У Рожищі для комунальників придбали роторний снігоочисник

18 Січня 2019, 10:10
3797

Рожищенська міська рада придбала для комунального господарства «Дільниця благоустрою» роторну снігоприбиральну машину AL-KO, що дасть змогу якісніше та швидше очищати тротуари від снігу.

Про це повідомляють на сайті Рожищенської міської ради.

Днями техніку випробували в парку поблизу Обеліска Слави. Працівник Дільниці благоустрою Дмитро Туз каже, що техніка хороша, працювати легше, аніж лопатою для снігу.

«Звісно, техніка не настільки потужна, аби почистити все місто. Тому вкотре нагадуємо, що згідно Правил благоустрою території міста Рожище від 25 вересня 2009 року, сніг на дорогах прибирають комунальники, у дворах багатоквартирних будинків – балансоутримувачі, біля приватних садиб – власники, біля підприємств – суб’єкти господарювання. Варто пам’ятати, що за кожним підприємством чи власником торгової точки закріплена територія на відстані 15 метрів. Тож при сильних снігопадах і ожеледиці кожен суб’єкт благоустрою повинен прибирати, звільняти тротуари, сходи до будинків, установ, організацій від снігу, льоду та посипати їх піском. Своєчасно очищати дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки. Сніг потрібно прибирати негайно, з початком снігопаду, щоб запобігти утворенню накату», – йдеться у повідомленні.

За порушення цих Правил винні особи несуть відповідальність, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення; Законом України «Про благоустрій населених пунктів», цими Правилами, іншими нормативно-правовими актами та рішеннями Рожищенської міської ради та виконавчого комітету.

2

1

 

Коментарі
18 Січня 2019, 12:17
Фігня повна. В загальній масі роботи багато ручної. Оператор швидко втомиться. Малофункціональний - лише для прибирання снігу.<br/>Краще б купили міні-тракторця з навісним обладнанням, гідравлікою, валом відбору потужності...<br/>Продуктивність праці зросла б в рази - можна було б усі тротуари в Рожищах почистити, а так будуть лише біля обеліску Слави, міської ради і по окрузі в радіусі 500 м. ...<br/>Так, він дещо дорожчий від мотоблоку, але більш практичний. Можна вчепити подрібнювач деревини, для прикладу, і бити на щепу...<br/>Словом, як на мене, не далекоглядно...
18 Січня 2019, 17:48
ти з Рожищ чи з Нуйна? Який тракторець проїде по наших тротуарах ? Все нетак і все не едак!
18 Січня 2019, 19:26
Норм техніка...прогрес як не як..
18 Січня 2019, 23:33
Згідний на всі сто з першим коментарієм!!! Це просто забавка на два рази бо лопатою буде швидше та дешевше
19 Січня 2019, 01:04
Ще зими попереду вистачає. Давайте почекаємо і побачимо цей девайс у ділі, і в снігопад послідкуємо за станом тротуарів. Поки що висновки робити зарано. Насрати в коментарях ще встигнете.
19 Січня 2019, 02:52
Андрій правду каже...ми не повинні забувати що працівники що працюють в державних структурах не самі вигадують собі роботу...а напряму залежать від свого начальства яке в свою чергу підпорядковується вищих структурах...а ви людей гнобите...))
19 Січня 2019, 10:43
Це ви дуже добре згадали хоч і ненароком про обовязки комунальників. Я так розумію що ви хотіли наголосити на обовязках жителів але як завжди вийшло навпаки. Про що я? Я про те що цієї зими як і кожної жителі вулиці Пушкіна та Привокзальної самостійно очистили ще свіжий сніг який тільки но випав у подвірях біля своїх будинків а от комунальників які постійно наголошують на правилах благоустрою я щось не спостерігав протягом зими. Самі ж кажуть що це їх обовязок очистити дорогу причому це слід робити негайно щоб не утворювалося накату. А що маємо по факту? Сніг вкатали авто та пішоходи а коли почалася відлига то йти по тій каші та хляпі взагалі стало не можливо. А як тільки знову трохи примерзло то утворився каток. Ось так воно якось... хоча ще минулої зими нашу вулицю чистили у великий снігопад десь зо три рази. А тепер чомусь ігнорують хоча жителі у нас свідомі. Самі зробили ремонт фасадів будинків по всій вулиці. Де ще таке є в місті?
19 Січня 2019, 11:16
Медведєв дав команду, щоб бухгалтерія комунгоспу перестала приймати платежі за обслуговування будинків. Анатолій Олексійович не хоче, щоб бабусі приходили в комунгосп, і розказували про проблеми в обслуговувані будинків. Краще нехай платять через термінали, а гроші підуть на придбання ще одного буса, або на нову каналізацію від &quot;теплоцентру&quot;. Цікаво було б також почути відповідь від міського голови і від райдержадміністрації чому не приймає платежі бухгалтерія рожищенського комунгоспу.
19 Січня 2019, 13:57
Такі роторні тракторці повинні бути в пітприємців рожищенських а в комунальників-трактора!!!
19 Січня 2019, 14:56
Ще треба пару коней і посіяти ячмінь в скверику а не травичку за 60 тисяч гривень.
19 Січня 2019, 15:01
А ми як і не місто Рожище завжди. Бо це частина дороги державного значення. І сніг на тротуарах прибирає ДП &quot;Волинський облавтодор&quot;. Пішоходам найгірше: сніг або калюжі + великий рух транспорту. Раніше люди просили владу, то до газової контори доріжки зроблено. Далі ні. На усні звернення громадян влада ще не зреагувала.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024