Рятувальники просять рожищан перевірити справність індивідуальних систем опалення у домівках

24 Грудня 2018, 10:10
1710

Узимку зростає кількість пожеж, що виникають через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Тому рятувальники просять волинян бути обережними та подбати про справність індивідуальних систем опалення, – повідомляє прес-служба Державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області.

Рятувальники закликають дотримуватися правил пожежної безпеки і подбати про своєчасне очищення від сажі та профілактичне обслуговування димових каналів опалювальних печей, котлів та водонагрівачів. Громадянам варто пам’ятати, що такі роботи кваліфікуються як роботи підвищеної небезпеки, а їх виконання повинне здійснюватися спеціалізованими організаціями, які мають дозволи на проведення таких робіт.

Первинне, а також післяремонтне обстеження димоходів і вентканалів повинно провадитися спеціалізованою організацією за участю представника ЖЕКу, власників будинків. У подальшому димові і вентиляційні канали підлягають періодичній перевірці і прочищенню.

Виконання перевірок оформляється актом, в якому зазначаються дані щодо справності димових та вентиляційних каналів, зокрема відомості про відсутність засмічення, герметичність, наявність тяги, справність оголовків.

Інформацію про організації, які проводять обстеження, ремонт та чищення димарів, вентиляційних каналів і дахів будинків та споруд, чищення повітропроводів можна знайти на сайті Управління Держпраці у Волинській області http://lutsk.dsp.gov.ua/  або завантажити за цим посиланням.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024