Спочатку хай зроблять ремонт, а потім списують з балансу

16 Серпня 2016, 18:15
6578

Так відреагували мешканці будинку №67 по вулиці Незалежності на сьогоднішні оголошення на дверях під’їздів про майбутнє списання будинку з балансу ПЖКГ.


 

Мешканці багатоквартирного будинку у центрі міста неодноразово нарікали на роботу комунальників. Скільки б не латали дах, він протікає, у підвал інколи доводиться пробиратись у гумових чоботях, він постійно підтоплюється. У під’їздах незавершені до кінця ремонтні роботи. 



 

А на самому вершку вже потрохи обсипається цегляна кладка. Ще трохи і там відвалиться добрячий шмат, який може в кращому разі комусь розтрощити авто, в гіршому – скалічити, або не дай Боже, вбити людину.

 

І ось усе це «щастя» комунальники хочуть передати на баланс самих мешканців.

 

Обурення людей зрозуміле, будинку ледве не 40 років. Щоб його довести до пуття потрібно чимало коштів, яких на сьогодні у більшості громадян просто-напросто немає. До того ж у 67-му будинку хоч останнім часом і збільшилось молодих сімей, вистачає і людей похилого віку.



 

Можна зрозуміти і міську владу, яка самотужки не може дати раду усьому житловому фонду Рожища, спонукає людей до самоорганізації і створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Але у подібних ситуаціях потрібно шукати точки дотику, такий собі консенсус між владою, комунальними службами і жильцями. 

 

