Духовенство Волинської єпархії засвідчило підтримку митрополиту Онуфрію

27 Грудня 2018, 20:16
5566

Збори духовенства Волинської єпархії Української Православної Церкви відбулися 27 грудня 2018 року у кафедральному соборі Всіх Святих Землі Волинської міста Луцька.

Зібрання очолив керуючий єпархією єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Про це йдеться на офіційному сайті єпархії. 

Участь у зборах взяли всі священнослужителі та чернецтво єпархії.

Більше новин про Томос

Учасники зібрання обговорили поточні питання життя Волинської єпархії, розбудови парафій та монастирів, приділили увагу основним проблемам світового Православ’я.

«Одноголосним рішенням кліриків, ченців та черниць, котрі брали участь у єпархіальних зборах, вирішено висловити підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. Також Волинська єпархія УПЦ висловлює вірність канонічній Українській Православній Церкві, у межах котрої діє та розвивається з 1990 року», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Волинський єпископ Нафанаїл підтримав розрив відносин УПЦ МП із Вселенським патріархатом






















 

Читайте також: 5 важливих тез, які волинянам варто знати про церковні рішення у Стамбулі

Коментарі
27 Грудня 2018, 22:34
В Україні немає такої церкви як Українська православна, а є Українська православна Московського патріархату. Не агітуйте за московських попів! Вони не тільки проти України, а зараз в ізоляції від усього світу . Ворожа путінська церква. Ганьба! Страшно на них дивитися. Розкольники.світового православя.
27 Грудня 2018, 22:40
Українська православна церква. Була. Є. І буде. Ясно патріот - чмо
27 Грудня 2018, 22:45
А як на рахунок заводища порошенка в ліпецьку і газ з росії для твоєї жопи патріот, що на це вякнеш
27 Грудня 2018, 22:46
Українська православна церква в Україні є і буде! Без московських попів.
27 Грудня 2018, 22:49
Редакція не копіюй інформації з іншого сайту. Ти до цього ніякого діла не маєш
27 Грудня 2018, 22:58
Наведи хоч один факт що священики упц москоаські
27 Грудня 2018, 23:03
Як добре що є . У. П. Ц. А то з розкольників нема що зкачати.
27 Грудня 2018, 23:08
СТАТУТ ПРО УПРАВЛІННЯ<br/>УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ<br/>РОЗДІЛ І<br/>ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ<br/>Пункт 3. Українська Православна Церква з’єднана з Помісними Православними Церквами через Руську Православну Церкву.<br/>Пункт 4. Українська Православна Церква здійснює свою спасительну діяльність на основі Святого Письма та Святого Передання, неухильно дотримується догматів православної віри та священних канонів і у своєму управлінні керується постановами Архієрейського Собору Руської Православної Церкви від 25-27 жовтня 1990 року та даним Статутом при повазі до державних законів і дотриманні їх.<br/>Пункт 5. Українська Православна Церква об’єднує єпархії, синодальні установи, благочиння, парафії, монастирі, духовні навчальні заклади, братства, сестринства та місії і є самокерованою частиною Руської Православної Церкви.<br/>РОЗДІЛ ІІ<br/>СОБОР УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ<br/>Пункт 6. До обов’язків Собору належить:<br/>б) збереження канонічної єдності Української Православної Церкви, а також її канонічної єдності з Руською Православною Церквою та з усіма Помісними Православними Церквами;<br/>в) нагляд за втіленням у життя рішень Помісних Соборів Руської Православної Церкви, Соборів Української Православної Церкви та ухвалених ними статутів;<br/>РОЗДІЛ ІІІ<br/>СОБОР ЄПИСКОПІВ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ<br/>Пункт 5. Собор єпископів діє на підставі священних канонів Церкви, постанов Помісних і Архієрейських Соборів Руської Православної Церкви, а також Соборів Української Православної Церкви.<br/>РОЗДІЛ V<br/>ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ<br/>Пункт 8. Як Предстоятель Української Православної Церкви, Митрополит Київський і всієї України є постійним членом Священного Синоду Руської Православної Церкви.<br/>Це витяги зі статуту, де прямо згадується РПЦ. А скільки там непрямих посилань на церков гундяєва!
