Рожищани бунтують проти забудови на території міста

04 Серпня 2016, 19:00
5406

Мешканці вулиць Лугова, Чехова та Шевченка кажуть, що будівництво приватного будинку сімʼї Хведчаків по вулиці Луговій, 2 «б» на трьох земельних ділянках спричинило незручності для інших жителів.

«Ми неодноразово зверталися до посадових осіб Рожищенської міської ради, Державної інспекції сільського господарства у Волинській області з приводу порушень чинного законодавства щодо виділення земельних ділянок Леоніду Хведчаку по вулиці Луговій, 2 «б», - каже одна із жительок вулиці.




 

"А справа в тому, що  27 жовтня 2004 року міська рада затвердила проект відведення земельної ділянки площею 0,07 сотих громадянину Хведчаку Леоніду Павловичу, Кременецькому сільському голові, для будівництва житлового будинку. А 22 березня 2006 року міська рада встановлює постійний земельний сервітут на дорогу загального користування площею 0,0473 сотих, яка межує з земельною ділянкою пана Хведчака і веде до Стиру, - продовжує жінка. - І вже 27 березня 2007 року виконавчий комітет Рожищенської міської ради віддає дорогу загального користування під ведення особистого сільського господарства».

«Як могла міська рада, яка сама ж і наклала сервітут, згодом надати земельну ділянку для ведення сільського господарства в приватну власність?, - не розуміє активістка. - І як могли всі служби погодити це, якщо згідно генплану забудови міста Рожище там є дорога?».

«Ми не проти будівництва Хведчака, навіть, вже й не говоримо про те, що будівництво здійснене з порушеннями, адже, наприклад, частина будинку зведена на землі сільськогосподарського призначення. Ми проти того, що цей громадянин приватизував дорогу, яка є для нас дуже потрібною. Адже, із-за паркану, який він звів, порушено природний відтік дощової води від залізничного переїзду, вулиць Марка Вовчка, Шевченка та Лугової. Крім того заблоковано прохід до зони відпочинку біля річки Стир громадянам міста, до футбольного поля, де діти прилеглих вулиць займались спортом. Зруйновано дорожнє покриття по вулиці Луговій, яке мешканці зробили власним коштом. А ще Леонід Хведчак пообіцяв за безкоштовне підключення до газової труби, вимостити дорогу, щоб не було підтоплення будинку інваліда Великої світової війни Феодосія Марковича Наумчука. Люди погодилися, але вийшло, як в народі кажуть – обіцянка-цянка…», - говорять жителі вулиці Лугова.

Будинок сім`ї Хведчаків
Будинок сім`ї Хведчаків

 

До тодішнього міського голови Афгана Алієва звертався Феодосій Наумчук, інвалід І групи, який мешкав по вулиці Луговій,1 і якому найбільше приходилося потерпати від перекритого природного стоку води до річки Стир.

- Будинок мій осядає, на цоколі зʼявилися тріщини, дощові стоки потрапляють у колодязь питної води, - пише у заяві до Афгана Алієвича, Феодосій Маркович. – В городі, внаслідок постійного стояння води, неможливо вирощувати городні культури – росте лепеха.


 

Проте, на свою заяву старенький отримав ось таку, суху відписку, де зазначено, що на момент обстеження наявності дощових і талих вод на його земельній ділянці не виявлено, а Леонід Хведчак під землею провів металеву трубу для стоку води з вулиці Лугової до берега річки Стир діаметром 200 мм.


сток
сток

 

Сьогодні мешканці розчаровані у всіх, адже ніхто не йде їм на зустріч. Сам Леонід Хведчак, за словами людей, не хоче з ними контактувати. Більше того, минулого місяця, не з’явився і на земельну комісію в міську раду, коли громадськість хотіла по-доброму розібратися із проблемою в присутності депутатів.



 

Але люди мають на меті боротися до кінця, бо терпіти вже немає сил. 

Коментарі
04 Серпня 2016, 22:59
В тих людей нічого не вийде. Льоня всіх купить.
05 Серпня 2016, 00:16
у цих людей вийде і вони Льоні яйця відірвуть
05 Серпня 2016, 00:27
А Льон і іх чотири
05 Серпня 2016, 01:24
А як ви дали взяти цю землю? Але в цьому немає нічого дивного. Льоня пів Кременця на своїх родичів оформив.
05 Серпня 2016, 01:38
То усе результат діяння тандему Вася доллар і Вєрка-дєпутатка, вони багато мутних справ в свій час накрутили, от воно з часом і вилазить.
05 Серпня 2016, 01:40
За срср там мала бути дорога на другий міст, що планувався звестись, на Вовнянку, по котрому мали дозволити проїзджати гружоним вантажним автомобілям, та який мав розгрузити існуючий міст , що вже тоді був у дуже поганому стані, дуже хороші плани були, можливо й не на часі, але в далекій перспективі можна було б планувати такий проект й далі, дуже шкода, що в наших посадовців далі ніж своїх шкурних інтересів планувати не виходить, побачили пару баксів і виділили в приватну власність те, що виділятись не могло в принципі.
05 Серпня 2016, 02:02
А як служби, які все це погоджували? Земельний відділ, архітектор району. Напевно, можна було дати там земельну ділянку раз дали.
05 Серпня 2016, 03:14
В мене в верхах всі братухі з якими можна все порішати....
05 Серпня 2016, 04:57
да, ми були є і будемо! гиги
05 Серпня 2016, 10:45
Земельний відділ нічого такого не погоджував, а архітектор району... та ж то родичка Антоніни Клімчук - а то усьо продажні люди...
05 Серпня 2016, 10:59
Цьому товстуну вже давно пора вказати де його місце, бо так борзо себе поводить... Більшість населення с. Кременець обурені його діяльністю сільського голови. Ось бачимо що і в Рожищах цей самовпевнений пройдисвіт відзначився...
05 Серпня 2016, 11:05
Я знаю цю вулицю, там коли пройде добрий дощик то без резинових чобіт на вулицю незайдеш, а щоб заїхати то потрібен трактор особливо на цьму повороті який ми бачимо на фото вище.
05 Серпня 2016, 13:28
Ну, що! "САМООБОРОНА"! ДОПОМОЖІТЬ ПРОСТИМ ЛЮДЯМ. ЧОМУ ПРИТИХЛИ? А "МЕР" ПОЛІЩУК ВПЕРЕД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
05 Серпня 2016, 13:29
Ну, що! "САМООБОРОНА"! ДОПОМОЖІТЬ ПРОСТИМ ЛЮДЯМ. ЧОМУ ПРИТИХЛИ? А "МЕР" ПОЛІЩУК ВПЕРЕД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАЙМИСЬ ДІЛОМ!!!!!!!!!!!
05 Серпня 2016, 13:38
Гарна і порядна людина!!!<br/>А ця стаття - це просто заказуха на Хведчака, а коментують заздрісники(((<br/>Успіхів Вам!
05 Серпня 2016, 13:43
Раніше на тому місці було сміттєзвалище, жителів цих вулиць тоді це жахливо теж не влаштовувало,<br/>а тепер гарний будинок очі муляє. <br/>Українська жаба душить жителів трьох вулиць-жах!!!
05 Серпня 2016, 14:51
А ще там прохід був до Стиру, до ставків комунальних, до пасовиська, до лугу та футбольного поля, хоча й любительського, де діти гралися. А тепер правдами-неправдами все позабудовували ці бариги. Людям навіть до ставків не добратися. Повірте, я це кажу не від заздрості. Мають за що будуватися - нехай будуються. Але чому якесь одне цабе з Кременця чи друге з Крижівки має мені, місцевому жителю, вилазити на голову та заважати жити? Я споконвіку в дитинстві тією дорогою ходив купатися, відпочивати, траву кроликам косити і т.д. і т.п., а тепер все - виявляється не було тут ніколи ніякої дороги чи стежки. Як хочте, чи кудою хочте - так і добирайтеся. А я хотів би, щоб і мої діти мали зручний шлях до ставка чи річки.
05 Серпня 2016, 14:58
А ще поясніть мені ситуацію. Як житель с.Кременець - Хведчак отримав таку ласу діляну за 200 м від центральної вулиці у м.Рожище. У нас, що достойних не було? Чи може пільговиків, яким виділення ділянки в першу чергу належало по закону? А ще - чому такий великий патріот свого села - Хведчак вирішив будуватися в Рожищах?
