ТОП-10 ПРИЧИН ПОЇХАТИ НА БАНДЕРШТАТ

31 Липня 2016, 10:00
2838 Джерело: bandershtat.org.ua

 

У 2016-му році фестиваль українського духу «Бандерштат» відзначить десяту річницю свого існування. За цей час захід пройшов цілу еволюцію у власному становленні, від локального музичного фестивалю альтернативної музики до одного з найбільших опен-ейр майданчиків країни.

Бандерштат – це не лише екскурс в героїчне минуле українського народу, сторінок національно-визвольного руху. Це ще і пропагування сучасного культурного продукту в Україні, а відтак – і робота на його майбутнє. Актуальні музичні та літературні тенденції, відомі обличчя сучасників, дискусійні майданчики, спорт та спілкування – все це зібрано під фестивальним брендом БАНДЕРШТАТ, назва якого відсилає нас до культової пісні “Братів Гадюкіних”.

Здоровий український патріотизм у сучасній і актуальній обгортці як історичне явище та модна тенденція – це наша візія на сьогодення. Поєднання творчого і громадсько-ініціативного напрямку та можливість долучення до заходу громадських організацій та проектів, – все це передбачає об’єднавча ідея проведення Бандерштату.

За десять років проведення фестивалю, Бандерштат став наймасштабнішою арт-візитівкою Волині, збираючи щороку тисячі людей з усіх куточків України та з-поза її меж. Разом ми шукаємо подальші шляхи руху країни як у культурній, так і в громадсько-політичній сфері. Чимало наших волонтерів та учасників зараз перебувають в зоні АТО, де захищають нашу землю від ворожої агресії.

За роки існування та проведення «Бандерштату» на фестиваль завітала величезна кількість відомих в різних сферах життя українців: Сашко Положинський, Вахтанг Кіпіані, Олесь Доній, Мустафа Найем, Майкл Щур, Юрій Луценко, Семен Семенченко, Степан Романів, Олена Білозерька, Юрій Шухевич, Василь Шкляр, Микола Посівнич та інші.

На фестивальній сцені зіграло чимало гуртів із різних регіонів України (Тартак, Скрябін, ТНМК, Onuka, Орест Лютий та інші), Білорусі та навіть Ірландії. Програмне розмаїття фестивалю, яке включає в себе також роботу акустичної та літературної сцени, серію зустрічей з відомими українцями, ветеранами УПА, низку різнопрофільних майстер-класів, історичну реконструкцію та показові виступи з традиційних українських бойових мистецтв, виокремлює фестиваль із-поміж інших схожих дійств.

 

Наводимо вам 10 причин поїхати саме цього разу на Бандерштат:

 

ІДЕЙНИЙ

Серед десятків інших музичних фестивалів України, Бандерштат має чітко сформульовану ідеологію. Обравши за символ образ Степана Бандери, учасники та гості фестивалю намагаються жити за негласним кредом – пам’ятати  свою історію та гідно творити нову. Щороку захід відвідують ветерани УПА, відбуваються показові реконструкції повстанських та визвольних боїв, що сприяє піднесенню української національної ідеї серед молоді.

bandershtat.org.ua
bandershtat.org.ua

БЕЗАЛКОГОЛЬНИЙ

Одне з головних гасел Бандерштату – за здоровий спосіб життя. Саме такою позицією фестиваль помітно вирізняється серед інших музичних заходів такого масштабу. Учасники та гості фестивалю щороку доводять, що шалені емоції та пам’ятні моменти можливі і без алкогольних стимуляторів.


 

НАЙТРИВАЛІШИЙ

Цього року Бандерштат святкує свій ювілей – 10 років. Це єдиний трьохденний музичний фестиваль в Україні, який безперервно триває стільки часу і продовжує примножувати свою аудиторію щороку. Нагадаємо, що перший Бандерштат відбувся у 2007 році на іподромі та тричі змінював локація поблизу Луцька.

bandershtat.org.ua
bandershtat.org.ua

 

60 ГУРТІВ

На фестивалі діятимуть три музичні локації – головна сцена, Urban stage, тиха сцена: серед знакових учасників: автори культової пісні «Ми хлопці з Бандерштату», слова якої стилізовані під назву фестивалю – легендарний гурт Брати Гадюкіни; голос, завдяки якому була почута історія кримських татар, пісня, якою була передана жорстока та систематична російська агресія, тріумфаторка «Євробачення» – Джамала; найвідоміша за кордоном важка українська команда, яка їздить у тури Європою та Південною Америкою – Stoned Jesus; спеціальний гість із особливою програмою на тихій сцені  Арсен Мірзоян; друзі та постійні учасники, без яких важко уявити фестиваль  – гурт Тартак та відома панк-рок команда BRUTTO.

bandershtat.org.ua
bandershtat.org.ua

 

РІЗНОТЕМАТИЧНИЙ

Ще одне, чим наш фестиваль вигідно вирізняється серед інших – зустрічі зі знаними гостями. Гутірки на Бандерштаті становлять одну з основних складових програми фестивалю. Учасниками цьогорічної сцени стануть відомі у різних сферах життя персони: Павло Шеремета – президент Київської школи економіки; Віталій Шабунін – керівник Центру протидії корупції; Тарас Тополя – музикант і волонтер; Андрій Білецький – лідер полку «Азов»; Рефат Чубаров – голова Меджлісу кримськотатарського народу; Льоха Казанцев – вокаліст гурту «Брем Стокер»; Зміцер Дашкевич – лідер опозиційної організації Білорусі «Молодий Фронт»; Богдан Буткевич та Денис Казанський – журналісти «Українського тижня»; учасники гурту Morphine Suffering; Володимир Парасюк – народний депутат; Вахтанг Кіпіані – історик;  Надія Савченко – народний депутат України, делегат ПАРЄ; Давід Сакварелідзе – екс-заступник генерального прокурора України; Віктор Левандовський – засновник та керівник ІТ-компанії «Internet Devels».