27 Грудня 2018, 23:18
Оплот руського міра в західній Україні ото дожились, вони навіть церкви своєї встидаються, бояться чесної назви, іхтамнєти а в нас іхтутнєти . Теравський їздив на схід в Святогірську лавру передачки сєпарам возив, возив вже забули а Петрова попадя груба пакувала, може їм рашка доплачує за агентурну діяльність на території України, ой не туди йдете попи, не туди <br/>Известно, что «Томос» РПЦ предоставил Сталин в 1943 году. И создавалась она под наблюдением НКВД:<br/><br/>«А у российского патриарха Кирилла — оперативное« погоняло »Михайлов. О чем говорил даже экс-вице-премьер Болгарии Валерий Симеонов. Поэтому юридическое и политическое решение о переименовании полезно для антипропагандистського влияния России », — отмечает эксперт.
28 Грудня 2018, 00:28
Да. Нема слів. Ганьба.
28 Грудня 2018, 00:29
Га?
28 Грудня 2018, 00:50
А до Порошенка я відношусь не краще ніж до Вас ватани наслідувачі кращих традицій нквд, кгб
28 Грудня 2018, 01:04
А де він пише??
28 Грудня 2018, 01:18
Для чого цей весь анонімний бруд!!! Не подобається щось, не влаштовує, збирайте збори громади, висловлюйте відкрито свою позицію, вирішуйте щось! Для чого ці помиї??? Це що ви тут виписуєте на два боки, це не те, від що віри, чи церкви далеко, це далеко від елементарної людяності, чи порядності!!!
28 Грудня 2018, 01:22
А от редакцію, чи власників не мішало б трохи струсонути. Ви кайф отримуєте, коли опускаєтеся до такого дна????? Вам подобається, коли людей, яких ви знаєте, з якими вітаєтеся, посміхаєтеся отак принижують??? Тоді ви самі дно!!! Моральне потворство...
28 Грудня 2018, 01:31
Та їх зігнали примусово (спілкувався зі священиками)Священик неможе відмовитись якщо отримав благословення архіерея..маймо повагу одне до одного,Нафаїла рідний брат служить коло Кіріла.Ви уявляєте який на них зараз тиск від їхньї влади?..Ви чули щоб священики РПЦУ по парафіях щось погане говорили на Помісну церкву України..НІ..напевно одиниці...ЩЕ РАЗ, МАЙМО ТЕРПІННЯ..На Різдво отримае автокефалію Помісна Православна Церква України..Верховна рада прийме закон по переходу парафій..І вони підуть за своїми громадами.Це процес не зворотній як ми будемо дивитись в очі один одному??90 % парафій перейдуть в єдину соборну канонічну Апостольску Церкву України...
28 Грудня 2018, 01:42
чекаю новини про збори - свідків Єгови...Протестантів...Баптистів...Масульман ..язичників..Юдеїв.будистів...Щось у вас якось все односторонно виходить???)))
28 Грудня 2018, 01:44
зникнуть як євробляхи їм також такий строк дали)))
28 Грудня 2018, 01:49
В ліпецьку фабрика закрита ...поцікався в інтернеті з різних джерел її розкрадають ..
28 Грудня 2018, 02:00
Як треба не любити рідний край. щоб присягнути московії...
28 Грудня 2018, 02:01
Кожен може зайти на сайт Російської православної церкви. Відкрити розділ  Персоналії. І далі вірити або не вірити власним очам.  Російська церква поіменно називає своїм увесь єпископат УПЦ МП.Читаємо статут Російської православної церкви. Навожу лише тези:<br/>- Статут УПЦ - схвалюється Московським  патріархом.<br/>- Предстоятель УПЦ благословляється Патріархом Московським.<br/>- предстоятеля УПЦ  слід поминати після імені Патріарха Московського. І саме так, до речі, будь-яка церква вказує свою підпорядкованість.<br/>&quot;У статутних документах самої Російської православної церкви є абсолютно чіткий і такий що не надається до якогось двозначного тлумачення пункт 10 статуту. Він каже, що Українська православна церква це структурна одиниця, яка функціонує в межах Російської православної церкви&quot;А ще:<br/><br/>- Архієрейський Собор РПЦ є церковним судом вищої інстанції для Української Православної Церкви.<br/><br/>- Українська Православна Церква отримує святе миро від Патріарха Московського і всієї Русі.<br/><br/>Це був статут РПЦ. А давайте швиденько переглянемо статут УПЦ.<br/>- Українська Православна Церква з’єднана з Помісними Православними Церквами через Російську Православну Церкву. <br/>- Українська православна церква є самокерованою частиною Російської Православної Церкви.<br/>- Собор УПЦ  втілює у життя рішення Помісних Соборів Російської Православної Церкви.<br/>- Собор єпископів діє на підставі священних канонів Церкви, постанов Помісних і Архієрейських Соборів Російської Православної Церкви.<br/>- Предстоятель Української Православної Церкви, Митрополит Київський і всієї України є постійним членом Священного Синоду  Московського Патріархату.<br/>Ось Онуфрій, наприклад, голосує у Мінську разом з московським Кирилом за розірвання відносин РПЦ зі Вселенським Патріархатом.  Але чи можна це назвати голосуванням. Просто театр, бо статут Російської церкви каже - він так робити зобов'язаний.
28 Грудня 2018, 02:44
Одні залежні від Москви, а інші тепер від турків. Хто виграв? Кому вигідно?
28 Грудня 2018, 02:50
Хай-но дадуть того &quot;Томаса&quot; - ото вже заживемо! І пенсії, і зарплати, і економіку - все піднімемо. Долар, пальне подешевшають, ціни знизяться, війна закінчиться. Країну так піднімо, що всі вороги від завидків самознищаться.
28 Грудня 2018, 02:52
Томос приде порядок наведе
28 Грудня 2018, 09:34
волиняни,ви годуєте цю ,,бригаду,,
28 Грудня 2018, 12:07
Жертви ТСН і іншого подібного гівна, в Рожищах є дві церкви Стамбульського Патріархату ходіть туди хто вам не дозволяє? Чому ви причепились до &quot;москалів&quot;?
28 Грудня 2018, 12:32
Як не визнавало світове православ'я УПЦ КП і УАПЦ та і зараз не визнає цю новостворену структуру, от коли її визнають хоча половина церков тоді поговоримо. А зараз силою заставляти людей переходити в церкву створену під вибори, не потрібно! Спостерігаючи як організовувалось і що відбувалось на площі під час так званого &quot;собору&quot; в Києві-це дно!
28 Грудня 2018, 12:34
Ти &quot;знаток' статуту вали на схід і всю свою жовч випирскуй на порошенка. Полежи в окопах, поїш гнилої картохи, може поможе, але не факт
28 Грудня 2018, 15:04
Насправді ці попи захищають не віру Христову, бо їхні дії нічого спільного зі справжньою вірою не мають. Вони захищають Нафанаїла, який реально позбудеться свого місця в разі масового переходу парафій цієї церкви до української, бо зрозуміло, що в області не може бути два митрополити. Зрештою, усе залежить не від цих продажних попів, а від простих прихожан, які мають поставити конкретне питання своєму батюшці: ти з ким?
28 Грудня 2018, 16:19
Спаси Вас Господи!Давайте будемо триматись істинного православ'я. Здоров'я і терпіння владикі Онуфрію і усім істинним віруючим витримати увесь тиск з боку влади та злобних людей.
28 Грудня 2018, 16:31
А що таке &quot;істинне православ'я&quot;? Є істинна віра в єдиного Бога. Усе решту видумали попи в боротьбі за титули, мантії, митри і куколі для того, щоб маніпулювати марновірними людьми, які шукають не віри в Бога , а &quot;істинного православ'я&quot;. У результаті урожай пожинають путіни, які завдяки отаким шукачам &quot;істинного&quot; успішно проводять гібридні війни.
28 Грудня 2018, 18:52
&lt;p&gt;Я не розумію одного: яке відношенення має це зборище путінських шакалів до новин нашого району...І читаючи коменти &amp;nbsp;хочу сказати одне: дімон теравський, гад, який радіє кожному вбитому українцю, прес &amp;nbsp;рожищенської округи рпц, ти ну майже ніфіга не палишся)))&lt;/p&gt;
28 Грудня 2018, 20:34
Ти диви як коментарі почали строчити. Невже свідомі на новорічні свята з наймитів приїхали? Як там у Європі, ау батраки?
