Пасьянси Рожищанщини

25 Серпня 2015, 17:28
3926

На початку виборчої кампанії поступово розглядатимемо місцеві політичні пасьянси, що незабаром виллються у місцеві виборчі списки. 
Місцеве прислівя про те, що рожищани ніколи не знають, що вони хочуть, нині знову справджується. Внутрішні протиріччя що ведуть до місцевих виборів загострюються. 

Сьогодні пазли складаються наступним чином. Луцький міський голова Микола Романюк не так давно проводив розмови з своїм колишнім підлеглим Григорієм Пустовітом на предмет розподілу впливу у Рожищі. І запропонував головою районної ради зробити керівника секретаріату райради Анатолія Матвійчука. Так-так. Саме того, що вже три рази подавав свою кандидатуру на посаду голови РДА і три рази її успішно повертали, як людину (з колишніх та не зовсім адекватну).  Проте намагання просунути цю одіозну фігуру завжди викликало спротив місцевих патріотів.

Восени 2014, спроби вчергове просунути Матвійчука головою РДА викликало прямий конфлікт громадськості з головою ОДА Володимиром Гунчиком. Микола Романюк намагався впливати на те, щоб Матвійчук став також головою БПП «Солідарність». Показник впливу Романюка на Гунчика задля дрібних інтересів у районі стало видно й еліті. «Валєт» Матвійчук ліг під сукно.

Проте ця засмальцьована карта з крапленої колоди Романюка знову вилізла.  Знову відродилась задумка взяти в руки райраду та формувати виконкоми. Для виграшу на виборах на посаду голови райради, Матвійчуку найкраще  йти у списку БПП «Солідарність». Туди вже напакували якусь кількість колишніх регіоналів, що претендують на місця у списках. Та БПП в районі опинився і під наглядом представника Гунчика – голови РДА Інни Гайворонської. І просунути регіоналів всупереч голові ОДА повною мірою не вдається.  Адже ігноруючи голову РДА, буде означати загострення конфлікту між людьми Гунчика і Романюка, а отже і між їх впливами.  Проте, здається, що спроби проігнорувати вимогу голови ОДА включити його довірених осіб у виборчий список буде продовжуватись, щоб зменшити впливи команди Гунчика. 

Для того, щоб знайти союзників у даних питаннях Романюк і вів розмови з Пустовітом. Зустрілись дві пропозиції – нині діючого голову райради лучанина Андрія Музику запропонували висунути і підтримати на посаду міського голови Рожища, а Матвійчука зробити головою Рожищенської райради. Не забули і Володимира Войтовича. Йому обіцяно, що у разі виграшу, Матвійчук візьме заступником його сина Тараса у новостворений виконком. Посаду іншого заступника запропоновано Леоніду Ткачуку. Для підтримки ідеї збиратимуть голоси ВО «Батьківщина» та БПП «Солідарність» у районній та міських радах.   Проте залишилася лише проблема включення у список колишніх регіоналів, комсомольців, комуністів.  Ну а також, намагатимуться зробити спробу  виведення поза рамки політичних процесів існуючих громадських лідерів району.  

Бютівці розуміють, що вибори більшістю вони не виграють. І змушені будуть ділитись успіхами з усіма. Але з метою отримання загальної більшості їх влаштовувала б  ситуація, коли вони висовують відому фігуру на посаду міського голови, а в районі підтримують Матвійчука або Ткачука. Таким чином тандем БЮТ+Партія Регіонів, що успішно працювала в раді протягом 2010-2015 років буде знову відновлено у іншому форматі. Він буде підсилений Свободою, до котрої з БЮТу перейшов Вадим Зінгель (колишній молодий НДПіст Матвійчука, кум Тараса Войтовича, потім «Сильна Україна», потім «Батьківщина», потім «Свобода».)  Таким чином, прогнозованість пасьянсу складається. 

