Православному молодіжному братству «Ніка» - 5 років

20 Серпня 2016, 14:10
2668

Вчора, 19 серпня, Православне молодіжне братство «Ніка» відзначило 5 річницю з початку існування. Святкування співпало разом із великим святом – Яблучним Спасом.

Першочергово молодіжка була створена при «Свято-Різдво-Богородичному» храмі села Топільне. Духовним наставником став протоієрей Віталій Катеринчук. Але нині волонтери охоплюють своєю діяльністю майже весь район.

2

1

1

Створення молодіжки було спонтанним рішенням, але, як виявилося пізніше, правильним. Спершу головою братства був Григорій Куц, але нещодавно його змінив Назарій Щиборук. Але й нині члени молодіжки жартома називають Григорія другим головою, адже без нього, як без рук.

«В молодіжці мені дуже подобається, тут добре. Хочеться підтримати нашу сучасну молодь, допомогти рухатися в правильному напрямку. Взагалі у нас дуже весела компанія. Всі один одного підтримують. Ми проводимо різні акції, які нас зближують ще більше. Наприклад, молитва – могутня сила, яка об’єднує, а під час цьогорічних різдвяних концертів ми стали як одна родина. Дуже дякую всім учасникам братства за свою діяльність. Кожен з братчиків вніс у волонтерську організацію частинку себе. І от вже відсвяткували 5 років. Дуже вдячний і нашим отцям за розуміння та підтримку. Спаси вас Господи», – ділиться Григорій Куц. 

1

2

 

«Ніка» періодично відвідує Рожищенський дитячий притулок, школу-інтернат, постійно організовує різноманітні заходи для людей. На різдвяні свята та Пасху волонтерська організація відвозить подарунки дітям у притулок і школу-інтернат.


1

Правда, постійних учасників у братстві майже немає. Адже всі підростають і йдуть у доросле життя. Тому часу на молодіжку не завжди вистачає. Але екс-учасники братства не забувають своїх друзів і часом до них навідуються.

1

 

«Старожилами» у молодіжці вважаються Марія Манюхіна і Григорій Куц. Вони в братстві від самого початку. Незважаючи на те, що Марія вчиться у Києві, а Григорій працює в Польщі, вони залишаються відданими «Ніці». Вони є, так би мовити, генераторами ідей та надійним крилом братства.

Марія розповідає, що потрапила у волонтерську організацію зовсім випадково.

2

«Коли мені було 13 років голова молодіжки Григорій попросив мене допомогти підготувати Вертеп, оскільки їм не вистачало людей. Вертеп я підготовила і  з того часу розпочалась моя активна діяльність у «Ніці». Дотепер у мене не зникло бажання брати участь у підготовці заходів для дітей. Радує те, що учасники молодіжки збираються разом не тільки для того, щоб підготувати виступ для чергового концерту, а й для того, щоб просто провести разом час. Наприклад, влітку ми частенько збираємось на відпочинок біля озера, а взимку катаємось на ковзанах чи роликах. Дружба та спільні інтереси роблять нас сильнішими. Хоча усі члени молодіжки різні за темпераментом, але ми одна родина».

1

1

1

 

Назарій, нинішній голова братства зізнається, що молодіжка насправді дуже потрібна. Адже хлопці та дівчата, які долучаються до організації об’єднані однією метою та підкріплені Божим благословенням.

1

 

 «Головою, звичайно, бути нелегко, але я намагатимуся вдосконалюватися сам і допомагати іншим ставати кращими, заради досягнення висот в житті та в служінні Господу», – каже Назарій.

1

 

Район.Рожище вітає волонтерську організацію з 5 річницею. Бажає братчикам наснаги, сили, креативних ідей, щоб завжди трималися разом, та радували своїм існуванням дитячі та дорослі серця. Нехай Бог завжди оберігає вас!

 

Коментарі
21 Серпня 2016, 14:36
хай ім бог допомагае в добрих справах
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром