«Його мама мене запитала, чи це правда, що він загинув», – рожищанин про смерть Олександра Плоцидима

28 Січня 2019, 09:05
4485

Минуло чотири роки з дня загибелі рожищанина Олександра Плоцидима. Життя хлопця обірвалося в бою, на Луганщині. Тоді йому було лише 20 років.

Він мріяв про перемогу, хотів стати офіцером і одружитися, – пишуть у мережі Facebook.

«Сьогодні сумні роковини вкотре зібрали біля могилки хлопця його однокласників, військових-побратимів, волонтерів, які на той час підтримували українське військо, прийшли і представники влади району і міста. Не було пафосу, була молитва і спогади», – йдеться у повідомленні.

Активіст «Народної Самооборони Рожища» Олександр Петрук поділився своїми спогадами про загиблого бійця.

«Це хлопчина, який виріс у нас на вулиці, ходив з нашими дітьми в школу. Згадую його маму, яка прийшла і запитувала, чи це правда, що він загинув. А я дивився їй в очі, тій матері, і брехав, щоб відтягнути ту скорборту хвилину. Не можу згадувати без сліз на очах, тому що то була така травма для нас всіх. І їй сказали, коли вже машина поїхала, щоб привезти тіло Сашине сюди, до нас на Батьківщину. Згадую, як ми його зустріли біля воєнкомату, як йому другу домовину ту привезли. Ті свічки...серце роздирає від того, що така мололда людина пішла і віддала своє життя за нас», – зазначив Олександр Петрук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39