Коментарі
16 Серпня 2016, 21:54
А шо можуть комунальники?Вони стали заручниками безпорядку в державі зверху донизу.Нехай порошенки-гройсмани та іже з ними потрусять гаманцями і доведуть комунальне господарство краіни до ладу. Вони ж все розграбували!!!дОВЕЛИ НАРОД ДО ЗУБОЖІННЯ.ВИГНАЛИ ТИСЯЧІ УКРАІНЦІВ ЗА КОРДОН НА ЗАРОБІТКИ.сИТУАЦІЯ ТУПИКОВА.
16 Серпня 2016, 21:55
рЕДАКЦІЯ ВИ БОЯГУЗИ!!! я МАЮ ПРАВО КРИТИКУВАТИ ПРЕЗИДЕНТА ТА ІНШУ ВЛАДУ.ТИМ БІЛЬШЕ-ДУЖЕ Е ЗА ЩО!!!
16 Серпня 2016, 22:08
Комунальники не зроблять ніяких ремонтів!!!За що? Ситуація тупикова. Отримаемо на своі плечі старі будинки з гнилою каналізаціею і будемо з ними..................я.Ви що не бачите .що в державі і в районі -повний бардак?!!!!
16 Серпня 2016, 23:35
А це що, ПЖКГ прийшло таке поробило, діри на стінах? Напевно, самі жильці. Хтось вселявся, виселявся, меблі, може, туди-сюди носили... А ладить хай ПЖКГ. За чий рахунок, шановні?
17 Серпня 2016, 00:39
Сусіду, ПЖКГ таке й поробило, скоріш за все трубу прорвало й вони в стіні її шукали.
17 Серпня 2016, 15:32
Будинок побудовано в 60-х роках минулого століття. Все життя сплачував квартплату, як і всі інші жильці. Зараз маємо повністю "вбитий" будинок, практично без вхідних дверей, з дахом, що тече від найменшого дощу (перекривали шифер у 1983 році), ржавими дирявими каналізаційними стояками, обдертими під'їздами, трухлявим забором навколо дому і т.д. і т.п. Все, що час від часу робили комунальні служби для нашого будинку - це викачували каналізацію якщо заб'ється та декілька латок робили на даху, хоча проблеми це так і не вирішило. А тепер питається в задачі - куди і на що пішли наші гроші? Оці всі крики влади - мол створюйте ОСББ, беріть на баланс, "ставайте реальними власниками" - це чистої води лицемірство, популізм, а подекуди відверта брехня. Легко сказати: ваше майно - значить і обслуговуйте його самі. Всі ми сплачували кошти на утримання і після приватизації квартир - а результат практично нульовий. А тепер нам хочуть призначити управляючого, якому ще й зарплату на рівні 4-5 тисяч платити треба. Це театр абсурду. Хто має платити, якщо більша половина жильців пенсіонери з жалюгідною пенсією, яким, як вони кажуть, вже нічого не треба - дайте вмерти спокійно. Я розумію ОСББ в новому будинку, чи хоча б після капітального ремонту. Але в такій ситуації як наша - це просто якийсь геноцид. Влада та комунальники заявляють, що немає коштів, а звідки ті кошти у жильців? Тут не знати як викручуєшся, щоб комунальні вчасно заплатити, а тут хочуть скинути на наші плечі напівзруйнований житловий фонд. Це просто не припустимо.
17 Серпня 2016, 15:48
ОСББ це реальна перспектива. І давно в практиці, тільки до нашого міста довго доходять реалії життя. Далеко ходити не треба - можна подивитися на ОСББ Луцька і це не завжди новобудови. А обурення людей зрозуміло... Одне вони нерозуміють - від однієї мови діла не буде. А все зводиться до того: візьми в свої руки будинок і покажи який ти хозяїн ,доки тобі не найшли приватну фірму, яка виставить космічні рахунки і глазом не моргне, і буде права по всім писаним і неписаним законам. І то буде не газ, який можна відключити....
17 Серпня 2016, 18:07
Про що ти мелеш? Ти в ОСББ як слон у посудній лавці. Візьми в свої руки будинок - покажи який ти хазяїн. Так насправді на даному ресурсі можуть говорити люди, які або живуть у приватних будинках і нічого абсолютно не розуміють про систему ОСББ, або люди, які напряму зацікавлені у наданні так званих комунальних послуг. Пояснюю - яким чином можна показати, який ти хазяїн, якщо на вивезення твердих побутових відходів потрібний окремий дозвіл і це все не від тебе залежить. Тобто приїхав Бурий, сказав, що він вивозить сміття за такою то ціною - і все, жодної альтернативи наразі. А він ох як зацікавлений підімнути всю комунальну сферу під себе. І тут жодної політики - лише бізнес, і ще раз бізнас. І так зі всіма послугами: поміняти унітаз - відкрутити одну гайку 100 грн., другу - 150, а все інше - це скільки нам сьогодні захочеться. Який у підприємця настрій буде. Прозорих тарифів не чекайте, їх не буде. Тому сам особисто ї їздить на всі збори по створенню ОСББ. Спробуйте заперечити...
17 Серпня 2016, 19:13
ОДНИМ СЛОВОМ-ПОВНИЙ БАРДАК! ХОЧЕТЬСЯ ВТІКАТИ СВІТ ЗА ОЧІ ВІД ЦІЕІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ.ВИБАЧТЕ ПОЛІТИКУ ЗАЧЕПИВ.А ЯК БЕЗ ЦЬОГО....
17 Серпня 2016, 19:52
Я вам більше скажу. Бурий вже має керівника свого нового підприємства. Ним буде Толік Мєдвєдєв, його друган з ПЖКГ. Тільки ПЖКГ за трохи буде приватне. А ще багато кандидатів на голів ОСББ, яким вже пообіцяли бабки у вигляді відкатів наперід за укладення договорів саме з Бурим, хорошу зарплату за НАШІ гроші та ще дещо....
17 Серпня 2016, 20:00
Ти не правий. Житель - член ОСББ. І об'єднання як юридична особа - може самостійно заключати будь які договори, на будь які послуги, не обмежуючись надавачами послуг міста і Ви "до жителя міста" як не слон в посудній лавці мали би знати. А що до Бурого - він ніхто. Питання потрібно розглядати глобально: що зараз відбувається, на що можна вплинути, що використати для захисту своїх прав... можливо туже систему, але під себе, а нt надати шанси для тогож Бурого, чи когось іншого , як ви говорите.
18 Серпня 2016, 01:26
Скільки ви не перестирікуйтесь, а віддадуть ваші будинки вам же на обслуговування, звичайно, це не правильно, бо повинні були б провести реконструкцію, а тоді вже передавати, але це буде, на ремонт у міста немає коштів. Мусор вивозить дільниця благоустрою, це зовсім не жкг. Дуже погано буде пятиетажкам, де щось скинутись зробити це цілий серіал, хрущовкам простіше.
18 Серпня 2016, 10:30
Хрущовкам ще гірше. Бо з чотирьох- восьми квартир не дуже й назбираєш на вартісний ремонт. Лише під`їзд пофарбувати ,та й то половине не здасть, бо скажуть ,що пенсіонер і грошей нема. В Рожищі ОСББ можуть створювати лише великі п'ятиповерхівки бо там хоч щось можна буде зробити за зібрані кошти.
18 Серпня 2016, 12:14
Та про яку ти глобальність тут говориш? Договори заключай з ким хочеш, роби, що хочеш, управляй як хочеш. Це все повна туфта. Вибір звичайно буде. Але вибір буде між дорогими послугами та ще дорожчими. Бо за ті гроші, які надавало послуги ПЖКГ ніхто з підприємців їх надавати не схоче. Рівень рентабельності їм не той. Там де немає хоча б 100% рентабельності нинішні бариги працювати не хочуть. Їхній девіз - це поборотися з бідністю вже і сьогодні, тобто за один день. Після мене хоч потоп. Тому це вибір без вибору
08 Грудня 2016, 20:39
голову полікуй...
08 Грудня 2016, 20:43
чого ви?? маемо вільну україну...раньше погано жилося?..зато тепер людей до вели до бідності і зубожіння......це тільки квіточкі а ягодкі ще в переді.......
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024