Ремонт доріг на Волині: повідомили про плани на 2019 рік

05 Січня 2019, 16:30
5429

Мережа автомобільних доріг області становить більше 6 тисяч кілометрів, з них: 1 тисяча. 795,7 кілометрів становлять дороги державного значення, а 4 тисячі 399,6 кілометрів – дороги місцевого значення.

Про плани на 2019 рік говорили у четвер, 3 січня, під час наради у заступника голови Волинської облдержадміністрації Валентина Цьося, – повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Слід зазначити, що дороги державного значення обслуговує Служба автомобільних доріг області. Попередньо планують, що Волинь отримає 539,8 мільйонів гривень. Розподіл цих коштів виглядає наступним чином:

  • будівництво та реконструкція – 113,7 млн грн;
  • капітальний ремонт – 4,5 млн грн;
  • поточний середній ремонт – 238,6 млн грн;
  • поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання – 183 млн грн.

До слова, виконання ремонтно-будівельних робіт буде продовжено за пріоритетними напрямками, що сполучають основні міста області, а саме:

  • на а/д М-19 Доманове (на місто Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на місто Бухарест);
  • Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква;
  • М-07 Київ – Ковель – Ягодин;
  • Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне.

Натомість, дорогами місцевого значення опікується обласна державна адміністрація. Зокрема, на 2019 рік запланована субвенція з державного бюджету на ремонт автомобільних доріг місцевого значення та комунальної власності становить 491 млн 441,400 тис. грн, а саме:

  • на капітальний ремонт автомобільних доріг місцевого значення – 60 млн 413,300 тис. грн;
  • на поточний середній ремонт а/д місцевого значення – 222 млн 654,100 тис. грн;
  • на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання а/д місцевого значення – 115 млн грн;
  • на будівництво, реконструкцію та ремонт вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах – 93 млн 374 тис. грн.

Відтак, нині активно працюють над переліком доріг місцевого значення, які ремонтуватимуть у 2019 році.

За словами заступника директора департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віктора Довгополюка, наприкінці грудня минулого року отримали детальні роз’яснення від Державного агентства автомобільних доріг України щодо підготовки відповідного переліку об’єктів. Основними принципами визначено наявність проектно-кошторисної документації, проведення процедур закупівель, завершення перехідних об’єктів – тобто тих, що розпочали минулоріч.

«Дуже важливо цільове, ефективне та результативне використання коштів субвенції, оскільки замовник має забезпечити належне здійснення технічного нагляду та контроль за роботами, які виконуватимуться. Про це також зазначено в роз’ясненнях», – наголосив він.

Валентин Цьось, своєю чергою, зауважив, що підхід облдержадміністрації щодо проведення ремонту доріг не змінюється:

«Ми обираємо напрямок і ремонтуємо його. Адже, для прикладу, набагато дешевше та ефективніше відремонтувати п’ять кілометрів дороги в одному місці, ніж п’ять відрізків дороги по одному кілометру в різних куточках області. Разом із тим, звертаємо увагу на необхідність першочерговості виконання ремонтних робіт», – додав Валентин Цьось.

Також слід додати, що згідно з роз’ясненням Державного агентства автомобільних доріг України, не менше 5 % коштів державної субвенції слід передбачити на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання штучних споруд. Відтак, у 2019 році в кожному районі області планують відремонтували по одному мосту.

Що ж стосується сформованого переліку, то вже наприкінці лютого – на початку березня його захищатимуть в Укравтодорі. Між іншим, для опрацювання та здійснення погодження переліку об’єктів необхідно подати цілий пакет документів, до якого входять: інформаційно-аналітичні (презентаційні) матеріали, відповідне обґрунтування, опис об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту, що пропонують до реалізації тощо. Опісля – перелік передадуть на погодження до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.  

Коментарі
05 Січня 2019, 20:38
Біля Ковальчука зубніка зробіть дорогу, там ціла калюжа не проїхати на толстого. Може якого отсеву посипте чи щебня хоча би так
05 Січня 2019, 21:03
Дякуємо, що підказали. Зробимо.
05 Січня 2019, 21:29
Через оленівку маршруткі пливуть. Даже вже камази з піском не їдуть.
05 Січня 2019, 21:30
Мусово. Я ще до Поліщука зайду з понеділка хайно. Документ якій занесу чи пофоткаю хай будуть фоткі
05 Січня 2019, 22:25
зробіть хоча б до лінії Ківерець там перевізники відказуюця їхати через рудню та ольганівку, пісок блять везуть повибивали дорогу камазами
09 Січня 2019, 14:47
Чересту Оленівка ні хто їхати не хоче маршрутки воду набираю в салон майте бога в животі там тоже люди живуть в місцеві як ідуть то чобути рибацькі беруть ідуть в магазин ЗРОБІТЬ ТУ КЛЯТУ ДОРОГУ
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024