У Рожищі говорили про картопляний бізнес

24 Січня 2019, 09:05
3836

На базі Рожищенського району відбулися збори членів сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу, який працює під брендом «Волинська картопля».

Про це пише Рожищенська районна державна адміністрація.

Сільгоспвиробники Луцького, Локачинського, Рожищенського районів, які займаються вирощуванням картоплі, представники Інституту картоплярства України УААНУ, компанії  «АГРІТЕМА», яка представляє унікальні продукти для обробки насіння, обговорили все, що стосується картопляного бізнесу.

Очолив засідання голова ініціативної групи СОК «Волинська картопля» Анатолій Аршулік. На його думку, вирощування картоплі сьогодні може бути одним з найбільш прибуткових видів аграрного бізнесу, питання лише в правильно побудованій бізнес-моделі на базі об’єднання професійних виробників.

Участь в заході взяла голова райдержадміністрації Інна Гайворонська. Вітаючи присутніх, зауважила, що підходи до вирощування картоплі останнім часом змінилися, значно виросли вимоги до якості продукту. Оскільки виробництвом картоплі займаються переважно невеликі господарства, то вони потребують координатора та інформаційно-консультаційний супровід щодо вирощування та реалізації. Інна Гайворонська висловила сподівання, що членство районних сільгоспвиробників в СОК «Волинська картопля» дасть можливість не лише збільшити урожайність бульб, а й покращить економіку району.




 

Коментарі
24 Січня 2019, 12:28
А що Поліщука не запросили? Це ж по його частині такі заходи проводити... Місцевий тамада як не як
24 Січня 2019, 15:48
Ну що небудь "пік", а що міська рада вже займається вирощуванням картоплі ?? Цікаво ?? Новина для Рожищ !!! А де землі розташовані для вирощування картоплі ???
24 Січня 2019, 17:33
А Гайворонська типу вирощує так?
24 Січня 2019, 18:35
Спочатку добили народ цінами на картоплю збуту немає а тепер семінари проводять люди вже рочарувались з таким відношенням до села і їдуть на заробітки а влада тільки те і робить шо собі крім зарплат ще й премії виписують ви до людей в кожне село приїдете зробить збори в клубі той почате думку народу
22 Лютого 2019, 22:04
Треба будувати переробні підприєства для картоплі.Ато виробляємо її багато,а чіпси і крохмаль імпортуєм.Коли повернемо підприємства ті хочаб які були і все буде гаразд
25 Лютого 2019, 04:53
Іннка - експерт у вирощуванні картоплі???
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024