Рожищенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги отримає авто

03 Січня 2019, 15:41
6035

Волинська область придбала 23 автомобілі марки «Peugeot 301» для користування лікарів загальної практики-сімейних лікарів. Одне авто передадуть Рожищенському районному центру первинної медико-санітарної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної державної адміністрації.

Авто купили у рамках субпроекту «Вдосконалення допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» проекту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей».

Ключі від авто отримали керівники районів та медичних закладів від голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка у четвер, 3 січня  на базі комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

«Це перша велика партія автомобілів за останніх десять років, яка буде слугувати для реформованої медицини. Суспільство має зрозуміти, що зміни в охороні здоров’я – реальні. Те, що вдалося зробити завдяки субпроекту Світового банку, завдяки закону Президента України Петра Порошенка про сільську медицину – це лише початок розвитку медицини в регіоні. Ці автомобілі повністю не покривають потребу регіону, тому в цьому році закупимо ще одну партію – близько 30 машин», – зазначив голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Також він додав, що усі закупівлі здійснено згідно чинного законодавства, окрім того, завдяки системі публічних закупівель вдалося зекономити близько 400 тисяч гривень.

Нагадаємо, що в результаті проведених міжнародних торгів у системі «»ПроZorro, переможцем визначили товариство з обмеженою відповідальністю «ВІДІ ЮНІКОМЕРС», котрий доставив в область автомобілів на суму 8 мільйонів 257 тисяч гривень.

Відповідно до розподілу, затвердженого головою Волинської ОДА, легковики отримали 18 центрів первинної медико-санітарної допомоги. Зокрема:

- 3 машини – Ковельський ЦПМСД МТМО;
- 2 – КНП «Камінь-Каширський ЦПМСД» Камінь-Каширської районної ради;
- 2 – КНП «Луцький районний ЦПМСД»;
- 2 – КП «Маневицький районний ЦПМД».

Ще 14 закладів первинного рівня надання допомоги заберуть по одній машині. Це – КП «Володимир-Волинський ЦПМСД», КНП «Горохівський ЦПМСД», КНП «Іваничівський районний ЦПМСД» Іваничівської районної ради, КП «Ківерцівський районний ЦПМСД Ківерцівської районної ради Волинської області», КНП «Локачинський районний ЦПМСД» Локачинської районної ради, КНП «ЦПМСД Любешівської селищної ради», КНП «ЦПМСД Любомльської районної ради», КП «Ратнівський районний ЦПМСД» Ратнівської районної ради, КНП «Рожищенський ЦПМСД» Рожищенської районної ради, КНП «Старовижівський ЦПМСД» Старовижівської районної ради, КНП «ЦПМСД» Турійської районної ради, КНП «Шацька районна лікарня Шацької районної ради», КНП «Нововолинський ЦПМСД Нововолинської міської ради Волинської області», КП «Луцький ЦПМД №1».

Варто зазначити, що для покращення стану первинної ланки медицини у селах наприкінці 2017-го Президент Петро Порошенко ініціював Закон «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості», який сприяє забезпеченню максимальної доступності медичного обслуговування та сучасного матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я у сільській місцевості. Для реалізації закону про сільську медицину з держбюджету у 2017-2018 роках пішло 5 мільярдів гривень, які субвенціями спрямували у місцеві бюджети. Зокрема, Волинь отримала 151,5 млн грн у 2017-му, та 37,9 млн грн – у 2018-му.

Ці кошти спрямували на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт закладів охорони здоров’я, придбання медичного обладнання, в тому числі автомобілів типу А, Б для екстреної допомоги, службового автотранспорту для лікарів амбулаторій, транспорту, транспортної телекомунікаційної інфраструктури (в тому числі інтернет, комп’ютери, програмне забезпечення) і службового житла (будівництво, придбання) для медичних працівників, які працюють у сільській місцевості.









1



 

 

Коментарі
03 Січня 2019, 19:16
Якось визвала швидку то менні сказали, що машина зайнята. А водій швидкої возити дитину в садочок це нормально чи ні. Так і цю машину будуть використовувати в своїх цілях.
03 Січня 2019, 20:38
використовує робочі автомобілі у власних цілях
03 Січня 2019, 22:44
чого в Луцьк їздять на робочих автомобілях посеред ночі?
03 Січня 2019, 22:46
Мосійчук вже взагалі там зажрався робиться безлад в пмсд, а марчучку то додом возить на толстого в робочий час
04 Січня 2019, 01:43
т4 як не на граничній то біля садочка, може він вже приватизований??
04 Січня 2019, 02:16
т4 в приватній оренді за державні кошти
04 Січня 2019, 22:02
хіба не раз стояла машина з лікарні біля Марчук на вул. Толстого, було таке що цілими годинами,а водій ішов до тьощі свеї на перекус, хата з хатою то ним добре було, що хотіли то робили, а зараз просто так не буде реєстратор все пише, а потім звониш щоб швидка приїхала а вони собі стоять на Толстого біля марчучки. Цікаво що можна робити 2 години?
04 Січня 2019, 22:49
Люди не путайте Швидку допомогу і сімейну медицину!!!! Я часто хворів і викликаю швидку то це просто жаххххх!!! Диспетчера починають лікувати по телефону, випийвипийте те, купіть в аптеці те і ніхто неприїжджє !!! Зараз викликаю тільки сімейну!!! У них ніяких відмовок немає, і по телефону вони не лікують!!!!
04 Січня 2019, 22:54
У Мосійчука гарний авторитет, він хароша людина, гарний лікар!!!!! Всі амбулаторії у нього в гарному стані!!!!! Це у всьому винна Супрун, наша міністр!!!! Тільки дура може придумати такі дибільні реформи!!!!!! Скинути її нафіг з роботи і все буде нормально!!!
04 Січня 2019, 23:34
я знаю добре що за Мосійчук за людина, працюю з ним, він ніби досвідчений, а посилає людей і материться хіба ж так личить лікарю з двома вищими освітами? Добре бачу о котрій їде і з ким їде, та й випивки дуже часті у пмсд взагалі в шоці перший поверх лікарні а там крики та цокіт бокалів. Люди схаменіться ви працюєте у лікувальному закладі а не в ресторані. Там перебувають хворі які потребують тиші.
05 Січня 2019, 02:31
Люди добрі, схаменіться!змішали лікарню, швидку,пмсд.не дай бог,щоб біля когось стояла швидка годинами. Це просто комусь немає на кому своє гамно вилити...
05 Січня 2019, 02:31
Люди добрі, схаменіться!змішали лікарню, швидку,пмсд.не дай бог,щоб біля когось стояла швидка годинами. Це просто комусь немає на кому своє гамно вилити...
05 Січня 2019, 10:34
А на толстого, напевно живе стоматолог ковальчук
05 Січня 2019, 17:36
Як на мене,Пмсд досить організоване. Всі необхідні бумаги в них завжди є в кабінеті,нікуди бігти за ними не треба все на місці.Тільки з аналізами то можна заблудитися щось в лабораторії а щось треба йти на вулицю в інший корпус.Лікарів є в них багато молоді і старі,швидка приїжає вже дуже швидко,Мосійчук і Кметюк відповідальні,виконавчі,дбають за своїх медиків,хворих.Мосійчук,бачив на свої очі не раз ,завжди кличе людей і запитує чим допомогти,як ті чекають чергу,або в лікарів планьорка.Мосійчук ніколи не лишається безучасним,завжди щось добивається.Ходимо на первинку часто,бо ми вже підписали договори з своїми сімейниками давно і є проблеми з здоров'ям,то допомога завжди надається добре,врачі хороші,а,бачу з Орестом Михайловичом часто всі лікарі радяться.Він видно шо добрий лікар.Петровська грамотна,завжди уважно перевіряє документи,в неї ніколи черги немає.Нечути щоб там лікарі гарчали.Якісь уважні,приємні їх мабуть там так вчать керівники.Туди не страшно ходити.
06 Січня 2019, 07:03
Мені лічно приємно за Рожище,що в нас така нова швидка допомога буде нашим малим містечком їздити Добре що в цей непростий час розрухи ще думають про такі малі непримітні міста.Я чесно -рада.А тим ,хто всім недовольний постоянно хочеться побажати навчитися радіти за інших,та не обливати брудом всіх і вся.
06 Січня 2019, 11:20
Мені лічно не приємно, що в Рожищі тротуари засрані стаканчиками магазину 7/23.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024