«Три празнички в гості»: у Копачівці відбувся святковий конкурс

17 Січня 2019, 12:40
2641

В Копачівській об'єднаній територіальній громаді відбувся перший конкурс-огляд «Три празники в гості».

У понеділок, 14 січня, в Копачівській громаді відбувся перший конкурс-огляд «Три празники в гості», – пишуть на сайті громади.

На святкове дійство з’їхалися аматорські колективи з усієї громади. Учасників та гостей дійства зі сцени привітав Копачівський сільський голова Олександр Совтис.

Діти продемонстрували запальний танець звіряток. У народі кажуть,  що у різдвяну ніч на землю з неба сходять ангели, аби сповістити про народження Ісуса Христа. В образі ангелів, ніжним танцем сповістили про прихід Месії учні місцевої школи.

Далі зал гучними оплесками вітав ватаги колядників. Популярні колядки виконали колективи з Башови, Брища та Залісців. Патріотичною колядкою привітав гостей свята колектив з с. Березолуки. Віночок колядок в цікавій інтерпретації подарували колядники з Підгірного та Любча. А учасники фольклорного колективу «Кременчанка» окрім колядок, заспівали  щедрівок та засіяли зал на здоров’я, щастя, добро та урожай. На останок, колядники та гості свята виконали разом колядку «Добрий вечір тобі, пане господарю».

Після завершення концерту, учасники та гості свята мали нагоду покуштувати куліш, кутю та узвар – традиційні українські різдвяні страви, а також зробити фото на згадку біля тематичної фотозони.



1


1


 

 

Коментарі
18 Січня 2019, 11:01
Фото з совтмсом?
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024