До 15 серпня рожищани можуть подати в РДА документи на участь в комісії з відбору держслужбовців

04 Серпня 2016, 15:00
2242

Громадськість має право  увійти до складу конкурсних комісій на держслужбу.

Згідно із новим законодавством, представники від зареєстрованих громадських об'єднань мають право увійти до складу конкурсних комісій на держслужбу. Перелік документів, що їх має подати організація, яка делегує свого представника, затверджено у Порядку обрання представників громадських об’єднань до складу конкурсних комісій з відбору осіб на зайняття посад державної служби від 12 квітня цього року.

Документи, що подаються громадським об’єднанням:

- підписана керівником громадського об’єднання заява;

- копії виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, статуту, підписані керівником та скріплені печаткою (у разі наявності) такого громадського об’єднання;

- інформація про досвід діяльності, пов’язаної із сферою розвитку державної служби, державного управління (у тому числі у сфері, що пов’язана із діяльністю органу) або управління людськими ресурсами, сприяння упровадженню принципів належного врядування за період не менш як 12 місяців до дня подання заяви;

- документи та інші матеріали, що підтверджують досвід роботи у сфері розвитку державної служби, державного управління (у тому числі у сфері, що пов’язана із діяльністю органу) або управління людськими ресурсами, сприяння упровадженню принципів належного врядування  протягом не менш як 12 місяців.

Відповідність досвіду роботи громадського об’єднання визначеним цим Порядком вимогам не може доводитися лише свідченнями (лист, довідка тощо) третіх осіб про наявність такого досвіду.

 

Зазначені документи можна подати до Рожищенської райдержадміністрації до 15 серпня цього року. Далі буде конкурс. Найбільш гідних визначатимуть 25 серпня. Однак вимоги до громадського активіста, який може стати членом комісії доволі вистокі.

 Вимоги до кандидата:

1) наявність громадянства України;

2) наявність вищої освіти за освітнім ступенем магістра;

3) наявність загального стажу роботи не менше семи років;

4) наявність досвіду роботи на посадах державної служби та/або в органах місцевого самоврядування та/або досвіду роботи на керівних посадах в організаціях, установах і на підприємствах незалежно від організаційно-правової форми та форми власності не менше трьох років та/або володіння фаховими знаннями у сфері державної служби, державного управління (у тому числі у сфері, що пов’язана із діяльністю органу) або управління людськими ресурсами;

5) володіння державною мовою;

6) здатність представляти інтереси суспільства та забезпечувати політично неупереджену та професійну роботу Конкурсної комісії.

Не може бути кандидатом особа, яка:

визнана судом недієздатною чи обмежено дієздатною;

має не погашену чи не зняту в установленому законом порядку судимість за вчинення злочину;

згідно із вироком суду позбавлена права обіймати відповідні посади;

за рішенням суду визнана винною у вчиненні корупційного правопорушення;

піддавалася адміністративному стягненню за корупційне правопорушення протягом останнього року до дня подання документів;

є державним службовцем або посадовою особою місцевого самоврядування;

є членом політичної партії;

є народним депутатом України або депутатом місцевої ради.

До завершення подачі документів в РДА залишилося трохи більше 10 днів. Однак, остаточне рішення про те, чи бдуть включені представники громадськості в вищезгадувану комісію і, якщо так, то в якій кількості, буде приймати безпосередньо голова Рожищенської РДА Інна Гайворонська. 

Поспішайте!

Коментарі
04 Серпня 2016, 19:07
Гаврук, бідолаха в комісію точно не пройде
04 Серпня 2016, 20:38
Ну Клімчучка вперед на передову.
04 Серпня 2016, 23:02
Це просто не реально попасти представникам громадськості.
05 Серпня 2016, 10:48
Чого не реально попасти представникам громадськості? Бо треба мати вищу освіту і досвід роботи на державній службі та керівних посадах?))) Так усе правильно, так і має бути!!! Неприпустимо щоб неуки та лузери вершили судьби людей і держави - ми уже пожинаємо плоди їхньої діяльності!!!
05 Серпня 2016, 11:09
А зараз хто працює?
05 Серпня 2016, 13:33
То точно, можна подумати зараз на посадах найрозумніші. Потрапили туди або по знайомству, або за відповідну "віддяку".
05 Серпня 2016, 14:16
Більших неуків за історію району не було. Юрист яка жодного питання грамотно оформити не може? А Шкільний "креативщик"?
05 Серпня 2016, 14:22
Так ми реально бачим де район. На тому ж рівні розвитку всі оті, які десятки років пропрацювали в адміністрації та її відділах. Тому казати , що вони зможуть обрати кращих суперечить здоровому глузду. Цілком достатньо було б для вимог вищої освіти. Знову засранці забули про молодь , яка може змінити цю країну.
05 Серпня 2016, 14:23
А ви підіть, попрацюйте в адміністрації, грамотно пооформляйте питання, тоді будете казати, хто неук. Чи то Тоня Клімчук пише, ж тої когорти неуків?
05 Серпня 2016, 17:38
А можна нам делегувати свого члена?
05 Серпня 2016, 17:44
Якщо я правильно зрозумів, то той, хто не має магістерського ступеню в комісію вже не попаде ніяк. Якщо так, - тоді це пряма дискримінаційна норма. Як бути тим, хто отримав вищу освіту на початку 90-х, коли магістрів не випускали взагалі. Бо система освіти була іншою. Це також досить молоді, проте досвідчені люди 40-45 років, які могли б бути корисними в таких комісіях.
05 Серпня 2016, 18:12
Погано читаєте закони і нововведення, інакше б знали, що диплом спеціаліста, до того моменту, як був введений ступінь магістр прирівнюється до магістра. Ті, хто отримав диплом спеціаліста у 70-х, 80-х, 90-х, та інших роках мают ступінь магістра. Тут основне не освіта, а досвід роботи. Оцінювати тих, хто йде на державну службу мають право тільки компетентні люди, які знають що таке керівна посада, а не всякий сброд безграмотний, тіпа Гаврука, якому немає чим зайнятися, як лазити по прокуратурах, судах, адміністраціях
05 Серпня 2016, 18:31
Дякую за роз'яснення. Проте якщо ви кажете правду, то доцільним було б вказати це у вимогах, щоб не хвилювати громадськість незрозумілими обмеженнями.
05 Серпня 2016, 18:36
Це вже питання не до мене, а до редакторів. Або до тих, хто готував процедуру відбору конкурсної комісії. В принципі, закон новий, про це могли просто забуди. В пресі вже встигли написати і не раз, щоб люди знали що вони не вже не спеціалісти, а магістри
06 Серпня 2016, 01:23
конкурс для кандидатів від громадкості вищий ніж на саму посаду.Т реба перевірити чи не перевищено тут повноваження?
06 Серпня 2016, 01:34
лже конкурс для громадських організацій.Є ж гомадська рада при РДА і вперед
06 Серпня 2016, 01:44
Наш район в повній ж,,,і!!!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024