Рожищенський відділ поліції: за лаштунками

04 Серпня 2016, 17:10
8247

4 серпня, згідно Указу президента України в державі відзначають День Національної поліції. Для громадян, та і для самих поліцейських це трохи не звично, адже традиційно День міліції святкували взимку.

З нагоди свята Район. Рожище вирішили заглянути за лаштунки нової поліції, та побачити роботу з середини. Тим паче причина поважна: вчора в Луцьку на Театральному майдані урочисто, Рожищенське відділення поліції Ківерцівського відділу ГУ НП отримали два обладнані патрульні автомобілі, які обладнані   системою GPS навігації, через яку власне і будуть прийматися виклики та відстежуватися рух патрульних автомобілів поліцейських нарядів по району.





Фактично, від учора розпочали роботу сектори  реагування патрульної поліції в районах області. Сьогодні патрульні в Рожищі розпочали свій перший повноцінний робочий день.

В районі діятиме два екіпажі патрульної поліції та слідчо-оперативна група. Працюватимуть вони цілодобово. Звісно, в основному патрульні екіпажі стежитимуть за правопорядком і на дорогах, і загалом в районі, будуть здійснювати виїзд  на виклики, слідчо-оперативна група їздитиме на місце тяжких злочинів.

Виїзд за виїздом, перші виклики, два екіпажі патрульних стежать за порядком в місті і за його межами. Екскурсію проводить заступник начальника Рожищенського відділення поліції Ківерцівського відділу поліції ГУ НП Ігор Ісаков.

Щойно приїхав з виклику новенький автомобіль, обладнаний усім необхідним.

«В машині є рація, планшет, де кожна зміна вписує себе. Власне через цей планшет поліцейський, їдучи на виклик може перевірити: чи притягався коли-небудь правопорушник до відповідальності, чи надходила до нього чи від нього скарга або заява, чи випадково автомобіль не значиться в розшуку, на кого зареєстрований автомобіль та багато іншої, корисної правоохоронцям інформації», - розповідає Ігор  Ісаков.


 

Окрім полісменів, в автомобіль може транспортувати і затриманого порушника, для нього там теж передбачили місце.


 

Відтепер всі екіпажі під контролем. Кожен метр маршруту відображається на комп’ютері в диспетчера, який може запитати полісменів, що стало причиною раптової зупинки екіпажу на тривалий час.

А полісмен мусить не тільки пояснити причини , та навіть попросити підмогу, у разі потреби.

Так само правоохоронці через той же планшет звітують про виявлених порушників під час патрулювання.

«Тепер я точно знаю, де мої підлеглі: чи поїхали у власних справах, чи справді працюють, - хитро усміхається Ігор Ісаков, - система GPS є, а її не обдуриш»



 

Поки що виклики приймає черговий в Рожищі, але з часом диспетчерська стане централізованою в Луцьку, так як і швидка, яка розподілятиме виклики по всій області.

«Поліція буде реагувати швидко, оскільки один екіпаж патрульних буде в Рожищі, другий – в с. Щурин. Тобто район умовно поділили на дві частини. Раніше міліція була централізовано у нас, в Рожищі. Поки доїдемо у віддалене село, та ще по поганій дорозі… тепер для реагування буде автомобіль значно ближче», - розповідає Ігор Ісаков.

Відійшли у минуле і смугасті жезли, якими послуговувалися працівники ДАІ, хоча згідно чинного законодавства та перехідних положень до ЗУ «Про Національну поліцію» діє ще і жезл до кінця 2016 року. На зміну – новий засіб для регулювання руху.

1


 

Петро Близнюк у міліції-поліції не новачок. Службу несе з 2005 року. У тодішній міліції працював в ДАІ, пройшов відбір в нову поліцію, тепер патрулює вулиці Рожища та району. Він щойно приїхав з виклику, на запитання як воно, працювати перший день в новому амплуа, знизує плечима та усміхається, мовляв, ще не розпробував. Втім, про деякі переваги  все таки розказав. Чого гріха таїти: у тій, старій міліції було не все гладко: не завжди вистачало транспортних засобів, та і пального могло не бути.

патрульний Петро Близнюк
патрульний Петро Близнюк



 

«Раніше були чітко поділені обов’язки, тепер ми відповідальні практично за все: патрулювання вулиць, виїзд на виклики, перевірка документів та багато іншого. Крім нової форми нас забезпечили усім: автомобілями, пальним, технічними засобами. Тепер я вже не можу сказати тим, хто нас викликає «у мене зламаний автомобіль чи не має пального», -  каже полісмен Петро Близнюк.

Обов’язків теж додалося: тепер патрульні мають право перевіряти документи та складати протокол не лише на водіїв-порушників, а й на громадян, які порушують закон та правила поведінки в громадських місцях.

Надалі працюватимуть дільничні інспектори, які теж будуть їздити на виклики, щоправда куди, кому їхати знову буде вирішувати диспетчер, за принципом: хто найближче.

