14-річний рожищанин - чемпіон із самбо

06 Серпня 2016, 16:00
3787 Джерело: volynnews.com

Чемпіон з самбо 14-річний рожищанин Владислав Приходько вважає, що найкращий спосіб проведення дозвілля для підлітків – це заняття спортом.

Три роки тому одинадцятирічний Владислав Приходько, як і більшість його однолітків, багато свого вільного часу проводив за комп’ютером. Спілкування в мережі, ігри-стрілялки - на це хлопець витрачав по кілька годин в день. Аби убезпечити сина від згубного впливу сучасної техніки, батько Олександр Володимирович показав йому відео про прийоми самозахисту і запропонував записатись у спортивну школу. Владислава зацікавила пропозиція, і за деякий час він став відвідувати заняття в обласній дитячо-юнацькій спортивній школі.

Як зізнається сьогодні 14-річний Владислав, спочатку було нелегко. Двогодинні заняття та навантаження неабияк виснажували. Але спортивний тренер Володимир Парнасов постійно наголошував своїм вихованцям, що навчання дзюдо – це процес поступового зростання, універсальний метод фізичного розвитку та виховання особистості.

Дзюдо, самбо та сумо – ті види спортивних єдиноборств, які найбільше захопили хлопця. Пишуть Волинські новини.

"Спочатку засвоювали правила техніки безпеки, вчилися падати, - згадує свої перші кроки на шляху освоєння давнього бойового мистецтва Владислав Приходько, який уже виконав норми кандидата в майстри спорту. – Пізніше вивчали техніку захоплень і кидків. Отримані знання намагались застосовувати в ситуаціях, коли партнер робить все, аби вивести тебе з рівноваги".

"Так заняття за заняттям освоювали техніку, фізично та морально готувались до протистоянь зі суперником, до змагань. І не важливо, перемогою чи поразкою завершиться участь у змаганнях, головне – навчитись протистояти супернику, розвивати почуття відповідальності за свої дії, зберігати самовладання у важких ситуаціях", - продовжує розповідь Владислав.

Одним словом, дзюдо, як поєднання древнього бойового мистецтва, сучасних спортивних прийомів та філософії постійного самовдосконалення, не просто формує міцний характер і вольові якості дитини, а робить з невпевненого у власних силах підлітка справді морально та фізично міцну особистість.

П’ять разів в тиждень відвідуючи заняття в спортивній школі, Владислав, наче губка, вбирав у себе професійні настанови свого тренера Володимира Парнасова. Напружені щоденні заняття дали свої позитивні результати.

Перша особиста перемога - третє місце серед 24 учасників у міжнародних змаганнях «Кубок Шацьких озер», додали Владиславу Приходьку впевненості у власних силах, натхнення займатись і долати нові вершини.

volynnews.com
volynnews.com

 

Зі слів юного спортсмена, позитивним прикладом борця, який не зламається, вистоїть, переможе, як у професійному спорті, так і в житті стали для підлітка його наставники – тренер Володимир Парнасов, спортивний директор Анатолій Бондарєв та його відомий вихованець, бронзовий медаліст Олімпійських ігор в Сіднеї борець Руслан Машуренко.

Одним з найпопулярніших видів спортивних єдиноборств, що широко культивується на міжнародній спортивній арені, є й самбо, яке ще називають «невидимою зброєю».

Самбо – це абревіатура, утворена від словосполучення «самооборона без зброї» російською мовою. Вид боротьби, яка поєднує в собі фізичну культуру і видовище, спорт і самозахист, вчить протидіяти противнику без застосування зброї.

- Самбо формує людей, здатних постояти за себе, за своїх близьких. Тобто вміти захищати себе і свої життєві інтереси. Інакше кажучи, бути справжнім мужчиною, - так коротко сформулював своє захоплення цим видом боротьби Владислав Приходько. – Ще мені подобається японська боротьба сумо, де два борці виявляють сильнішого на круглому полі.

- Щоденні фізичні навантаження, тренування вимагають, напевно, не тільки витримки, бажання цим займатись, але й вміння правильно організувати свій час. Бо ж, крім спорту, у тебе є ще одне основне завдання – навчатися? - допитуюсь у Владислава.

- Скажу відверто, спорт мені більше подобається, аніж навчання. Але освіта сьогодні необхідна, тож намагаюсь побудувати свій день так, аби вистачило часу на все. Уроки доводиться готувати після дев’ятої вечора, коли повертаюсь з занять у спортшколі. Деколи, в зв’язку зі змаганнями, пропускаю школу. Тоді виручають найліпші друзі Юрій Лазарук та Артем Ярощук, допомагають опановувати пропущений матеріал, йдуть назустріч і вчителі рідної другої школи, - зізнається Владислав.

Безперечно, таланти слід підтримувати. А про те, що у Владислава успішне спортивне майбутнє, свідчать вже сьогоднішні перемоги дев’ятикласника: треті місця у Чемпіонаті України з сумо та Чемпіонаті області з дзюдо за програмою обласної спартакіади «Волинь спортивна-2016», четверте місце на Чемпіонаті Європи з сумо та беззаперечна перемога юного борця (І місце) у Всеукраїнському турнірі з боротьби самбо, що проходив нещодавно у Луцьку.

Це далеко не весь перелік спортивних перемог чотирнадцятирічного Владислава Приходька у всеукраїнських, європейських та міжнародних змаганнях за три останні роки. Стриманий, скромний та вихований Владислав не хизується своїми спортивними досягненнями, бо вважає, що кожен, хто буде наполегливо займатись, обов’язково досягне певних результатів. Тому й друзів своїх намагається долучити до спорту.

Хоч сьогодні ми всі добре розуміємо, що одного бажання дитини займатись мало, потрібна ще неабияка фінансова підтримка батьків. Тож на завершення нашої розмови Владислав додає, що своїми спортивними досягненнями завдячує в однаковій мірі як своїм спортивним наставникам, так і батькам, які його розуміють, підтримують і надихають.

Попереду у Владислава нові змагання, як в Україні, так і за кордоном, тож бажаємо юному спортсмену нових перемог, аби ім’я борця Владислава Приходька прославило не тільки його малу батьківщину Рожище, а й Україну загалом.

Коментарі
06 Серпня 2016, 20:46
Рожищенський ПІДДУБНИЙ.
06 Серпня 2016, 22:31
а піддубний це хто
07 Серпня 2016, 00:14
Молодець Владислав!!! Успіхів тобі, юначе!!!!
07 Серпня 2016, 01:47
Харош прихор)
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024