Відомо, хто очолив єдину помісну українську церкву

16 Грудня 2018, 09:20
Митрополит Епіфаній 2127
Митрополит Епіфаній

У Києві закінчився об'єднавчий Собор українських православних церков

Об'єднавчий собор 15 грудня обрав предстоятелем єдиної помісної Української православної церкви митрополита Переяславського і Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія, .– пише УНН.

«Вітаю усіх зі створенням української помісної Православної автокефальної церкви, яка щойно відбулась у Святій Софії», – зазначив за результатами Собору Президент Петро Порошенко.

У соборі Святої Софії у столиці Об'єднавчий собор українських православних церков тривав понад п'ять годин. 

Люди на Софійській площі перед Софією Київською очікували весь цей час фіналу Собору.

На Соборі планувалося створення єдиної помісної Української православної церкви, ухвалення її статуту та голосування за предстоятеля церкви.

Участь у ньому взяли церковні ієрархи, священики та миряни - від УПЦ КП, УПЦ МП та УАПЦ.

Читайте також: Елітні авто, друзі-олігархи та церковний бізнес, - що відомо про волинських противників Томосу

Коментарі
16 Грудня 2018, 16:14
Хто більше заплатив той і очолив,що тут не ясно
16 Грудня 2018, 18:26
А що воно змінить? Був Філарет а став цей молокосос, ми як були розкольниками так і залишились
16 Грудня 2018, 19:28
Єдине що було і залишилось це вата в твоїй черепній коробці
16 Грудня 2018, 20:57
які мудрі слова ви розкольники були є і ібудете
17 Грудня 2018, 01:52
зараз упц-московського патрыархату це розкольницька неканонічна секта.яка розпущена вселенським патріархом..їм дорога закрита -до гробу Господньго,на гору Афон..вони неможуть взяти благодатиний вогонь..і багато святих місць..Дякувати Богу в україні створенна Єдина канонічна Православна церква України..
17 Грудня 2018, 02:18
З шмотками на вихід,СвАбОдЄн !!! А Лавру поверніть!!!<br/>Греки визнали “неканонічним” нинішнього голову УПЦ Московського патріархату Онуфрія,<br/>адже він порушив правило, за яким був ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ поминати за богослужінням Вселенського патріарха.З точки зору церковного права відмова від поминання на літургії імені константинопольського патріарха – це серйозне порушення.Серйозне настільки, що порушник втрачає канонічне право бути главою митрополії і підлягає церковному суду.Константинопольський патріархат вважає, що територію України він ніколи не передавав Російській церкві.В силу складних історичних обставин другої половини XVII ст. він передав Москві право висвячувати київських митрополитів і бути по відношенню до них церковно-судовою інстанцією.Ці права передавалися Москві на невизначений термін, але не навічно.<br/>Іншими словами, константинопольський патріарх міг відкликати своє рішення у будь-який час.<br/>І, схоже, цей час настав !!!Поїзд пішов..Мі живемо в історичний момент Господь з нами
17 Грудня 2018, 13:02
Ти СВаБодЄн хоч в якусь церкву то ходиш, чи тільки паску святиш?? Отакі як ти тільки й раді цьому шабашу
17 Грудня 2018, 13:03
Оце у вас нас..но в голові) Ви як в чомусь не розбираєтесь, то краще не пишіть, не вводьте людей в оману! <br/>І так для вашого розвитку, на Афоні Благодатний вогонь не сходить! неуч!.. Видно рівень пізнання такий як ти &quot;ура патріотів&quot;! Я б на вашому місці не залишав коментів на подібну тему, ви ганьбите себе і інших прихожан вашої церкви, а там є дуже багато хороших адекватних людей...
17 Грудня 2018, 13:29
До читача. Якщо ти баран,то вогонь тобі біля обелізку Слави. І хватить писати Ху..ю. Ви щоб порозумітися серете один одного. Ви пишіть під своїм іменем. Герої і патріоти срані. Дістали . Хто хоче то пишіть мені .Фейсбук вільний. Але знаю що сцикуни . Дякую.
17 Грудня 2018, 16:51
Вітаю усіх зі створенням української помісної Православної автокефальної церквию Слава Богу.Слава Україні.
17 Грудня 2018, 21:16
Бред
18 Грудня 2018, 14:10
Нарешті це сталося!!! Усіх вітаю!<br/>Досить Москву годувати з кишені України!
18 Грудня 2018, 17:03
Правильно, давайте будемо годувати Турцію!!!
19 Грудня 2018, 01:13
ЯКЩО Я БРЕД НАПИСАВ ТО СПРОСТУЙ)))факти де??і хто сказав що благодатній вогонь сходить на Афоні?В Єрусалимітам Гробу Господньго...До речі Гетьман Мазепа Якуму Анафема від некаеонічних москрвитів подарував срібну тарілку і дорогу плащаницю з написами на кожній.))Якаі зберігаються і по сьгодні...ЄРУСАЛИМСЬКА ЦЕРКВА ЗАЙНЯЛА СТОРОНУ ВСЕЛЕНСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ..
19 Грудня 2018, 01:32
Помісна церква у православ'ї – незалежна (автокефальна) церква зі своєю організацією та структурою (термін &quot;помісний&quot; походить від &quot;помістя&quot;, що значить &quot;земельне володіння&quot;).<br/>Тобто помісна церква – це незалежна самоврядна церква на певній території. Як правило, помісна церква є одночасно і національною церквою, кордони юрисдикції якої збігаються з кордонами національної держави.Вселенського патріарха суто номінально і є лише першим серед рівних. Цей титул є свого роду даниною поваги інших православних патріархій до &quot;материнського&quot; центру православ'я.Тож вітаю всхї зі створенням єдиної канонічної помісної Православної Церкви...
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024