЛОТЬ ЗАДАВИЛА ДУХ.
06 Лютого 2019, 23:36
Якби ти в ту церкву хоч раз прийшло, то знало б що Євангеліє читається на українській мові і вже вибач мені в Вірую можна значення кожного слова запам'ятати, не стільки вже тексту, а Осанна Христу кричали як в Єрусалим в'їжджав і в Біблії на українській мові воно так і звучить Осанна. Я ж кажу що самі елементарного не розуміють і не знають, аби шо небудь помолоти язиком
06 Лютого 2019, 23:42
взьміть і відкажітсься від крутих машин від компютерів від мобілок і від всіх благ цивилізації<br/>будьте як старовіри СЛАБО
07 Лютого 2019, 00:02
Хто може відмовитись від малого, тому і від більшого НЕ СЛАБО. На все треба розсудливість мати.
07 Лютого 2019, 00:13
я то розумію свїм поясніть щоб вони мене не питали<br/>а статут нарушаєте треба пожалітися кирилові
07 Лютого 2019, 00:25
Варфоломею пожалійся, Єпифаній самовільно призначив членів синоду, а мав лише їх визначити (за нормами уставу) . А то ще томос заберуть поки нас глядиш.
07 Лютого 2019, 01:04
От Василю ти і розколовся))
08 Лютого 2019, 01:04
Патріоти , ми переможемо , бо Бог з Україною .
08 Лютого 2019, 03:33
я бачу Московський патріархат це вже не церква а секта якась...Якісь всі агресивні.а гординя як їх губить .відкололись від світового православя..Та й мова богослужбова далеко не церковно словянська.як вони твердять і це відомий факт....Як би святі Кирило і Мифодій почули б її то вони її б не впізнали...це прсто архазеїчна російська мова ..і до словянської вона вже відношення немає...Віками вона змінювалась де поступово вводились російскі слова...
08 Лютого 2019, 04:14
Роками ми розкидали каміння один в одного- прийшов час їх збирати. На все воля Божа. Вчімося прощати один одному і будем прощенні. Єднаймося з любовю і тоді між нами буде Благодать Божа..Що ми ділимо? Бога ?Так Бог один..(Один Бог ,одна Віра,одне Хрещення) Що заважає нам обєднатися ?-гординя . Важко переступити через свій єгоїзм-правда ?)))А це потрібно зробити, бо Господь таке не прощає .І попрошу тут не переходити на особистості ні на от Петра чи от Василя чи ще когось,це підло вони служать Богові і в кожного свій шлях до Бога ..Всьму свій час..ХРИСТОС ПОСЕРЕД НАС.
08 Лютого 2019, 07:15
Приємно було написати що майдануті це стадо клоунів зібраних за американські гроші і мій коментар не видалили, бо там і про інших жуліків великої громади написано. Ось вона реальність і дипломатичний маневр.
08 Лютого 2019, 09:23
Але дійсно.... батюшки МП у Родищенському районі попрацювали добре... жодна з церков МП не показала свій намір в своїй державі бути в єдності зі всіма вірянами.. це жах... і не доходить до них, що ними керує Кіріл, певно що бояться сани втратити.. І за майбутнє не думають... називають, що УЦ ніхто не визнає з православ‘я, а самі від Вселенсьпого отця відріклись... а ранішеМП до кого їздив? Ага, тепр Кіріл самозванець, кегебіст сам хоче всім православ‘ям заправляти, зараз це все своїм вірянам і навяжуть зі своїми методами пропаганди... вони вже всім тикають- Константинополю продались... а самі що???? а в Пожарках- то завал... і далі данину будутт носити....
08 Лютого 2019, 12:07
це колос на глиняних ногах і до виборів він рухне ..Більшісь священиків мп в Рожищі за перехід в Помісну церкву...не з одним спілкувався.Але є так .. Що він євангеліє Українською читати небуде....вони прекрасно розуміють Що пора ..І Сану вони не позбуваються ні канонічності ..Лише міняють начальника))
08 Лютого 2019, 12:19
Пишете, гординя заважає об'єднатися. Відпавші по гордині священники ведуть свою паству в прірву, лише одиниці показали приклад покаяння. Рана розколу на Тілі Христовому стала ще більша, а вже клонують (по тій самій гордині) нову церкву. Стійкість в вірі - то не гординя. Клони довго не живуть, а Церква Христова вистоїть до кінця!
08 Лютого 2019, 15:25
Це вже не стійкісь у Вірі це фанатизм...))І до православя він жодного відношення немає. І варто згодитися, що переважно такі закиди є небезпідставними. Історія свідчить, що у всі часи жива біблійна віра і фанатизм йшли поруч. Це явище давало про себе знати ще у часи Старого Завіту. Ісус Христос звинуватив деяких людей, що вони змішали фанатизм з чистими біблійними принципами, а іноді й намагалися замінити Божі заповіді своїми видумками (див. Мт. 15:3).Що ж таке фанатизм? Це сліпе бездумне служіння певній ідеї. Варто зауважити, що фанатизм шкідливий у всіх проявах, а у сфері релігійних переконань він особливо небезпечний. Подумайте можливо ви не праві..
08 Лютого 2019, 16:09
Фанатизм - це віра без любові.
09 Лютого 2019, 02:19
У Горохівському районі «русскій мір» близький до повної капітуляції: кількість «розмосковлених парафій досягла 20-ти – лише сьогодні «+3»)))
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром