У Рожище завітала відома волинська письменниця

14 Грудня 2018, 15:15
1964

У Рожищенській центральній районній бібліотеці відбулася зустріч з волинською письменницею, журналісткою, поетесою Надією Гуменюк

Зустріч відбулась у вівторок, 11 грудня, – пишуть на сайті бібліотеки.

У творчому добутку Надії Гуменюк чотири десятки книжок, відзначених низкою престижних премій: імені Олександра Олеся, імені родини Косачів, імені Агатангела Кримського, «Благовіст», «Звук павутини», «Глиняний кіт» та інших. Переможець багатьох конкурсів та рейтингів. Володар Гран-прі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» (за роман «Вересові меди»). 

Авторка перезентувала  власні книги: «Квіти на снігу» («Янгол у сірому»), «Дожити до весни», «Етюд із метеликом» та книги Володимира Лиса «Стара холера», «Століття Якова», «І прибуде суддя».

 Як стверджує письменниця, за останні десятиріччя українська література помітно еволюціонувала, свідомість людей змінилася, стала більш патріотичною. Якщо раніше важко було достукатися до видавництв із творами, у яких описується наша волинська тематика, то тепер вона бажана, її хочуть читати. Про свої книги вона розповідає з живим інтересом, каже, що для багатьох людей вони стали справжнім відкриттям, та й їй особисто дозволили дізнатися дуже багато цікавого.

Головний герой останніх книг Надії Гуменюк – сильна, вольова людина, у більшості жінка та її історії, які мало нагадують жіночі мелодрами. Вони описують радше трагічну жіночу долю, людське життєлюбство, боротьбу з перешкодами, часом каліцтвами. 

На заході прозвучала пісня «Світ любові» на слова Надії Гуменюк, у виконанні Валенитини Добровольської. Потому усі бажаючі змогли придбати книги з автографом автора.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39