Волонтери проекту «Меценати для солдата» про «співпрацю» з Рожищенською РДА

25 Серпня 2016, 14:30
2506 Джерело: samooborona.volyn.ua

Останні два  роки, два трагічних й найтяжчих роки для України, основною, рішучою і однією з найдієвиших соціальних груп у нашій країні є волонтери. Чи то на радість, чи то на біду, саме волонтери забезпечують на 90% як передову в зоні АТО так і соціальний тил демобілізованих та сімей загиблих Героїв АТО.

Одним з основних волонтерських рухів на Волині став волонтерський проект «Меценати для солдата», що діє уже майже два роки. Координаторами проекту є Наталя Чуль,  Неоніла Головатська, Руслан Теліпський. Основна стратегія полягала в долученні меценатів волинського бізнесу на базі можливих послуг чи знижок для допомоги демобілізованим героям та, особливо, сім’ям  загиблих у зоні АТО.

Нещодавно на Район.Рожище була опублікована стаття "Обʼєднання учасників АТО вимагає від чиновників виконати свої обіцянки", де учасники громадської організації зверталися до владних осіб з проханням виконати обіцянки та допомогти придбати оргтехніку. Рожищенська адміністрація надіслала свої спростування у статті  «Взяті на себе зобов’язання – виконуємо добросовісно». В ній, чиновники зазначили, цитуємо: «Нам було прикро коли наша пропозиція по організації та проведенню в районі свята для дітей учасників АТО у день захист дітей не була підтримана вищевказаним громадським формуванням. Відповідно, нам вдалось лише частково залучити дану категорію дітей але уже у місті Луцьку за сприяння проекту «Меценати для солдата». Таке формулювання обурило волонтерів «Меценати для солдата», адже, за їх словами, ніякої співпраці з Рожищенською РДА у них не було.

***************************

«Не буду перелічувати усі наші соціальні проекти,  маштабність та чисельність наших заходів  можна прослідкувати на сторінці у ФБ. Це і щомісячні роздачі продуктових наборів, щонедільні розваги для діток АТО, майстер класи, концерти тощо. Зараз ми додатково заручаємось підтримкою благодійних фондів, закордонних партнерів, благодійників, що дасть нам змогу значно розширити сфери та обсяги допомоги для вищезазначених груп.

Зазначу, уся наша діяльність до сьогоднішнього дня відбувалась виключно за підтримки нашого волинського бізнесу - меценатів. Але, ми завжди ініціюємо можливість для посадовців приєднатись. З прикладу найближчих наших проектів, де ми ініціюємо владну підтримку та фінансування - це створення Пам’ятного комплексу «Волинь - земля Героїв» у Луцьку, та сітки ідентичних комплексів по районних центрах Волині. Очевидно, що підтримкою волонтерських організацій ми заручились, проте зі сторони влади на разі підтримка мінімальна. 

Ну і власне про владу, ми напевно дещо наївні, проте щоразу щиро сподіваємось на участь влади, хоча всі ми волонтери за цих два роки діяльності добре знаємо, що підтримка влади якщо і буває, то здебільшого, на жаль, формальна.

А от тепер маємо неприємний інцидент з Рожищенською райдержадміністрацію. Чиновники у звітності стверджують, що нібито сприяли нам в організації масштабного фестивалю до Дня захисту дітей, 1червня, на якому були присутні і рожищенські дітки. Прикро чути таку відверту неправду від поважних людей. Тому ще раз наголошуємо, що жодного відношення ані словом, ані ділом Рожищенська райдержадміністрація до приїзду 50 діток з району на фестиваль «Діти наших героїв» немає. Тим більше до будь-яких організаційних чи фінансових питань щодо цього заходу.

Організаторами фестивалю, приуроченого до Міжнародного Дня захисту дітей для 300 діток АТО волинян були волонтерський проект «Меценати для солдата» та ГО «Волфест». А безпосередню участь в організації групи діток з Рожища брала рожищенська волонтерка  Анастасія Стасюк.

Тим не менше, віримо, що вищезазначене формулювання у звітних документах Рожищенською райдержадміністарцією щодо  їхнього «сприяння» у нашому заході було непорозумінням і найближчим часом районна влада матиме суттєву можливість продемонструвати свою всебічну підтримку волонтерських ініціатив у реалізації нашого проекту, комплексу «Волинь – земля Героїв» у місті Рожище.

Шановні посадовці, ми завжди готові до співпраці і залюбки висвітлимо вашу функціональну підтримку волонтерських ініціатив, щоби ваші виборці мали зайвий привід зробити висновок, що ви недаремно обіймаєте свої посади! Але ми будемо висвітлювати і вашу байдужість і популізм, адже, прийшовши до влади на гаслах Майдану, ви повинні завжди пам'ятати про людей та принципи, завдяки яким ви маєте честь бути при владі сьогодні..

Користуючись нагодою повідомляємо, що найближчим часом у нас стартує проект «Старший брат», до якого увійшла і сімʼя Мельничуків  загиблого бійця АТО з Копачівки. Наставниками для трьох діток Мельничуків визвались бути небайдужі рожищенські волонтерки Галина Чайка, Вікторія Кожан та Анна Мацевич.

Наталя Чуль, координатори проекту «Меценати для Солдата» 

Коментарі
25 Серпня 2016, 17:51
тож тре було так попастися на брехні, а думали прокати, как всєгда...
25 Серпня 2016, 18:03
слово паразит палить "тре"
25 Серпня 2016, 20:02
Щось тут не зовсім те. Чого б це сайт так взявся мочити райдержадміністрацію останніх кілька днів?
25 Серпня 2016, 20:14
меценати, ви там справді такі нерозумні, чи тільки притворяєтесь?В тій програмі написано "нам вдалось лише частково залучити дану категорію дітей але уже у місті Луцьку за сприяння проекту «Меценати для солдата»". За ВАШОГО сприяння!!!! Тобто ВИ сприяли. не вони. тобто Ви зробили. Ви допомогли. ви так хочете визнання і боїтесь щоб про вас без вашого відома хтось написав, що самі себе перехитрили.
25 Серпня 2016, 21:01
А слово "нам" тобі нічого не говорить, якщо меценати навіть не спілкувалися по тому поводу з адміністрацією???? І ти сам нерозумний, коли таке пишеш! Зроби стільки як вони і обсирай тоді. Зараза
25 Серпня 2016, 21:52
Шановний анонім, приходьте до нас в волонтери! "З'їсти нашої каші", зробит хочаб один захід, попопрсити за дітей АТО - і ми напишемо про Вас з задоволенням!
25 Серпня 2016, 23:46
Стидоття
25 Серпня 2016, 23:47
Райдержадміністрацію мочили, мочим і будем мочити! Сайтом командує Аліна Кривов'язюк, бурий з жоною, Дулюки, паламар. А маріонетка в них главна по сайту Оксана Петрук.
26 Серпня 2016, 01:32
А ти главний по чому? Мозок відкрити навіть не можеш!
26 Серпня 2016, 09:17
Для чого мочити ту адміністрацію ? За цей тиждень вона вже по вуха в лайно сама залізла.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024