Де в районі проводять селекційно-племінну роботу

10 Серпня 2016, 10:55
2740

На території Рожищенського району для надання послуг по відтворенню сільськогосподарських тварин в усіх категоріях господарств працює 29 пунктів штучного осіменіння, де працюють високоосвідченні техніки. Дотримання технології осіменіння худоби, є обов'язковою умовою їх роботи.

     Оцінити продуктивність і якість телички, яку отримали від доморощеного бугая та залишену на вирощування можна мінімум через 2-3 роки.  

     Однак не потрібно експериментувати та витрачати час, бо селекціонер це зробить за господаря, забезпечивши штучне осіменіння високо генетичним селекційно-племінним матеріалом!

Про це пише Департамент агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації

     Готову спермопродукцію від племінних атестованих плідників, допущених до використання надає ДП “Волинське обласне с/г підприємство по племінній справі у тваринництві”.

     Досвідчені зоотехніки-селекціонери в кожному районі нашої області проводять селекційно-племінну роботу в цьому напрямку.

Один з них Кулаков Микола Петрович всю свою трудову діяльність він присвятив цій справі, навчаючи і допомагаючи в цій справі технікам штучного осіменіння по відтворенню стада. Своєчасно доправити сім’я на кожен пункт - це його основна робота.

 

 На території Береської сільської ради Ярощук Ярослав Вікторович ветлікар за фахом, закінчивши Рожищенський технікум  в 1996 році надає послуги по відтворенню стада в селах Береськ, Ворончин, Студині.

Мельник Світлана Антонівна працює техніком штучного осіменіння у господарстві СПП “Вишеньки,” також надає послуги по відтворенню с/г тварин в особистих селянських господарствах. Використовується сім’я бугаїв-плідників поліпшувачів німецької селекції.


 

Михальчук Степан Іванович в СВК імені Ватутіна працює техніком в господарстві, а також надає послуги по відтворенню с/г тварин в особистих селянських господарствах. На даний час вихід приплоду телят на 100 корів в господарстві становить 90 відсотків.


 

Завдяки штучному осіменінню в господарстві утримується поголів’я телиць для ремонту основного стада корів.

 При ветдільниці Переспівської сільської ради Осипчук Валентин Миколайович завжди надасть кваліфіковану послугу як по відтворенню с/г тварин так і ветеринарну допомогу в особистих селянських господарствах сіл Переспа, Малинівка, Трилісці, Забара.


 

     Для покращення професійної діяльності операторів по відтворенню с/г тварин та обміну професійним досвідом в селекційно-племінній роботі на базі ДП Волинське обласне с/г підприємство по племінній справі у тваринництві” 4 серпня 2016 року буде проводитись конкурс  операторів по відтворенню с/г тварин та робоча нарада з актуальних питань галузі  АПК.

 
Коментарі
10 Серпня 2016, 15:36
В райраді та міськраді
10 Серпня 2016, 19:10
В мене чоловік то рідкий спеціаліст
10 Серпня 2016, 19:43
Ну слухайте, ну редакція, ну РДА, ну не замайтесь демогогією, ну ніде в районі селекційно-племінну роботу не проводять окрім двох господарств - "Чебені плюс" та "Гірсам" і Кулаков та служба, яку він представляє на чолі із Шухом ніяким боком до того. Для чого от писати такі дурниці та нісенітниці, де в районі є ПЛЕМІННА ВИСОКОПРОДУКТИВНА ВЕЛИКА РОГАТА ХУДОБА??? Ніде немає, ніде!!! І якщо "звести стрілки", то станом на 1 серпня цього року згідно форми 24 в сільгосппідприємствах отримано приплоду від ВРХ 615 голів, що на 232 голови менше у порівнянні до відповідної дати минулого року!!! То про яку селекційно-племінну роботу йде мова??? М-да... вихваляються "мінусами"...
10 Серпня 2016, 19:56
Це ти Вася Поторась, чи не ти? Ану признавайся. Хто ще в районі ті форми має?
10 Серпня 2016, 21:15
В районі - ніхто, а от в Луцьку...))
10 Серпня 2016, 21:58
так вони просять 20 тисяч на сесії для цієї племінної справи а бики що будуть робити
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024