 Одним словом, поліцію в Україні та в районі оновили повністю. Самі правоохоронці плекають надію, що буде все, для якісної та чесної служби: а це умови праці, кількість працівників, технічне забезпечення.

Люди сподіваються на швидку, сумлінну роботу поліцейських та безпеку в районі.

До слова з нагоди професійного свята у відділі відбулися скромні урочистості: присутніх привітали зі святом, достойних – відзначили, побажали всіх благ.


 

Район. Рожище приєднується до вітань. Бажає старим і новим правоохоронцям з миру, поваги від громадян, менше злочинів та порушень, з радістю та честю нести щоденну службу для громади.

 

Коментарі
04 Серпня 2016, 22:50
це все круто , а те що на Волині порівняно з минулим роком на 40 % більше злочинів ....це як? гроші народні тратим а користі мінус 40 % ???
05 Серпня 2016, 00:28
поставте систему контролю Басалику їздить як на власному авто
05 Серпня 2016, 12:52
Я Вас вітаю думаю , що в Україні повинні відбутися зміни, але коли розганяєте простий народ біля площі Б.Хмельницького цього я неудобряю в першу чергу тут винен мер Рожищ, який не може зробити відповідні місця для простих людей, які не мають за, що купити хліба і не тільки тому вони змушені зайнятися торгівлею. А мер просто Вами прикривається хай нарешті щось зробить для простих людей.
05 Серпня 2016, 13:04
Слухай, капітан справедливість, для торгівлі є ринок, а не тротуари і площі. І місця там достатньо, друге питання, що ті хто торгують не хочуть туда йти, бо не такий потік людей, на їх думку. Мені, як мешканцю, надоїло переступати через бабок і мішки з продовольством, в місцях по яких люди МАЮТЬ ХОДИТИ, ЧЕКАТИ МАРШРУТКУ і т п. Давай зараз почнем торгувати хто де хоче, паркувати машини поперек дороги, срати - де приперло і т д. А ти, як еталон состраданія і справедливості, можеш предоставити торгашам своє власне подвіря, щоб їм зручно було.
05 Серпня 2016, 13:30
А скоро так і буде. Скажіть, будь-ласка, де у нашому місті розташовані громадські вбиральні??? Якщо місцеві мешканці мають змогу добігти додому, то людина, яка приїхала з села немає куди піти і справити свої потреби. Де їй присідати? Прямо на площі? Чи перед міською радою? Щоб мер задумався хоч трішки над нагальними потребами міста?? Я розумію, що на все треба кошти, але ж і бажання зробити щось для міста і його жителів теж є невід'ємною частиною.
05 Серпня 2016, 16:47
Кажете "ці люди не мають за що купити хліба і не тільки, тому вони змушені зайнятися торгівлею". Тобто життя важке. Життя насправді важке у тих, хто там якраз не торгує. Ціни, як і долар, ще до недавнього часу були більш-менш помірні. Проте ці торгаші, особливо з білоруським та польским хламом (бо нормального товару там ніхто не продає) стоять там вже далеко не рік, не два і навіть не п'ять. Це перше. Друге, - яка користь громаді від цього - ніхто нічого до бюджету не сплачує і не збирається, жодних дозвільних документів на товар немає. А торгівля йде повним ходом: не життя, а казка. При цьому нормальні підприємці, що торгують у магазинах, повинні і податки заплатити, і санітарних норм дотримуватися, і конкуренція шалена, плюс оренда приміщення, плата за землю і т.д. і т.п. А ціни в торгашів на асфальті досить високі, при їхніх то мінімальних затратах. Рентабельність на рівні 100-200 %, чим не казка. І саме цікаве ні за що не несуть відповідальності. Продали вам кислий, зіпсований бочок - назад не повернеш, бо ніхто не прийме. Кажуть - докажи, що ти в мене його купив. Але це ще пів біди, а якщо взяли йогурт, свіже молоко чи щось для дитини, а вона не дай боже отримає важке отруєння. Хто нестиме відповідальність. Ніхто, крім, звичайно, вас....
05 Серпня 2016, 17:31
Якщо для простим людям не можна торгувати то чому бізнесмени там торгують вони платять за ці місця чи валютчики платять і міліція їх не чіпає .
05 Серпня 2016, 17:33
З валютчиками то взагалі больна тема. Але сам ти куди підеш валюту міняти якщо їх не стане?
05 Серпня 2016, 17:35
А я живу без валюти
05 Серпня 2016, 17:46
Майбути бутельки збираєш як Філіп і компанія. Тоді точно тобі бірон нафік не вперся
05 Серпня 2016, 17:50
Я живу як живе більшість людей України в бідності і бутилки не збираю, а такі , як ти безграмотні керують нашою державою бо мають валюту.
05 Серпня 2016, 17:58
та по ходу це ти кируєш тут державою, бо сидиш на роботі та коменти строчиш... служака ти державний, бо ніхто інший бідний як ти кажеш часу просто не має, то город якийсь, то хадзяйство, чи може зі смарта строчиш з безлімом 3 джи
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром