Гортаючи старі рожищенські газети

15 Серпня 2016, 13:11
2886

«Побудовано три школи на 1292 учнівських місця»

Ось такими обнадійливими цифрами розпочинались колись традиційні серпневі педагогічні наради. У номері районки за 19 серпня 1987 року читаємо наступне: «Не відповідають вимогам часу умови навчання і відпочинку дітей в Городинівській, Тихотинській, Кроватківській початкових школах». Напрошується аналогія зі сьогоднішнім днем, коли існування багатьох початкових шкіл залишається під знаком питання.

 

 

У 1987 році як і зараз процвітав самогонний бізнес

Про це читаємо у рубриці «тверезість – норма життя» від 21 серпня 1987 року.

Зокрема, під час рейду впіймали на гарячому жительку села Луків, в якої знайшли 110 літрів самогонної закваски. Для цього було використано «20 кг цукру, дріжджі, жито, фрукти». Оце розмах! Жінка виправдовувалась, що самогон потрібен був на поминання. У ті часи поминки не обходились без спиртного.

У Рожищі пляшка самогону коштувала тоді 5 карбованців, як дізнаємось з публікації, а штраф за самогоноваріння сягав 200 карбованців, значна сума, як на той час.

 

 

У 80-их було стільки металолому, що подекуди його топили у болоті

Про це дізнаємося у замітці «Хіба це господарі?» від 20 серпня 1981 року. У публікації критикуються колгоспи з гучними назвами імені Енгельса і Леніна, де неналежно зберігався металобрухт.

 

 

У серпні відзначався Всесоюзний День фізкультурника

Про те, з якими здобутками підійшли до свята спортсмени району, читаємо у статті «Свято сили, молодості, краси» від 14 серпня 1981 року.

А гордитись було чим. За рік у районі було підготовлено 2 майстри спорту, 7 кандидатів у майстри, 43 спортсмени-першорозрядники, 4862 спортсмени масових розрядів!

 

Коментарі
15 Серпня 2016, 17:22
Навіщо писати такі статті? Все так добре було при союзі? Напишіть краще як в черзі всією родиною стояли за хлібом, чи як розігрували право купівлі трусів чи носків в лотерею, як нічого в магазині купити не можна було, все з-під прилавка продавали, все по блату, чи все через чергу та ще й по талонах. <br/>Хочете згадати про історію нашого краю опублікуйте краще статті про колишніх трударів нашого району, колись була у &quot;Світло жовтня&quot; така колонка, про РУХовців, а не популістично-пропагандистські статті.
15 Серпня 2016, 17:31
Стаття гарна, а ти вічно недовольне створіння! Тобі тільки про революції пиши.
15 Серпня 2016, 22:11
Ти може розкажеш як за світло ,газ платиш чи на хліб хватає,як виживаєш на зарплату,пенсію.Чи може знову до революціі готуєшся ПАТРІОт.Побільше теких спогадів НОСТАЛЬГІЯ
16 Серпня 2016, 01:41
Олег, ти з якого зоопарку втік? Нема чим довольствувати коли пишуть, як добре було за союзу. В нашій дитячій бібліотеці за 45 рік газети районні є, давай колонку про колективізацію, за 46 рік можна викласти про великий врожай зернових, коли голод у нас був. Коли пишеться стаття вивчається питання всебічно, а якщо так як тут, то це просто пропаганда. <br/>Від чого в тебе НОСТАЛЬГІЯ? А ти як виживаєш на зарплату чи пенсію? Вже світло відключили з газом? А чув щоб комусь відключили, бідовий ти наш? А наступну революцію зроблять явно не патріоти.
16 Серпня 2016, 02:13
Я взагалі не розумію чому є люди, які розповідають, як добре жили прості люди при союзі і як погано живуть тепер. В наш час люди живуть набагато краще роблячи для цього набагато меньше. Одне що було доброго в ті часи, що був молодший, здоровший, а так немає там про що жаліти, не морочіть молодим дурним голову.
17 Серпня 2016, 02:10
Такі як жовто-блакитний буряк вміють багато розказувати і халяву шукати.А скажи такій паскуді йди державу захищати,то в штани наложить.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024