Знайомтесь: рожищенський реп-виконавець – Віталій Богомаз. ВІДЕО

06 Серпня 2016, 10:00
6600

Про нього знають багато людей, але, мабуть, таки більшості не відомо про життєвий та творчий шлях місцевого репера Віталія Богомаза.

А от його творіння «Місто Твого життя» чули й поза межами району та області. Ця пісня западає в душу, навіює ностальгію, кличе до отчого дому і просто дає зрозуміти - рідна сторона завжди найкраща та найрідніша.

Віталій Богомаз народився та виріс у мальовничому Єлизаветині. Це невеличке село в Рожищенському району, проте багате на відомих людей. Навчання в школі, домашні турботи... В той час і думок про реп у хлопця не виникало. Єдине – писав вірші. Але, як сьогодні зазначає: «Хто ж в тому віці не пише?». Проте, мабуть, то були перші проблиски на шляху до так званої субкультури - репу.


 

- Після школи пішов навчатися до університету «Львівська політехніка», - розповідає хлопець. – В той час я не тільки не читав реп, я його навіть не слухав і не міг подумати що буду. Ставлення до цього стилю змінилося після знайомства з львівським репером під час фестивалю «Весна політехніки». Спочатку почав писати для себе, пізніше записав кілька треків із другом Андрієм Грицюком, який став згодом моїм наставником, але це для мене було більше як забавка. В музичну школу не ходив, впевнений був що «слон на вухо наступив». Пізніше почав відноситися до цього серйозніше, ставав учасником концертів.


 

За словами співрозмовника, реп - це думки, які не просто гарно піднесені, а обдумані, змістовні. Це те, що оточує людину, його життя, емоції, переживання. Саме тому поважаючий себе репер не читає тексти інших виконавців, наскільки популярними вони б не були. Віталій Богомаз пише свої тексти, які накладає на музику. Вкладає в пісні не тільки слова, а й душу.

1

 

- Текст пісень для виконання в стилі реп, відрізняється від рими у віршах, тут чим вона складніша – тим краще сприймається, - ділиться Віталій Богомаз.  – Музику треба відчувати перш за все серцем та душею. Читати потрібно швидко, при цьому потрапляючи в такт музиці. А це зумовлено і правильним диханням, і чіткою дикцією. Спочатку було дуже важко все це поєднати гармонійно, але все приходить з часом, - посміхається реп-виконавець. - Мені ще рости і рости.

1

 

Віталій Богомаз неодноразово приймав участі в конкурсах. Три роки тому зайняв ІІІ місце на конкурсі талантів в Алушті. Перше місце теж було у списку виконавця, яке він гідно виборов в Коблево. Ну і, звісно, не в одному конкурсі брав участь Віталій Богомаз в місті Лева, де гідно був оціненим успішними виконавцями. А ще він пише пісні на замовлення.

3

 

- У нас в Рожищі українського репу ще немає, та й не тільки в нас,  бо реп – це музика на якій не заробиш, та й люди, можливо, не готові до такого стилю, - розповідає Віталій Богомаз. – Але в свій час мені пощастило познайомитися із Анною Галюк. Спільно з нею ми записали кілька треків, наприклад, пісні «Про літо», «Новорічний»,  ну і «Місто Твого життя». Свою працю презентуємо переважно в Ютубі та в соціальній мережі Вконтакті. Написати пісню «Місто Твого життя» мене спонукала, напевно, перш за все, ностальгія за рідною стороною. Пізніше відзняли з Анею і кліп.

2

 

Дуже вдячний оператору Дімі Кухаруку, який в 20 градусний мороз не відмовився проводити відеозйомку, учасникам та керівнику танцювального колективу «Росинка» і всім, хто долучився до цієї роботи.

А постаралися молоді люди на славу! Бо таки дійсно «Місто Твого життя» стало своєрідною візитівкою нашого міста.

Порадував виконавець рожищан і на цьогорічне святкування Дня закоханих і гарно скомпонованими та виконаними пісням  разом із вокалісткою Лілею Мартинюк на День міста.

2

2

 

До речі, тандем Віталія Богомаза та Лілії Мартинюк обіцяє подарувати нам кілька нових треків.

2

 

Як перелітного птаха Віталія знову вихор обставин зриває зі столиці Лева та вертає до рідного гнізда. Нині він остаточно осів в місті свого життя – Рожищі. Вирішив зайнятися безпосередньо професійною діяльність – компʼютерним сервісом та відеонаглядом. 

1

 

Та обіцяв реп не лишати, хоч і помаленько побут вбиває його і музика відходить на задній план. З віком, каже, стає самокритичним. Вимальовує плани на майбутнє, пише нові пісні, записує їх на студії в Андрія Грицюка та обіцяє згодом здивувати своїх шанувальників.

1

 

Окрім репу, який в принципі вже давно став не хоббі, а стилем життя, Віталій полюбляє спокійний відпочинок під музику «Скрябіна», «Скай» та «Другої ріки».  А ще реп-виконавець любить мандрувати містами України, каже, що для себе визначив фаворитів - це міста Чернівці та Мукачево.


1

 

- Суть не в тому, де ти, суть в тому хто ти, - каже на завершення Віталій Богомоз. – Головне за будь-яких обставин лишатися людиною, памʼятати, що на життя треба дивитися позитивно і завжди любити рідний край.

Район.Рожище побажав Віталію Богомазу творчої наснаги та нових ідей. Надіємось, що незабаром репер здивує нас «свіжими» треками та подарує неймовірно позитивні враження своїм шанувальникам.

Ірина Зенц

Коментарі
06 Серпня 2016, 13:27
Головне не перетворитись в шансон виконавця, тільки під модернізованим брендом "Руській реп".
06 Серпня 2016, 19:00
Дівчинка гарно співає, а бурмотіти підніс кожен зможе.(ІМХО) Чому стаття не про неї?
06 Серпня 2016, 19:12
Дочитала, що пісню написав Віталій це плюс
06 Серпня 2016, 19:18
Пробурмочи ти,ніхто тобі не боронить.Хай про тебе напишуть,щоб жаба не давила.
06 Серпня 2016, 21:51
А ти від початку до кінця читала аж 12 хв? То ти сильний критик!!!!!
06 Серпня 2016, 23:41
а може це нова пара!!!!!!!!!
08 Серпня 2016, 00:59
МОЛОДЦІ! Пишіть і співайте ні на кого не зважайте!
09 Серпня 2016, 23:32
Тільки не привласнюй чужого.
09 Липня 2018, 18:59
Да песня совсем неплоха,вот только карьеры этот человек точно не сделает.Гниловат в душе-кидает людей на компьютерной технике.Разве так можно Виталий.А девочка молодец-жаль портит этот Виталий всё вокруг.Ничего - ой и икнется же ему!!!Закон равновесия работает
27 Липня 2018, 16:35
С Виктором полностью согласен,меня тоже кинул Виталий Богомаз,оказывается я не один,так давайте подсчитаем,там уже тянет на срок.Я его неоднократно предупреждал,но реакции ноль.Я купил у него монитор 24.06.2018 и естественно оплатил,но до сих он его не выслал
28 Липня 2018, 15:11
Согласен с Виктором,Виталий Богомаз мошенник,меня тоже кинул,Сейчас главное побольше собрать обманутых людей чтоб сполна ему предъявить иск
18 Серпня 2021, 13:40
А Олександр Черкашин буде у даній рубриці? Про наших людей мають знати багато людей!!
17 Січня 2023, 15:16
Класний хлопець. От тільки кидало. Замовив товар на олх і не забрав. Гниль.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024