На Волині сільськогосподарську продукцію хочуть перевозити за допомогою залізниці

31 Січня 2019, 16:32
1596

На Волині обговорили питання залізничних перевезень сільськогосподарської продукції.

Захід відбувся у середу, 30 січня, під час наради з заступником голови Волинської ОДА Валентином Цьосем, – пишуть на сайті Волинської обласної державної адміністрації.

Серед присутніх – керівники та представники ТзОВ «П’ятидні», ТзОВ «Волинь-зерно-продукт», «Пан Курчак» та державних хлібоприймальних підприємств.

Для початку начальник Рівненської дирекції залізничних перевезень «Укрзалізниця» Олександр Левицький розповів про стан перевезень у 2018-му році, а також наголосив на проблемах, які мають місце під час залізничних перевезень та шляхах їх вирішення. Зокрема, відвантаження сільськогосподарської продукції на території області минулого року становило понад 700 тисяч тонн, що перевищує показники попередніх років. Тим не менше, об’єднавши зусилля представників органів державної влади та бізнесу, цей показник можна збільшити в рази. Це, своєю чергою, сприятиме наповнення обласного бюджету.

Натомість представники аграрної галузі Волині акцентували увагу на перспективах залізничних перевезень. Окрім того, керівник товариства з обмеженою відповідальністю «П’ятидні» Валерій Діброва озвучив ряд проблемних питань, в тому числі щодо поставки вагонів під завантаження сільгосппродукції, роботи маневрових локомотивів тощо. Відтак, аграрії краю звернулися до представників  «Укрзалізниці» з проханням налагодити спільні дій задля збільшення товарообігу та налагодження відповідної роботи.

Підводячи підсумки, Валентин Цьось наголосив, що завдання органів влади –сприяти партнерству держави та бізнесу, що призведе до економічного зростання регіону.

Насамкінець Валентин Цьось доручив директору департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрію Горбенку підготувати звернення до «Укрзалізниця» з метою вирішення питання подачі електронних заявок в системі МЕСПЛАН, поставки вагонів під завантаження, маршрутизації, збільшення пропускної спроможності окремих залізничних станцій та недопущення закриття «сухого порту» області – залізничної станції «Мацеїв».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024