Запропонувавши на посаду міського голови Андрія Музику, без належної альтернативи він може виграти. Може люди й забули б, як він підписував листи-залякування кривавої розправи з родинами  держслужбовців. Проте невідомо чи може він виграти Вячеславу Поліщуку, котрий має авторитет та знаходиться під прицілом Правого Сектору та Самооборони. А реалізувати і скласти пасьянс можна було б лише ліквідувавши громадський вплив. Оскільки вони знову не дозволять здійснити задумку.

У липня місяці Музика та Матвійчук стають «великими друзями» Рожищенського міського голови та надзвичайно дивно починають загравати з міськими депутатами, зявлятись на сесії, обіцяти тісну взаємодію та «золоті гори». Це виглядало особливо дивно, оскільки подібного не спостерігалось останні роки. Другим кроком до виборів стало те, що Андрій Музика у кінці липня змінює місце реєстрації на місто Рожище. Оскільки перед тим проживаючи з родиною у Луцьку, він був зареєстрований у селі Копачівка в будинку Галаса (бо в часи правління регіоналів отримав там поруч земельну ділянку, за яку так і не розрахувався з Копачівською сільрадою). 

Такі пасьянси наштовхують на думку, що вплив комсомольців та регіоналів зростатиме. І знайомі обличчя, що фальсифікували вибори, служили Януковичу ми побачимо в Рожищенському районі і в президентській партії, і в Самопомочі і в Батьківщині, і в Свободі і в багатьох інших. 
(Через два тижні після написання цих рядків сталась гучна подія з міським головою в місті Рожище. Совпадєніє?)

Андрій Романюк

Політолог

Коментарі
26 Серпня 2015, 01:23
Давно такого брєду не читав... Половина - просто брехня інша половина голослівні домисли і намагання каламутити воду в Рожищі де й так непроста ситуація...
26 Серпня 2015, 13:12
Бєлов, ти що перепився? Бредятина повна.
26 Серпня 2015, 13:22
Авторе,Ти хоч повідом всіх вищеназваних що ти порішав за них хто куда іде! Такої плюгавої статі давно не читав. Коля Бєлов, ти ж який не який журналіст, і на своєму сайті таке розмістив?! Видно тяжкий будун...
26 Серпня 2015, 13:25
Таке придумати могли лише хворі уяви наших Нікончука і Анатолія Романюка! Тан, тут вони самі себе перевершили!
26 Серпня 2015, 13:30
Автор, що ти куриш?
26 Серпня 2015, 13:35
А президент США з премєром Великобританії ні про що по Рожищенському району не домовлялися? Може автор і таке чув? Н..да, а що на наступний раз придумають?
26 Серпня 2015, 13:47
А Гайворонська виявляється така правильна і принципова! Всіх уявних претендентів на виборах гівном обмазав - а тут така білаі пухнаста Гайворонська! Видно велику гру затіяв Олежик Савчук. Підозрюю в нечесній грі і Б П П - лише їх обминув автор.
26 Серпня 2015, 14:14
А сайт то провладний! Забзділи Гайворонські - Савчуки, якщона таке перейшли. Хоча і так відомо - моральність і Савчуки - Гайворонські поняття не сумісні.
26 Серпня 2015, 14:23
Друже Бєлов, ти хоч колись тверезим буваєш? Видно вже біла мама.
26 Серпня 2015, 14:50
Дякую за таку надмірну увагу до моєї персони.
26 Серпня 2015, 15:03
Голову на відріз даю С а в ч у к хоче влізти в район і обмазує всіх хто його не допускав і не давав красти! Одну руку вже запустив через громадянську дружину - Гайворонську, тепер справа за малим вибити противників - засоби не мають значення - чим гірші тим краще, і по списках Б П П проскочити. Але поки вплив на формування списків мають Ткачук, Матвійчук і ін.жителі Рожищ йому нічого не світить! От і біситься.
26 Серпня 2015, 15:08
По Рожищах пройшов слух, що Гайворонська іде в декрет - дай Боже їй здоровя. То може прелюдія до призначення нового очільника районної адміністрації?
26 Серпня 2015, 15:38
Друга спроба впливати на керівництво Б П П -попередній пасквіль був у Рожище вголос, щоб вибити реальних конкурентів з виборчого процесу -списку. Маніпуляція має ціль звільнення місць в партійному списку для людей, яких пропихає Гайворонська, тобто Савчук. видно ще не вдається, тому чекаємо наступної порції помий.
26 Серпня 2015, 15:41
Сайт модерує і платить гроші - Гайворонська! То біш Савчук, а дальше самі розкладайте пасьянси...
26 Серпня 2015, 15:54
Через два тижні після написання цих рядків.... Тобто більше двох тижнів тому - як раз у Рожище вголос була аналогічна стаття - майже клон. Гайворонська, а вона утримує саме цей сайт, можливо і попередній - завзялася вибити чорним піаром вищезгаданих конкурентів із списку Б П П і заповнити місця Огородніками, Марюками, Конуцями - Рожище тримайся! Де присутні Савчуки там отака колотнеча!!!
26 Серпня 2015, 15:58
Кожну людину оцінюють по її справах, незалежно у яку одежу вона вдягнена. Ткачук Л. та Матвійчук А.були , є і будуть працювати в районі для рожищенської громади, бо мають досвід, повагу та совість. А що зробив ти, що виливаєш стільки бруду на авторитетних людей?
26 Серпня 2015, 20:20
Я цього не писав. Цю інформацію ставили без мене. Хто читає, що я пишу, побачить, що це не мій стиль.
26 Серпня 2015, 20:24
Якийсь мудак моїм прізвищем підписався в 12.41)
27 Серпня 2015, 00:37
Юра, роби щось з наповненням сайту.. і з своїм шаповалом продажним.. втрачаєш репутацію..
27 Серпня 2015, 00:44
не нападайте на Бєлова. це заказна проплачена стаття шаповала. сергійко, ти дивися-но там, обережно ходи.. ато вечора скоро темні будуть... АТО все-таки
27 Серпня 2015, 02:29
От читаю коментарі і думаю. Шо за істеріка і обідки? Якщо це не так, то напишіть - як? Якщо ви політіки - то напишіть - хто і як з ким іде. Напишіть культурно. І все буде понятно. Чоловік учився і написав як його в університеті вчили. Шо тут поганого.
27 Серпня 2015, 11:46
до дядя сторонній<br/>знаєш, тут як в анекдоті про: куме, я вчора в шинку сказав, що твоя дочка шльондра.. куме, так в мене ж син!!! - а то ви, куме, йдіть до шинку і розкажіть тепер...<br/>це заказуха і повний брєд! і ми маємо оправдовуватися?? та до суду потрібно подавати на таких писак!
27 Серпня 2015, 18:36
В яких то університетах такого вчать? В підворотні - можливо. А після таких сенсаційних заяв хто ж правду слухати захоче?!
27 Серпня 2015, 18:44
Недавно Меркель з Оландом балакали з нашим гарантом, то можливо по Рожищах домовлялися. Почекаємо, через два тжні автор поінформує хто - куда!
26 Вересня 2015, 10:42
З огляду на процеси в районі, статейка, при своій абсурдності, на перший погляд, стає подібна на повну правду зараз!!
14 Жовтня 2015, 00:27
В.Конуць для села Копачівка нічого не зробив тільки піариться перед виборами.Тільки красиво розмальовує про себе,ми його не виберем!!!!!!!!!
14 Жовтня 2015, 00:34
В.Конуць для села Копачівка нічого не зробив тільки піариться перед виборами.Тільки красиво розмальовує про себе,ми його не виберем!!!!!!!!!Що він зробив для села доброго це поставив знак зупинка автобуса біля кладовища .Якого потім хтось зняв.І чвари склоки у сільський раді.більш ні чого путнього!!
14 Жовтня 2015, 00:41
Он от арміі откупился ми ето точно знаем.Конуць В
15 Жовтня 2015, 01:01
Вас чекає всіх цікавий поворот справ. Я сьогодні це спостерігав. В соколян якийсь самородок. Бля... він гіпнотезує зал. Офіцер бойовий. Аж мурашки пошкірі від його промови.
16 Жовтня 2015, 01:55
савчук і конуць, яке їхало таке й здибало
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024