Також розмови із цікавими та творчими людьми пройдуть і на літературних ранкуваннях, зокрема, відбудуться зустрічі із письменниками Сергієм Жаданом та Богданом Логвненком.

bandershtat.org.ua
bandershtat.org.ua

 

ЖУКОВСЬКА І МЯЧ

Усі фестивальники люблять і знають найкращий в Україні дует ведучих – Вікторію Жуковську і Мяча Дредбола. Але не усі знають, що саме Бандерштат був їхнім першим фестивалем, який вони провели разом у 2010 році. Тепер Жуковська і Мяч улюблені та незмінні ведучі не лише нашого фестивалю, а й Файного міста, ZaxidFest, Respublica.

bandershtat.org.ua
bandershtat.org.ua

 

ДИТЯЧЕ МІСТЕЧКО

Ще одна суттєва перевага фестивалю це те, що тут можна відпочивати усією сім’єю. Для найменших бандерштатівців на спеціально обладнаній території щодня проводять різного типу майстер-класи, ігри та забави.

bandershtat.org.ua
bandershtat.org.ua

 

ФЛЕШМОБ

Невід’ємною складовою Бандерштату стали масові флешмоби за участі гостей фестивалю. З допомогою десятків відвідувачів було сформовано слова «Бандера», «УПА», «ПТН-ПНХ», «Перемога». Цьогоріч фестиваль не зраджує традиціям і готує нову порцію патріотичного флешмобу.

bandershtat.org.ua
bandershtat.org.ua

 

ЙОГА

Початок дня на «Бандерштаті» зовсім не нагадує типовий ранок інших музфестів, бо у нас він починається з… йоги. І саме цим бандерштатівці вкотре доводять, що в України є шанс на здорове, сильне та свідоме майбутнє. Приєднуйтеся до бадьорих фестивальних ранків.

bandershtat.org.ua
bandershtat.org.ua

 

BANDER FOOD FEST

Відпочинок на Бандерштаті буде не тільки цікавим, але й смачним, організатори подбали про частування для гостей заходу. Фуд-зона фестивалю здивує відвідувачів смаколиками від улюблених учасників кулінарного дійства, які представлятимуть українську і світову кухню. Вони частуватимуть як традиційним фаст-фудом, так і цікавими стравами від професійних кухарів.

bandershtat.org.ua
bandershtat.org.ua

 

З іншими новинами знайомтеся на офіційній сторінці Бандерштату.

 

 

 

Коментарі
31 Липня 2016, 13:47
Є одна ТОПОВА причина не читати цей сайт - сайт є продажним і часто-густо готує матеріали ВИКЛЮЧНО про "окремих" людей і є ЗАЛЕЖНИМ від влади та модерує коментарі виключно в користь тих же "окремих" людей. Де поділась вчорашня стаття про колегію РДА з коментарями???
31 Липня 2016, 14:27
<p>Коментуємо. Сайт Район.Рожище вже висвітлював колегію РДА. З кожної галузі окремо. Новий працівник про це не знав, і перепостив з посиланням інформацію з РДА. Вийшло так, що одна й та сама новина подана двічі. Та, що продублювалася - видалена.</p>
31 Липня 2016, 14:46
Вчора стаття про колегію "провисіла" у вас декілька годин ну принаймі дві години. дописувач Аркадій надав деякі непогані рекомендації, щодо оформлення матеріалу. А ви просто її "прибрали". І ще одне. Якщо у вас новий працівник - то як він сам? без редактора - сам обирає які новини пускати без попереднього редакційного перегляжду? А так все дійсно виглядає - ніби позвонили з РДА та сказали або видаляйте комент пана Аркадія або приберіть матеріал. ІМХО.
31 Липня 2016, 14:56
Так, саме дві години і провисіла. Ну не знав черговий, що кореспондент на тій колегії був. Ми що не люди? У нас так само є дім, домашні клопоти, сім'ї і діти. Ввечері сіли на модерацію і побачили що є новина, яка повторюється. До речі, на сайті РДА вона так і вісить. Було б щось з нею не так, її б звідтіля в першу чергу видалили. А за зауваження дякуємо. На майбутнє врахуємо, будемо модерувати текст РДА.
31 Липня 2016, 17:18
До мене учора був досить цікавий дзвінок із глибоким переконанням не коментувати такі статті і я не знаю, чи це повязано якось із видаленням статті, але якщо це збіг обставин - то дуже дивний збіг обставин...
31 Липня 2016, 17:24
Дуже цікаво, а хто телефонував і хто просив? І яке відношення той хто телефонував має до нашого сайту? Повірте, видалили цю інформацію лише з причини дублювання. І з редакції до Вас точно ніхто не телефонував, і телефонувати не міг!!!
01 Серпня 2016, 02:29
Ридактура увєрєна в тому шо із них ніхто не звонив, але то шо їхні работнікі шось ошибочно публікують - то таке буває. Цирк!!!)))
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром