«Пільгових кредитів не існує», – Порошенко у Рожищі говорив про фермерський бізнес

16 Січня 2019, 09:01
«Пільгових кредитів не існує», – Порошенко у Рожищі говорив про фермерський бізнес 5929
«Пільгових кредитів не існує», – Порошенко у Рожищі говорив про фермерський бізнес

У Будинку культури Рожища Президент Петро Порошенко зустрівся з громадськістю.

Візит відбувся 15 січня. Глава держави відповідав на питання, одне з яких стосувалося і бізнесу, зокрема, м’ясного тваринництва.

Голова одного з фермерських господарств запитав про те, якою буде доля розвитку м’ясного тваринництва на Волині. За його словами, ця галузь є найбільш затратною. Тож враховуючи дефіцит яловичини, фермери наполягають на тому, щоб рахувати всі потреби, і аби було дотування на цю галузь.

Ще одне питання стосувалося довгострокових пільгових кредитів на будівництво підприємств і переробку в галузі агро-промислового комплексу.

Ось що на це сказав Петро Порошенко:

«Не буде ніяких довгострокових пільгових кредитів, бо їх не існує. Джерела пільгових кредитів є два: перше – це друк грошей, а це означає інфляція і витягування грошей з кишені кожного українця. Другий шлях, яким ми йдемо – це не є пільговий кредит. Держава тим, хто підпадає під критерій, компенсує ставку кредиту напряму фермеру. Великі корпорації цього не потребують, я проти того, щоб їм давати гроші.

Я за те, щоб гроші давати фермеру, бо він цього потребує, щоб бути конкурентноздатним. Він має стати на ноги і навчитися господарювати на власній землі. І фермери цю підтримку точно отримають. Це зробили минулого року. На жаль, фермери взяли менше кредитів в силу об’єктивної ситуації в банківському секторі. Цього року вона покращилася і я за те, щоб цю практику розповсюдити і розширити виклично на фермерів.

Перша позиція – це земля. Велика кількість маленьких фермерських господарств мають у своєму постійному користуванні державний земельний ресурс. Якщо фермер довів, що він працює на своїй землі, що він виробляє продукт, що він сам його реалізує, а не є рантьє (людина, яка живе за рахунок здачі землі в оренду, – ред.). Подарунком від держави в такому випадку буде надання землі в користування фермеру без права продажу. Це буде найпотужніша підтримка фермерського руху.

Ще я вітаю з тим, що Україна вже третій рік поспіль робить рекордні врожаї і це стало нормою для українців. Ми навчилися робити якісний продукт і продавати його».

Опісля Президент зробив з присутніми спільне фото.

Нагадаємо, у вівторок, 15 січня, Президент України Петро Порошенко завітав до Луцька. Глава держави привіз патріарший і синодальний Томос надання автокефального церковного устрою Православній Церкві України.

Потім Порошенко відвідав Ківерці, де розповідав про Томос та зростання економіки. Заодно Президент похвалив волинян за те, що допомагають економіці країни зростати.

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024