28 Грудня 2018, 21:22
Порада СБУ як припинити агресію кремля. Перший варіант: берете синів, дочок та наложників попів російського патріархату на передову і за ними заградительный отряд і як вони тоді поміняють риторику і війна закінчиться. <br/>Другий варіант - гроші. Гроші для них це все і якщо перекрити їм фінансування (податки, ...) - розсосуться самі, адже в них безкоштовно лише зайти можна і все за гроші без яких вони не знають як жити. Духовні люди
28 Грудня 2018, 21:47
Сміливо ти пішов на Церкву Христову, а не боїшся, що Господь прийняв твій виклик? І візьме твоїх синів і дочок, і перекриє фінансування? Не відаєш,, бідолаха, що пишеш.
28 Грудня 2018, 21:49
Та ср@в Путін на твою сбу на тебе особисто і на твої коментарі-поради. Він навіть ср@в на жителів лнр і днр, і Крим йому був потрібен, як військова база, для контролю у Чорноморському регіоні Він ділить з Америкосами світову геополітику і будує російську імперію. Отака приблизно ситуація в світі, якщо твій мозок взмозі переварити такий об'єм інформації.
28 Грудня 2018, 21:53
Третій варіант: визнати кальсони преподобного Філарета національним символом, але це зможе допомогти лише тобі і хворим на голову клієнтам Ліпін і Олики.
28 Грудня 2018, 22:10
рожищани не опускаймося до дна , особливо віруючі , бо читаючи коментарі вірою тут не пахне ,а політикою і статут упц мп передруковує одна і та сама людина на різних сайтах
28 Грудня 2018, 22:12
Кажете я пішов на &quot;Церкву Христову&quot;, якщо так - забираю свої слова. Можливо мені Христос закрив очі, але я практично нічого спільного в МП і впринципі в православії спільного з Христовою Церквою не бачу. Читаю Біблію і не знаходжу паралелі. <br/><br/>Та, можуть взяти моїх синів та дочок і мене, якщо в тилу спокійно працюють агенти РФ - про закінчення війни, а тим більше на перемогу надіятись марно. <br/><br/>Нехай Христос всім нам відкриє очі
28 Грудня 2018, 22:19
Ви вважаєте Російський патріархат - це не інструмент політики в руках Пу? Дивно. Я думав, що це всім відомо. Чи я щось пропустив? Можливо МП засудив крадіжку? Чи в Біблії дозволено красти в &quot;брата&quot; свого?, ... <br/>Я бачу як МП осв'ячує ракети і в тому числі під назвою &quot;Сатана&quot;. Як у вас в голові це вяжеться? <br/>Можливо я зглузду зїхав, але не розумію українців які закривають на це все очи.
28 Грудня 2018, 22:21
Ну й слава Богу. А Він там, де любов.
28 Грудня 2018, 22:41
Помісна церква — це об'єднання всіх православних вірян, яке створюється за територіальним принципом. Помісна церква виступає на противагу вселенській, стає незалежною та самоврядною на території певної держави і зазвичай узгоджується з політико-адміністративним поділом та державними кордонами.
28 Грудня 2018, 23:00
питання визнання ?не визнають але і не заперечують питання декількох місяців.Більшість церков визнають після надання Автокефалії ..Москва коли самовільно розкололась від світового православя невизнавали їїї 140 років..вони там і христили і вінчали...Хтось когось перехрещував?ні..Що до московскої церкви то вона іде в роскол..вже сьгодні їй на гору Афон ..до Гробу Господньго Дорога закрита..бо Єрусалимська церква підтримала Вселенського патріарха Блаженнішого Варфоломія.Гора Афон Вселенського патріархату 100% більшість церков підтримає Варфоломія....Якщо РПЦУ не буде згадувати Вселенського Патріарх то вона в світовому православї буде рахуватись розкольницькою...Тобто в отця Петра розкольницька в в Отця Василя Соборна Канонічна АпостольськаПомісна Церква..навряд чи схоче бутиот Петро в такому стані...Якк бачите і в Бога є почуття юмору)))Говорили не благодатні не канонічні а самі такими стали))А потрібна Любов Повага Смирення Прощення..Так як учив нас Господь...ЄДНАЙМОСЯ БРАТТЯ ГОСПОДЬ ДАЄ НАМ ШАНС,,
28 Грудня 2018, 23:15
