Марія Власюк: Антоніна Клімчук, тестове завдання склала на 80%, а в результаті одержала – нуль!

09 Серпня 2016, 17:00
4517

Як відомо, з 1 травня 2016 року, в дію вступив новий Закон «Про державну службу». Відповідно до цього змінився і порядок прийняття державних службовців на держслужбу. Тривалий час в районі не вирішується питання призначення начальника відділу освіти та молоді РДА. Хоча, як на мене, керуючись діючим законодавством, ця посада повинна була вже бути заповнена.

30 червня, уже по нормах нового законодавства, було оголошено конкурс на заміщення цієї посади.

8 липня, нібито, під нове законодавство була створена конкурсна комісія. Незважаючи на те, що діючими нормативними документами передбачена можливість залучення громадських організацій у складі конкурсної комісії, таких там немає. Навзамін є шість відповідальних державних службовців. Пунктом 3 Порядку  проведення конкурсу на заняття посад державної служби, конкурс повинен проводитись з дотриманням відповідних принципів, зокрема, довіри суспільства, прозорості, надійності та відповідності методів тестування.



 

До роботи конкурсних комісій можуть залучатись державні службовці в тому числі з інших державних органів, працівники відповідних галузей, працівники та експерти у відповідній сфери, а також представник виборного органу первинної профспілкової організації за її наявності.

З метою забезпечення дотримання вищеназваних принципів Національним агентством України з питань державної служби 12 квітня 2016 року видано наказ №76, яким затверджено порядок прийняття представників громадських об’єднань до складу конкурсних комісій з відбору осіб на заняття посад в державній службі.

Пунктом 4 цього Порядку передбачено, що для організації та проведення конкурсного відбору серед представників громадських об’єднань до складу конкурсної комісії не пізніше ніж за 30 календарних днів до його проведення рішенням керівника держслужби  в державному органі, тобто, в адміністрації, повинен був би створений комітет з відбору представників громадських об’єднань до складу конкурсної комісії.

Проте, лише 15 липня з’явилося розпорядження РДА «Про утворення комітету з відбору представників громадських обʼєднань до складу конкурсної комісії РДА». В цю новостворену структуру ввійшли чотири державні службовці РДА та два представники обласних громадських організацій. Комітет планує провести своє перше засідання 25 серпня 2016 року. В той час конкурси проводяться і не один. Ось і виникає запитання: Чому не дотримані вимоги діючого законодавства з цих питань? Що заважало керівництву РДА протягом травня-червня вирішити всі організаційні питання по підготовці до проведення конкурсів?

 Ось тому вони і проводяться без залучення громадськості.



 

21 липня 2016 року ми були свідками, коли конкурс на заміщення посади начальника відділу освіти та молоді не відбувся, через те, що оголосивши конкурс керівництво РДА не забезпечило явки членів конкурсної комісії. Із наявних шести, присутніх було лише два. А це виключно працівники РДА. То чому не знали про їх відсутність?

Конкурсантів на той час було три: Антона Клімчук, Наталія Шварцкоп та Наталія Яковлева. Після перенесення цього конкурсу на 8 серпня 2016 року, двоє конкурсантів, а саме пані Яковлева та Шварцкоп, відмовились приймати участь.

8 серпня ми, члени громадських організацій, що входять до складу громадської ради при РДА, як дорадчого органу, зокрема, представники ГО «Захист дітей війни» Марія Власюк, ГФ «Народна самооборона міста Рожище» Валерій Шварцкоп, ГО «Громадська рада з розвитку міста Рожище» Олександр Гаврук та член політичної партії «Свобода» Анатолій Романюк, до речі, освітянин, самостійно без запрошення відвідали засідання конкурсної комісії. Наша присутність викликала різні емоції у членів конкурсної комісії. З етичних міркувань не буду переходити на особистості.

Врешті-решт, нам було дозволено бути присутніми в якості спостерігачів без права голосу.

 

Поговоримо про порядок проведення конкурсів…

Конкурс проводиться в три етапи.

І ЕТАП КОНКУРСУ – це тестування

Як зазначено у статтях 27-34 Порядку, тестування проводиться з метою визначення рівня знань законодавства на знання Конституції України, законодавства про державну службу, антикорупційного законодавства та знання спеціального законодавства (галузевого).

Тестування складається державною мовою. Питання для кожного учасника обираються автоматично, з переліку питань затверджених Національною агенцією України. Кожне питання повинно передбачати чотири варіанти відповіді, один з яких є вірним. Загальний час для проведення тестування повинен становити не більше, як 40 хвилин.

Після закінчення часу, відведеного на складання тестування, проводиться автоматичне визначення результатів тестування програмним забезпеченням. Для визначення результатів тестування, використовується така система: два бали – виставляється кандидату, який відповів правильно на 32 та більше питань тестового завдання.

Антоніна Клімчук по наслідках першого етапу, отримала найвищу оцінку, а саме, 2 бали, відповівши вірно на 32 питання, що становить 80% від наявних.

Спокійно спостерігаючи за роботою членів комісії ми бачили, які емоції це викликало в окремих членів комісії.

 

ІІ КОНКУРСУ – виконання ситуаційного завдання

Характерно, що текст  завдання формується безпосередньо на місцях і оцінюється теж кожним членом конкурсної комісії.

Незважаючи на те, що кандидат дала відповідь на поставлене питання, вона одержала оцінку – нуль!

Через що рішенням комісії Антоніну Клімчук і не допущено до проходження третього етапу конкурсу. Це і викликає ряд сумнівів обґрунтованості оцінки та ряд запитань. Але це окрема розмова. Іншого ми і не чекали.

*************

Чи завершений конкурс? Питання риторичне. На мою думку, розпочинається нове шоу. Хотілося б запитати у керівництва району: А як це впливає на ефективність роботи освітньої галузі району? Хто відповість за те, що уже рік в районі відсутній керівник цієї структури? І чи задумуються керівники, що вже за три тижні розпочинається новий навчальний рік.

Важко приймаються закони європейського зразка у Верховній Раді, але, мабуть, ще важче трактуються і виконуються на місцях.  Початки такого процесу ми вже побачили.

Марія Власюк, заступник голови Громадської ради при РДА

Коментарі
09 Серпня 2016, 20:40
Якщо одна то конкурс?
09 Серпня 2016, 20:45
цирк триває
09 Серпня 2016, 21:51
Тоня тримайся перемога буде за тобою
09 Серпня 2016, 21:53
Скажіть будьласка ...... до чого приведе ця влада наш район і країну вцілому?
09 Серпня 2016, 22:15
Викликає ряд сумнівів в кого?? в громадських організацій?? а ви яким боком до освіти взагалі?? якби ви в тому петрали хоч соту долю відсотка, то в вас питань до єдиного кандидата конкурсу, в плані його професійності, виникло б більше ніж в суддів нюрнберзького процесу до підсудних. Час майданити шановні вже минув, давайте тепер працювати на благо країни.
09 Серпня 2016, 23:14
Час Майдану наступає
10 Серпня 2016, 00:20
А може пора провести конкурс і між членами комісіі.
10 Серпня 2016, 00:34
А чи не згадає шановна Власюк, як ще пару років назад услужливо виконувала обовязки радника голови РДА Масалова? А чи то не партія регіонів? Вже соромно в такому віці маскуватися і скакати туди, де більше пообіцяють. Бо Тонька тільки і може що наобіцяти взяти на роботу (ну як мінімум), алеж не вірте як завжди обдурить
10 Серпня 2016, 00:43
скажіть коли кімісія поставила ноль за друге завдання, напевно антоніна насправді повний ноль в цьому, тому що при перевірці цього питання іншими службами комісія на себе не взяла б такої відповідальності за грамотну відповідь колишнього начальника освіти поставити ноль? Питання тоді як керувала освітою Клімчук А.С. при незнанні питання що стосувалося роботи освітянина?
10 Серпня 2016, 00:44
Це хвора людина а не спеціаліст гнати її щоб не позорила район
10 Серпня 2016, 00:46
Щодо Власюк Ви б вже не позорили своєї сивини на старість
10 Серпня 2016, 01:41
Романюка знайшли- як захисника....Це просто шок.
10 Серпня 2016, 01:48
погоджуся, що сьогодні без проблем, без ризику для себе складно поставити офіційно нуль балів. Навіть з огляду на те, що "кандидатка" - шанувальниця роками тягатися по судах. І комісія знає, що та точно піде лякати суддів своєю присутністю. Вочевидь ми маємо черговий "шедевр" від Клімчук. Одна надія, що комісія оприлюднить копію, щоб усі могли впевнитися в непрофесійності Клімчук.
10 Серпня 2016, 02:09
Просто він заскучав за сесійними засіданнями і в черговий раз рішив пропіаритись.Хай з людьми спочатку научиться говорити.
10 Серпня 2016, 21:11
про яких людей ви говорите?
10 Серпня 2016, 21:12
про яких людей ви говорите?
11 Серпня 2016, 00:03
Про Романюка з Копачівки....Напевно Тоня чимось його пригріла.
11 Серпня 2016, 00:44
Напилось, будь людиною!
11 Серпня 2016, 00:47
Ох та Тоня всіх зваблює!
12 Серпня 2016, 12:18
зваблює, зваблює.., а "члєни кружка" - Гаврук, Бурий і іже... ото вже спроможності
16 Серпня 2016, 00:11
Ясно що члени ком!с!! пройшли "!нструктаж" в каб!нет! Гайворонсько1.щоб " зарубати" Антон!ну.Ц! члени Савчукового кружка будуть брикатися до останнього...Степан!вна.не здавайтесь!!!
16 Серпня 2016, 02:18
Шо Микитівна не знаєш анекдота з бородою про "членів кружка", що бред такий пишеш про інструктаж. Як раз навпаки, це Тонька брикається до останнього, бо вже втратила все що можна було.Маю на увазі совість,честь ,порядність,мозги......
16 Серпня 2016, 13:50
Чому видаляєте коментарі?що неприємно правду читати про членів свого "кружка"(Танька Новосад). Вже в Рожищенському районі всім стало відомо що весь цей бруд іде від оточуючих Гайворонської, де першу скрипку відіграє запекла інтригантка Т.П.Новосад.Голова РДА повинна була це все давно зупинити,керівник немає права опускатися до такого ганебного рівня!!!
16 Серпня 2016, 22:31
сПРАВА В ТОМУ ЩО ТУТ ЯК У ШЕВЧЕНКА-СВІЙ ДО СВОГО ...ВОНИ Ж ВСІ ОДНАКОВІ ВИ ПОДИВІТЬСЯ КИМ ОКРУЖИЛА СЕБЕ ГАЙВОРОНСЬКА!ЯКБИ МАЛА РОЗУМ І ГІДНІСТЬ ТО НЕ ЯКШАЛАСЯ З КОЛИШНЬОЮ КОХАГКОЮ СВОГО СПІВМЕШКАНЦЯ. ОТ І ВСЯ МОРАЛЬ
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром