Жах! У центрі міста водій переїхав собаку

18 Серпня 2016, 12:30

В понеділок, 15 серпня, по вулиці Незалежності поблизу магазину «Вікторія» водій блакитного "Жигулі" переїхав безпритульного пса.

 

- Водій, навіть не намагався загальмувати! Собаці було б за щастя померти в одну мить. Та хоч в неї, очевидно, був перебитий таз, проте вона ще була живою. Час від часу скиглила, піднімала голову, намагалася встати та марно. В її очах був біль, благання допомоги і страх. Люди проходили повз, не звертаючи увагу, водії на авто теж проїжджали і не реагували на скалічену, але ще живу тварину. Засмучує і болить бездушність, і байдужість людей. Обурює безкарність та безвідповідальність водіїв, які порушують правила дорожнього руху і не замислюються над наслідками своїх дій.

Цього разу на шляху «шумахера» була собака, а завтра, не дай Боже, буде людина. Чому ніхто не несе відповідальності? У мене досі перед очима ця скалічена, приречена тварина. Мені шкода, що водій блакитного Жигулі не чує її жалісливого скавучання в  своїй голові і не бачить її мук. В такі хвилини стає  соромно за людський рід. І за себе, що до нього належу, - прокоментувала дівчина, яка стала свідком такої безвідповідальності водія.

Звісно картина не для слабкодухих. Прикро, що в нашому світі панує насилля та озлобленість.

 

Довідка

Відповідальність за жорстоке поводження з тваринами передбачена статтею Стаття 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Жорстоке поводження з тваринами», яке передбачає штраф від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за «жорстоке поводження з тваринам, їх мордування або вчинення інших дій, що призвели до їх мук, каліцтва чи загибелі», а також статтею 299 Кримінального кодексу України «Жорстоке поводження з тваринами».