У Топільному встановили дитячий майданчик

22 Серпня 2016, 09:20
4854

На Спаса, 19 серпня, на території топільненського храму  сталася особлива подія. Відкрили дитячий майданчик. Це спільний проект,  до якого долучилися фонд «Тільки разом», сільська рада і громада села Топільне.

Багато в чому посприяла сім’я Філіпчуків. Адже вони складали цей проект, шукали працівників, збирали для фонду відповідні документи. Це дуже велика та копітка праця.


 

Багато батьків не раз піднімали питання про те, щоб збудувати дитячий майданчик. А мати його на території храму це дуже зручно, адже під час богослужіння матері з дітками можуть побавитись на ігровому майданчику, а потім знову піти до церкви.

Отець Віталій Катеринчук зазначає, що малеча може прийти в церкву духовно відпочити і водночас, фізично оздоровитись.


 

Майданчик поставили за два дні. Для цього доклали багато зусиль. Проект, дійсно, виснажив емоційно, але це того варте. Головне – дітки задоволені і проводять майже весь день граючись на свіжому повітрі, а не біля екранів монітора.

«Дуже хотіли відкрити цей майданчик на Преображення, тому що це велике свято. Це щедрий день. Адже люди приносять плоди. В церкву приходить багато діток.  Тому це прекрасна нагода для відкриття дитмайданчика», – ділиться настоятель храму.

1

 

Тому  вже 19 серпня, після того, як причастилися дітки, обійшли хресний хід кругом церкви, посвятили фрукти, освятили й дитячий майданчик. Отець Віталій подякував благодійникам, які долучилися до цієї справи. Декілька слів висловили й керівник центральної філії фонду Сергій Костриченко, керівник Рожищенського представництва Олена Веремчук і голова ініціативної групи Оксана Філіпчук.

2

 

Отець Віталій неодноразово повторював, що за майданчиком будуть доглядати. Малеча зможе бавитись з 8 години до 22. Також Віталій Катеринчук приємно вражений тим, що мами з дітьми приходять аж з кінця села. А означає, що зробили потрібну справу.

Вкінці події виголосили многоліття благодійникам. Після завершення дітлахи заполонили майданчик. І аж до вечора не відходили біля храму лунали дитячі голоси та веселий сміх.

1

 

 «Плануємо згодом зробити лавочки, місця для велосипедів та пісочниці. Ми не даремно потратили свої сили. Маємо ще багато планів, і надіємось, що з Божою допомогою реалізуємо їх», – додає на завершення Віталій Катеринчук.

1

 

До слова, це перший побудований майданчик в Рожищенському районі. Працюючи спільно над суспільно-корисною справою люди ще більше об’єдналися та здружилися. Було б добре, якби й інші села взяли хороший приклад топільненської громади та облагороджували місця відпочинку в своїй місцевості.

Коментарі
22 Серпня 2016, 12:28
Гарна справа, молодці топільненці. І Оксані Філіпчук респект та повага. От депутати, беріть приклад, я треба дбати за громаду!!!
22 Серпня 2016, 12:29
Майданчик біля церкви-це добре,але і у місцевому садочку він не був би зайвий.Діти там знаходяться цілими днями,а не раз в тиждень!!!!!
22 Серпня 2016, 12:33
А території садочка, хай вже встановлять чиновники з районної ради і адміністрації. Я щось не приповню, щоб вони щось за роки "свого правління" збудували, виграли якісь гранди чи брали участь у програмах.
22 Серпня 2016, 15:02
Як патріотично: Гриць Козакевич - голова районного "Укропу", а рідна донька, Олена Веремчук - керівник Рожищенського представництва фонду Палиці. Це ж не держслужба, жодної корупції, скажете ви. Згідний. А тепер, допустимо на мить, що ці люди отримають реальну владу. Догадайтеся, як будуть розподілені посади? ОТАК І ЖИВЕМО, БО МИ УКРАЇНЦІ!!!!!
22 Серпня 2016, 19:08
А діти у садочку напевно з цілого району,а не ваші місцеві.Дитячий садок-це комунальна власність,фінансування якої здійснює Топільненська сільська рада.
22 Серпня 2016, 19:08
Проходити мимо і роздавати поради, хто і як має працювати , може кожен. А от реально допомогти пробували?? В команді Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" працюють професійні, досвідчені люди, які роблять добрі справи і це їм вдається на славу!! Якщо на відкритті майданчика Проходили мимо, треба було запитати людей, дітей !!!Говорити можна багато,критикувати ,ганити , а от зробити??,в т.ч. та сама влада..Фонд працює, домомагає людям і це головне!! Якщо хочете поспілкуватися чи внести свої пропозиції звертайтеся в Фонд.
22 Серпня 2016, 20:19
Хватить по клаві бити.... Бос ваш г....но тимчасове....
22 Серпня 2016, 21:35
От і поговири..
23 Серпня 2016, 10:44
ВСЕ ДОБРЕ. ЗРОБИЛИ ГАРНУ СПРАВУ. В САДОЧКУ Є ТАКОЖ МАЙДАНЧИК ВСТАНОВЛЕНИЙ ДВА РОКИ ТОМУ ФОНДОМ "ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР". БАЧУ ДЕХТО ХОЧЕ ПЕРЕВЕСТИ МОВУ В ПОЛІТИЧНУ ПЛОЩИНУ. НЕВАРТО .ГЛОВНЕ СПРАВА ЯКА ЗРОБЛЕНА. А ГАВКУНІВ ЗАВЖДИ БУЛО БАГАТО.ЦЕЖ ЛЕГШЕ НІЖ ЩОСЬ РОБИТИ. ТАК-ЩО 'СОБАКА ГАВКА А КАРАВАН ІДЕ"
25 Серпня 2016, 18:06
Це хто "ГАВКУНИ"?Подивіться що робиться біля клубу і школи і біля стадіону.ВОВКИ ВИЮТЬ І ЧУПОКАБРИ ВИЛАЗЯТЬ.А ви що проходять мимо мавпи валентини іт.д.вихваляєтеся що зробив фонд? Як відпочивати нам молоді села????????В церкві треба молитися,а не гойдатися.
26 Серпня 2016, 13:42
Молодці! Похвально! Дякую жителям с. Топільно за гарний приклад. Нехай в наших Дітей проходить дитинство в іграх, рухах, живому спілкуванні з ровесниками, а не в компютерних іграх, які роблять їх психічно та фізично хворими. <br/>Вячеславе Поліщук, візьміть приклад і зробіть з &quot;сірого&quot; та непримітного центру міста Рожище райський куточок для Дітей!!!
27 Серпня 2016, 02:09
шановні треба щоб розвивалась економіка була робота були прибутки і самі могли відкривати майданчики і не тільки... А так прогинаймося додаймо ще з дірявої кишені своїх пару гривень поможімо пропіарити фонд яких зараз як грибів після дощу із наших же кровно зароблених і вихваляймо дурні одне одних за що?....ЩО надворі 2016р. а у нас прогрес ігрові майданчики для дітей появляються. ТАКИМ ДРІБ&quot;ЯЗКОМ ЗАКРИВАЮТЬ ВЕЛИКІ ПРОБЛЕМИ.ТАК,НІБИ СПРАВА ДОБРА,АЛЕ..........................
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024