05 Серпня 2016, 15:06
От скажіть, яким чином ставок комунальний використовують Славік Іщук, Фомін та Данилюк. Ставок завжди був у власності громади. Це факт. А як він став власністю трьох бариг? Водні об'єкти начеб то приватизації не підлягають по закону. Скажете орендують на 49 років, бо гроші свої вклали в його облаштування. Згідний, вклали, але у ставок, який вважають своєю повною власністю. Саме так. БО З ОДНОГО БОКУ (з вулиці) ВІН ВІДГОРОДЖЕНИЙ ГЛУХИМ КАМ'ЯНИМ МУРОМ, А З ІНШОГО (від Стиру) - ВИСОКОЮ МЕТАЛЕВОЮ СІТКОЮ. Так що від комунального ставка, надбання громади залишилася лише назва та статус по документах. БО РЕАЛЬНОГО ДОСТУПУ НАСЕЛЕННЯ ДО НЬОГО НЕМАЄ!!!! Це при тому, що згідно законодавства навіть на орендованих ставках дозволено ловити рибу на одну вудку чи відпочивати на березі - АБСОЛЮТНО ВСІМ БЕЗ ВИНЯТКУ!!!! ОТАКА ОТ ПРАВДА
05 Серпня 2016, 15:14
Отримав, як видно з викладених вище документів, мабуть на законних підставах. <br/>І скажіть будь-ласка хіба патріотизм визначаєься тим, хто де проживає?????? <br/>З Кременця до Рожищ 30 хв пішки.<br/>Вважаю Ваше зауваження недоречним, шановний.<br/>Такі люди, як Хведчак Л, багатьом не подобаються, бо успішні!! <br/>Розвивайтеся, вдосконалюйтесь і досягайте - ніхто ж не заважає стати успішним!
05 Серпня 2016, 15:59
Місцевий правду пише. Питання в тому, чому прохід забрав? Хведчак ти це й пишеш.
05 Серпня 2016, 15:59
Був хоть,який прохід, а то й решту забрав.
05 Серпня 2016, 16:02
Народ! Шановні Рожищани, Жалобівці! Давайте покажемо цьому НЕНАЖЕРЛИВОМУ УПИРЮ хто господар. Бо ПРОХІД ПОТРІБЕН І КРАПКА. З потрібно боротися.
05 Серпня 2016, 16:03
Та вони всі такі Хведчаки не можуть ніяк нажертися. ПРОХІД І ЩЕ РАЗ ПРОХІД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
05 Серпня 2016, 16:04
&quot;сАМООБОРОНА&quot; ЧОМУ ЗАГЛОХЛИ?
05 Серпня 2016, 16:18
Успішний кажете? А в чому заключається його успішність? В тому, що він замість займатися справами кременецької громади нерухомість комерційну в Рожищах скуповує та здає? Так це є звичайна підприємницька діяльність, якою йому по закону займатися заборонено. Склади з себе повноваження очільника громади, зареєструйся підприємцем, сплачуй податки, та й будь собі успішним, на здоров'я. Але ж ні. Бо ще є земля кременецька біля Рожищ, яку можна під забудову пустити. Хто пробував взяти ділянку в полі біля граничної, які ділили десь 2-3 роки тому, той знає за якою схемою це робилося... ОТ ВАМ І ВЕСЬ СЕКРЕТ УСПІШНОСТІ.
05 Серпня 2016, 16:32
Льоня! Якщо ти хочеш показати, що ти для громадськості, то зроби так, щоб громадяни України могли спокійно ходити до водойм, на берег.
05 Серпня 2016, 16:33
Шановна редакція! Виділіть жирним шрифтом цю дуже цікаву новину. Будь ласка. Дякую.
05 Серпня 2016, 16:38
То, що потрібно серйозно взятися за цю справу, і не спустити її. Чому &quot;влада&quot; дозволила цьому &quot;таваріщю&quot; таке вчудити. Поліщук чим займаєшся? Покажи, який ти чесний мер, і що тобою ніхто не рулить. Народ, а нам певно все-таки підійматися та вирішити, це питання раз і на завжди.
05 Серпня 2016, 17:06
Щось тут попахує махновщиною. Вирішити раз і назавжди - це як? Зруйнувати будинок Хведчака на його ж законній землі? Може ще й власника розстріляти? Ділянка Хведчака приватизована, тобто це ПРИВАТНА ВЛАСНІСТЬ, яка охороняється законом. І рішення про надання приймав не нинішній мер Поліщук. Він зараз реально нічого зробити не може - це всім має бути ясно. Тим більше, що мер чоловік такий, що якби і міг, то в це лайно однозначно не поліз би. Він у нас так би мовити &quot;толєрантний&quot;, хоч коники з г...на ліпи. Цивілізоване вирішення питання - це викуп ділянки разом з будинком у Хведчака. Колективно, жителями всіх трьох вулиць. Проте не реально - по декілька тисяч доларів ніхто скидатися не захоче. Утопія.
