У рожищенській газеті поширили результати соцопитування з порушенням вимог виборчого законодавства, – ОПОРА

01 Лютого 2019, 14:25
2024

Від початку виборчої кампанії з виборів Президента України спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА у волинських ЗМІ виявили 17 фактів поширення інформації про результати опитування громадської думки щодо шансів зареєстрованих чи потенційних кандидатів на перемогу.

Жодна із публікацій, у яких йшлося про рейтинги імовірних чи зареєстрованих кандидатів, не містила повного переліку усіх передбачених законодавством відомостей.

Так, у друкованих газетах спостерігачі виявили 5 матеріалів із інформацією про результати опитування громадської думки. Зокрема, у турійській районні газеті «Народне слово», володимир-волинській газеті «Слово правди», нововолинській міській газеті «Наше місто» та у рожищенській «районці» «Наш край» за 3 січня 2019 року розмістили ідентичні статті під назвою «Юлія Тимошенко в другому турі перемагає суперників». А в газеті «Горохівський вісник» також за 3 січня опублікували матеріал «Юлія Тимошенко в другому турі перемагає усіх?». 

Усі ці публікації однакові за своїм змістом і містять повну назву організації, час проведення опитування, територію, яку охоплювало, розмір та спосіб формування соціологічної вибірки, також вказано метод опитування та можливу статистичну похибку. Проте, публікації не містять відомостей про замовників опитувань та точного формулювання питань.



 

Коментарі
02 Лютого 2019, 16:05
Отак і ідуть до влади того не сказали того не чули а газети тоже добрі повинні перевіряти інформацію може завтра цей кандидат буде знову щось приховувати і редакція потім скаже моя хата скарю і відповідальності ніхто не понесе будьте люди уважні в свому виборі бо від цього залежатиме ваше житя на найближчий час
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024