У Рожищі вшанували загиблого бійця

28 Січня 2019, 11:15
3764

У Рожищі вшанували загиблого бійця 24-ої бригади Олександра Плоцидима, котрий загинув на Луганщині.

Небайдужі жителі міста поклали квіти на його могилу у неділю, 28 січня, – повідомляє прес-служба Рожищенської міської ради.

У річницю загибелі до могили Героя України прийшли Рожищенський міський голова В'ячеслав Поліщук, голова районної Рожищенської державної адміністрації Інна Гайворонська та її заступник Інна Сергійчук, демобілізовані військовослужбовці, волонтери та громадськість.

Присутні поклали квіти на могилу Олександра та запалили лампадки. Хвилиною мовчання віддали шану Герою та помолилися за упокій його душі.

Нагадаємо, Олександр Плоцедим після закінчення ПТУ, де здобув фах столяра, 14 грудня 2013 року пішов служити за контрактом у 24-ту бригаду, що у Яворові.

Маму лише поставив до відома. Як завжди, всі рішення приймав сам. Після кривавих заворушень на сході хлопець один із перших потрапив у зону АТО. Галина Василівна благала сина не йти на передову. Та щоразу отримувала у відповідь слова гідного захисника: «Мамо, якщо не я, то хто? Розумієш, вони ж прийдуть сюди, до нас додому, до тебе, а я не дам тебе образити!».

Бойове хрещення прийняв у складі другого батальйону під Ямполем на Луганщині у червні 2014 року. Пізніше був Лисичанськ. Та справжнім пеклом виявилося звільнення Лутугіного у кінці липня, під час якого Олександр отримав поранення в ногу. 

Після лікування у військових шпиталях прийшов у короткострокову відпустку. Мати не могла натішити своїм сином. Здавалося, що він вже буде поряд завжди. Та Олександр, не дивлячись на нещодавнє поранення, старався чимшвидше допомогти матері зібрати урожай на городі. А там знову заходився їхати на Схід.

Але назад до рідного дому не судилося повернутися живим. Ворожа куля обірвала його життя 27 січня біля села Сокільники Новоайдарського району під час штурму блокпоста.

Похований в місті Рожище 30 січня 2015 року. Люди проводжали Героя в останню дорогу стоячи на колінах.

30 травня 2017 року Олександру Плоцидиму присвоїли посмертно звання «Почесний громадянин міста», також посмертно хлопець нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Читайте також: «Його мама мене запитала, чи це правда, що він загинув», – рожищанин про смерть Олександра Плоцидима.

Коментарі
28 Січня 2019, 15:57
Запитайте очевидців,як там усе було.Це трапилося при обороні вопу і ніякого снайпера не було.була дрг і він отримав два поранення!
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024