Повідомили, де у Рожищі можна знайти безкоштовні ліки

16 Грудня 2018, 13:05
2256

Щороку держава виділяє кошти на закупівлю ліків. В рамках медичної реформи сотні медикаментів, оплачених державою, місцевим бюджетом чи спонсорами доступні для лікування хворих.

Про це повідомляють на сайті Волинської обласної державної адміністрації.

Про перелік лікарських засобів та медичних виробів, наявних у медичних закладах області можна дізнатися онлайн. На web-сайті volyn.liky.ua висвітлена інформація про залишки, яку без проблем може отримати кожен волинянин.

Гарантовані державою ліки, що включені в Національний перелік, покликані зменшити фінансовий тягар на лікування у стаціонарі та зробити їх більш доступними для громадян. Нацперелік – це короткий перелік основних безпечних препаратів з доведеною ефективністю, якими лікують найпоширеніші захворювання в Україні. Ліки, що входять у Нацперелік, гарантовані державою, тобто їх отримують пацієнти безоплатно під час лікування у стаціонарі.

За дорученням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана даний інформаційний блок оновлюється щотижнево шляхом систематичного та оперативного оприлюднення інформації в інтернеті та інформаційних стендах по підпорядкованих лікувально профілактичних закладах.

Так, наразі найбільше безкоштовних ліків у таких медзакладах: Волинська обласна клінічна лікарня, Волинський обласний протитуберкульозний диспансер, Горохівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги, Локачинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги, Луцька центральна районна лікарня, Нововолинська центральна міська лікарня, Маневицька центральна районна лікарня, Ратнівська центральна районна лікарня, Рожищенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги.

Нагадаємо, наявні медикаменти мають видаватися в лікарнях безкоштовно. Якщо лікар відмовляється видавати вам ліки, наявні в переліку на сайті, зверніться зі скаргою до Управління охорони здоров'я Волинської ОДА , за номером гарячої лінії 050-182-56-68 або електронною поштою: [email protected]

До слова, завдяки закупівлі медпрепаратів через міжнародні організації вдалося заощадити до 39 % бюджетних коштів. Економія за перший рік державних закупівель через міжнародні організації в порівнянні з 2014 роком – 620 мільйонів гривень.

Коментарі
16 Грудня 2018, 20:20
ЛЮДИ зразу на Гарячу лінію а МОСІЙЧУКА ПОТРІБНО ТА НАЗАРУЧКУ СУДИТИ В НАБУ
26 Грудня 2018, 13:23
В село Єлізаветин не ходить маршрутка люди обурені будуть звертатись до президента
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024