05 Серпня 2016, 17:12
А що міська рада і мер не може через суд скасувати виділення землі, де мала бути дорога? Правда ж на боці місцевих мешканців. Їх ніхто не питав, коли забирали прохід
05 Серпня 2016, 17:16
Для цього потрібна дуже потужна юридична підтримка і то не факт, що з цього щось вийде. А хто має кваліфіковано у судах представляти міську раду? Може нинішня &quot;юристка&quot;? Не смішіть народ. З її рівнем підготовки хіба що.... Не буду продовжувати
05 Серпня 2016, 17:20
Наш мер взагалі ні на що нездатний . Без підказки дулюка взагалі нічого не може зробити. Хай краще сам ,що небуть зробить для рожищан. а якщо не може чи немає бажання то напише заяву про звільнення за власним бажанням.
05 Серпня 2016, 17:29
Ви що хочете сказати, що в Рожищах немає нормальних юристів, щоб зайнятися цією справою? Та їх повно - Вася Кухарчук, Сергій Гринюк, Леся Романенко, Інна Гайворнська, Сергій Котюк, Діма Філаретов, Вова Бондарук, Коля Сітовський. Цей список корифеїв права можна продовжувати безкінечно
05 Серпня 2016, 18:35
Цей успішний успішно намахав всю вулицю врізавшись в газову трубу і не заплатив ні копійки.Обіцяв поправити за це дорогу то поправляє вже три роки. Ніяк руки до цього не дійдуть.Воно й зрозуміло треба в Кременці за всім дивитись щоб нічого крізь руки не пройшло та щей карєр треба деребанити в Носачевичах.Таке враження що влади в районі не існує якщо дають таким упирям бути успішними.
05 Серпня 2016, 18:38
Вася Кухарчук, Сергій Гринюк, Леся Романенко, Інна Гайворнська, Сергій Котюк, Діма Філаретов, Вова Бондарук, Коля Сітовський! Гайда колективом допомагати громадськості. Ну, що представите нас в суді?
05 Серпня 2016, 18:38
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))):)))))))))))))))))))))))
05 Серпня 2016, 18:41
А прокурору потрібно взяти за одне місце &quot;ОСІБ&quot;, ЯКІ ПОСТАРАЛИСЯ, ЩОБ ДАНІ ТРИ ЗЕМ. ДІЛЯНКИ ВИЯВИЛИСЯ ХВЕДЧАКІВ- ЦЕ В ПЕРШУ ЧЕРГУ.
05 Серпня 2016, 18:42
Ну, шо &quot;пРАКУРОР&quot;?
05 Серпня 2016, 18:45
В 4 ГОРОДАХ УКРАИНЫ СНИЗИЛИ ТАРИФЫ НА ТЕПЛО И ГОРЯЧУЮ ВОДУ, А РОЖИЩЕ, ЩО ДУМАЄ?
05 Серпня 2016, 18:46
Правильно! Звільнити дорогу до річки і ставків.
05 Серпня 2016, 19:07
Вова Антонович, узбагойся!
05 Серпня 2016, 19:11
Я Хведчака не тролю, він свій. Він з Котюком разом на кар'єрі в Носачевичах мутять. А Котюк - це наш радикал, і наш депутат обласний. Та і я там в долі.
05 Серпня 2016, 23:24
Самооборона цім питанням вже зайнялась. Не хвилюйтесь і на комісії в раді це питання обов'язково розглянуть. Інтереси громади обов'язково треба відстояти,але запамятайте тільки разом ми сила.
06 Серпня 2016, 01:57
Я не розумію, якщо накладений сервітут, то чому не розгородять прохід. Хведчак не мав права загороджуватиту ділянку на яку накладений сервітут.
06 Серпня 2016, 12:51
ну тіпа іда але тіпа інє )<br/>ну ви в курсі як то буває
08 Серпня 2016, 17:48
а де то він взяв бабло на участки та будівництво мабуть не їв не срав і все збирав
09 Серпня 2016, 00:39
Не їв не срав і все збирав ))
09 Серпня 2016, 01:53
Хіба один Хведчак перекрив вихід до річки Стир 7Ви тільки подивіться як загородився пан Дмитрук Петро Зайняв пів провулка Ватутіна Він не тільки загородив невідомо як узаконенІ ставки а ще й зайняв територію за сусідськими участками
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024