Після проведення 15 грудня Об'єднавчого собору та обрання на посаду предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія, цей титул офіційно втратив глава УПЦ Московського патріархату Онуфрій. &quot;Тобто з точки зору вселенського православ’я, присутність Московського патріархату на території України вже не відповідає канонам, а канонам відповідає якраз перебування в помісній Українській православній церкві&quot;
28 Грудня 2018, 23:32
Порошенко це мій президент...Жоден президент не зробив стільки як Пеьро Олексійович..за строк так підняти армію..їздити в більшості країн світу без віз.піднести країну на міжнародній арені.довершити заплановане інших президентів по створенню помісної церкви..ви гляньте в конституцію на повноваження президента ..він зі своїми обовязками справляеться..і до вашої калабані в рожищічи до пенсії він відношення немає.це парламенсько президенська країна..от і питайте олі сосулі гопкіна попкіна ляшка кого вибрали того і питайте
29 Грудня 2018, 00:21
наводять статут упц мк , а ви процитуйте статут новоствореної церкви , все теж узгоджується з вселенським патріархом який сидить у самбулі значить у турції ,
29 Грудня 2018, 01:38
Боже які страшні люди ходять у російську церку, та вони любого розірвуть на шматки за путіна і кирила, а яка мерзота льється з їх брехливих уст. Аж страшно за людей які не люблять росію. Жах
29 Грудня 2018, 09:45
Ну да а ти в нас святоша.Прочитавши коментарі вище не одного образливого слова не побачив з боку людей які ходять у УПЦ.Це ви автокефалісти злі і ображені життям.Ваш патріотизм уже зашкалює.Ви вже набридли до ручки.Люди зубожіли так що дальше нема куди.А ви за церкву все.Як ви своїми крихітними мізочками не розумієте що ваша новостворена церква всього лиш передвиборча компанія порошенка.А ви сліпі і не бачите як люди які є розкольниками можуть очолювати церкву.Істинним владикою для нас завжди буде Онуфрій,дай Господи йому терпіння пережити це все.
29 Грудня 2018, 11:27
Я в шоці, редакціє!!! Що ви робите???? Коли я написала коментар в захист Теравського, якого не за що обгадила і образила одна &quot; нормальна людина&quot;, назвавши гадом і так далі, то ви його видаляєте, а коментар цього &quot; нормального&quot;, залишаєте???????????? І ще раз?????????????<br/>Отець Дмитрій, та подзвоніть ви в ту шарашкину контору і випишіть їм культурних православних дюлів)))
29 Грудня 2018, 11:50
Ця редакція як та прастітутка.Хто там така умна журналюга. Усі новини з інших сайтів скатує...позорище.Змініть працівників.Нормальні коментарі видаляє а образливі лишає. Ганьба.
29 Грудня 2018, 13:23
Містер Вілкул однією фразою поставив діагноз всім свідомим: &quot;ібіцили, восємь класов&quot;. Ой, і молодець! Ну абсолютно точний діагноз!
30 Грудня 2018, 11:44
в статуті нема такого щоб очільника пцу затвеоджував вселенський ....це статут як в інших православних церквах Грузинська Болгарська і так далі .....це не московське ярмо
30 Грудня 2018, 11:46
якщо вілкул вам авторитет ..уявляю як ви ненавидете все Українське ...ві точно шаріков над вами РПЦ робила досліди)))
30 Грудня 2018, 17:28
КОГО ЦІКАВИТЬ ШАБАШ ЦІЄЇ МОСКОВСЬКОЇ БОРОДАТОЇ ІНФЕКЦІЇ---В РОЖИЩАХ Є ГРОМАДА ЩО ВОНА ВИРІШИТЬ НА ГОЛОСУВАНІ ТАК І БУДЕ.....
30 Грудня 2018, 17:51
&quot;Церква без нас не загине, а от ми без Церкви загинемо точно&quot;- Блаж митрополит Онуфрій.
31 Грудня 2018, 00:13
Так ти ж сам тільки вчора свиням хвости крутив під Варшавою) Батрачєлло)
31 Грудня 2018, 00:57
Свідомі такі самі чмошнікі як і їхній тягнибок. Кричать як папуги &quot;Україна, понад усе!&quot; і шукають халяву
31 Грудня 2018, 01:15
Як там на заробітках вам було, свідомий ви наш великий патріот? На мітинги жовтих жилеток не їздили? З вашим досвідом могли б якої халяви там підзаробити : ))
31 Грудня 2018, 01:32
&quot;батрачєлло свідомий&quot; - це тепер таке у твоє паганяло??
31 Грудня 2018, 11:23
Потрібно щоб кожен священник хоча три місяці побув на сході,але як боєць,а не як капелан,тоді може швидше перейшли б до української православної церкви! Це про Московський патріархат! Чому їм повістки не дають в армію? Там стільки молодих,здорових мужиків,нехай виконають свій громадянський обов&quot;язок перед державою,а то їм добре живеться в теплі, в достатку на мирній території!
31 Грудня 2018, 11:32
Потрібно щоб св&quot;ященники Московського патріархату теж захищали країну,в якій живуть.Нехай побувають на сході,але не як капелани,а як просто бійці,тоді швидше зрозуміють ,що треба бути церквою українською,а не московською.Подивіться скільки їх з&quot;їхалося підтримати Нафанаїла.Молоді,здорові-чому не отримують повісток?Хіба військомат їх не бачить? Нехай хоч з лопатою вруках попрацюють на сході.Господь Бог теж велить захищати Батьківщину.
31 Грудня 2018, 13:50
Смаж котлети, готуй салат олів'є. Сьогодні ввечері святкують Новий рік. Нафіга тобі той томос.
01 Січня 2019, 21:01
Ти хочеш, як і московські попи, щоб весь народ сидів дома, не шарпався, &quot;смажив котлети&quot; і не ліз у політику. Таким народом легко керувати , а ще легше ним маніпулювати. Але, на щастя, не всі такі, народ прозрів і хоче звільнитися від московського ярма, в тому числі і від московських попів, які завжди були і є на службі царя-батюшки.
01 Січня 2019, 21:09
Отці із ГнилоЇ, невже ваші душі зовсім гнилі? Подумайте про земляків, які загинули за Україну і дивляться на вас з небес!
01 Січня 2019, 22:11
За таким принципом церква стала заложником ситуації. Я не буду засуджувати священників, їм зараз нелегко, вони зараз між парафіянами і вищестоящою владою, якщо говорити про Рожище, то я ніразу не чула від Петра чи Олександра нарікань на владу, а щодо молитви, то вона була і за державу і за воїнів. Люди шукають винних в злиденному житті, в війні, але це не священники, хоча від їхніх дій зараз залежить єдність народу.
02 Січня 2019, 11:44
яке кому діло куди я ходжу молитися? це вибір кожного окремо<br/><br/>я в ній хрестилася і я туди ходитиму, хоч руською хоч гондураською її називайте
02 Січня 2019, 12:08
Весь Рожищенський зброд тут смішно це все читати....
02 Січня 2019, 13:43
Онуфрію?Тому, що поглумилися над пам'яттю наших солдатів?Тому, хто підтримує кацапську агресію?Тому, хто вважає і Голодомор благом для України? Ну ви і виродки...іванички, вас совість не мусить?Хоча, гундяївський піп і совість — це поняття несумісні
02 Січня 2019, 13:53
Вам, депутатам, ще може ще взбреде в голову поправки до Святого Письма внести на своїй сесії, бо там щось про українське Царство Небесне нічого сказано... Схаменіться, бо вже наробили &quot;ділов&quot;.
02 Січня 2019, 18:50
а московське царство там є
02 Січня 2019, 19:44
Так багато патріотів на безмежних просторах інтернету, а в Луцьку вже другий десяток літ неможуть свідомі зібратися грошима і памятник Бандері встановити.
04 Січня 2019, 01:29
У такий час для України, коли є нагода і є добро відтворити КАНОНІЧНУ Українську православну церкву УП в державі УКРАЇНА, необхідно задуматись церквам московського патріархату про об’єднання церков і негайно скористатись цією нагодою, бо це є Україна, а не московія! Бог один, але люди вже не ті! В 90- ті роки забиралися храми МП « силою» під УП, але тоді ще не було агресії Росії, парафіяни лишались вірні своєму храму. Але зараз уже люди не ті, і хочуть мати єдину Церкву, а не Церкву, якою керуватиме й вказуватиме, що робити, якийсь там Кирил .... Ні, то треба приймати одне конкретне рішення- всі церкви в Україні мають бути українського патріархату, а не московського. Чомусь в країні агресора нема церкви Українського Патріархату, хоч і саме наша церква є головною похідною православ‘я в Київській Русі
04 Січня 2019, 02:32
Економіка України працює, як швейцарський годинник, незабаром і гривня стане однією із основних валют світу. Залишилось ще лише в церковне життя дубоголовим нюхо своє всунути.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024