Соціальна робота в громаді: Пожарки

10 Серпня 2016, 13:30
2452

Зазвичай сільські території отримують менше уваги від служб та установ району. Це зумовлено віддаленністю окремих населених пунктів від районного центру, якістю доріг та рівнем співпраці сільських рад з виконавчою владою, йдеться на сайті Рожищенської РДА.

Це всього лиш стереотип, який успішно заперечили у Рожищенському районі. Сьогодні, 9 серпня 2016 року на території Пожарківської сільської ради відбувся спільний рейд служби у справах дітей райдержадміністрації та районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді. Участь у проведенні рейду взяли: директор РЦСССДМ Олег Шварцкоп, провідний спеціаліст Центру Олександр Сітовський, головний спеціаліст ССД РДА Андрій Жога. 

Безумовно, щоб налагодити тісніший контакт з жителями сіл Пожарки та Оленівка до участі в рейді було залучено секретаря виконкому Пожарківської сільської ради Вікторію Кожан.

Учасники рейду провели контрольні обстеження умов проживання дітей у трьох сім’ях, де виховується 14 неповнолітніх. Паралельно працівниками РЦСССДМ та ССД РДА провели вибірково у трьох сім’ях контроль використання коштів соціальної допомоги, яку матері отримують при народженні дитини.



 

Під час проведення профілактичних бесід особливу увагу учасники рейду звертали на підготовку дітей до нового навчального року, вчасному проходженню медичних оглядів майбутніми першокласниками.

В соціальній роботі з адаптації демобілізованих важливим є інформування хлопців, які боронили нашу Батьківщину. Хоча наочність і  розміщена у приміщенні сільської ради, але не завжди учасники АТО звертають на неї увагу. Першочерговими проблемами є: пошук роботи, медична допомога та санітарно-курортне лікування, оформлення статусів учасника АТО та учасника бойових дій, отримання пільг та соціальних допомог.

Сьогодні вдалося зустрітися з трьома демобілізованими. Хлопцям надали консультації з питань, де виникало найбільше проблем.

На завершення, хочемо  подякувати Вікторії Кожан, секретарю Пожарківської сільської ради. Вона допомогла краще зробити нашу спільну справу – захист соціальних інтересів громадян.

Андрій Жога

головний спеціаліст ССД РДА

Коментарі
10 Серпня 2016, 19:12
Того Жогу - пиячила ще не звільнили?
11 Серпня 2016, 01:04
А ти що заздриш Жозі? На відміну від тебе він нормальний чувак
11 Серпня 2016, 14:12
Жога, немає чого себе самому вихваляти. Нормальний чувак він бачиш. А Бороду разом з Огородніком хто відгамселив?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024