Від молоковоза до сиру: показали, як працює «Рожищенський сирзавод». ФОТО

15 Грудня 2018, 11:05
11917

Працівники «Рожищенського сирзаводу» провели невелику екскурсію та показали, як у них налагоджене виробництво сиру.

Про це повідомляють на сторінці Волинського обласного центру зайнятості у мережі Facebook.

Серед екскурсантів – директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк та очільник Рожищенської районної філії Лариса Вишневська, керівник профільного відділу Оксана Меріда, представники виконавчої влади району та працедавці.

Представник роботодавця Віктор Карпець розповів гостям, як молоко перетворюється на сир. 

«Нині на підприємстві працює 440 людей, а заробітна плата становить понад 8 тисяч гривень. В основному ми експортуємо свою продукцію до Білорусі, Молдови та країн Сходу. Встановили лінію з виготовлення білих сирів, але припинили продукувати плавлені. Ми відкрили цех сушильні сироватки, що дало можливість збільшити обсяги її переробки. Завершуємо монтаж парової котельні. Завдяки встановленню сучасних технологій вдалося зменшити собівартість продукції і водночас збільшити її конкурентоспроможність», – розповів він.

У розмові Роман Романюк цікавився, чи є проблема з кадрами і в який спосіб її вирішують. Представник роботодавця відзначив злагоджену роботу з Рожищенською районною філією Волинського обласного центру зайнятості. Її фахівці допомагають підшуковувати кадри ще зі студентських лав, адже зустрічі, які організовують у центрах кар‘єри при профільних навчальних закладах, дають можливість випускникам ближче познайомитися із роботодавцем.

Згодом гості побачили деякі етапи перетворення «наживо». Вбравшись у спецодяг, кожен відвідувач на власні очі переконався у дотриманні норм під час виробничого процесу. Віктор Карпець розповів про рух молока від молоковоза до сиру. Екскурсанти побачили чани, де в молоко додають відповідні бактерії. За деякий час суміш перемішують і під пресом формують у буци. Після цього сир занурюють для просолення у відповідні ємності. Важлива особливість сиру – здатність до тривалого зберігання. Тож для цього на підприємстві є відповідні холодильні приміщення. Із них продукт потрапляє в торговельні заклади.

2


2


3

1

1



2


1

1


 

Коментарі
15 Грудня 2018, 16:27
які страшні ржаві стлажі з головками сиру це жах!
15 Грудня 2018, 19:13
що ті люди там робили
15 Грудня 2018, 19:13
що на фото
15 Грудня 2018, 21:32
Цікавляться етами виробництва
15 Грудня 2018, 21:33
Для чого ця показуха! У людей молоко приймають по 5 грн за літр.Коли на ринку воно коштує 20 грн ! У склад масла Рожищенського входить 5 відсотків молока а надалі пальмова олія. Люди кого ми обманюємо?
15 Грудня 2018, 22:46
А ви напевно на сирзаводі працюєте і знаєте технологію виробництва масла? Не подобається не купуйте!!
15 Грудня 2018, 23:19
Гайворонська красава як сестра милосерддя
16 Грудня 2018, 01:12
Я б хотiла прочитати,а де Можга взятии стiльки молока?Колгоспiв вже немае. Це просто-брехня!
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024