На Волині використали 96,4 % «дорожніх» коштів

30 Грудня 2018, 12:04
1483

Погодні умови допомогли зекономити кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, що надійшли на Волинь для здійснення капітального та поточного середнього ремонту, а також дрібного експлуатаційного утримання доріг місцевого значення.

Це стверджує заступник директора департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Віктор Довгополюк, – повідомляє прес-служба Волинської обласної державної адміністрації.

Субвенція у розмірі 393,4 мільйонів гривень, що передбачена для регіону, поділялася на дві частини, зокрема, на ремонт та відновлення доріг місцевого значення, а також комунальної власності. Фактично, станом на 28 грудня 2018 року, для зазначених потреб витрачено 96,39% фінансів.

«Є період, впродовж якого виконувати певний вид робіт на дорогах не можна. Тож, щоб забезпечити їхню належну якість, мусово зачекати до настання кращих погодніх умов», – пояснив  Віктор Довгополюк щодо неосвоєних коштів в частині об’єктів капітального та поточного ремонту.

«Кошти цієї субвенції передбачені також на зимове експлуатаційне утримання доріг місцевого та комунального значення. Однак, завдяки переважно стабільним погоднім умовам в області у листопаді-грудні цього року, частину фінансів вдалося зекономити. Адже нещодавній циклон пройшов більше центральною частиною України. Якби він торкнувся Волині так, як регіонів на сході України, залишків субвенції би не вистачило», – розповів заступник директора департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації і про ряд інших причин невикористання фінансів у повному об’ємі.

Разом із тим, позитивний факт полягає в тому, що ці кошти не повертаються до Державного бюджету, а залишаються в регіоні. Відтак, у разі настання сильної негоди можуть бути використані як у січні-лютому, так і в березні 2019 року.

Окрім того, в частині об’єктів поточного і капітального ремонту, один із органів місцевого самоврядування не прийняв неякісно виконані дорожні роботи. У зв’язку з чим облдержадміністрація, як розпорядник коштів, не могла їх направити для того, аби розрахуватися із підрядником. Тож, фінанси також залишилися на рахунках.

Коментарі
31 Грудня 2018, 15:28
За які дороги мова, в нас дорога "суперова" що навіть перевізники відмовляються їздити, чого Щиборук сунувся на голову, думає зробив яке небуть світло, то вже для нього показник?
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024