У Рожищенському районі більше двох тисяч людей мають пенсії за інвалідністю

05 Грудня 2018, 15:14
2432

У Рожищенському районі більше 2,5 тисяч людей отримують пенсію за інвалідністю.

Про це стало відомо у понеділок, 3 грудня, під час засідання круглого столу з представниками районних громадських організацій, які опікуються проблемами людей з інвалідністю, – пишуть на сайті Рожищенської районної державної адміністрації.

Заступник голови райдержадміністрації Інна Сергійчук зазначила: «Люди з обмеженими можливостями потребують нашої уваги щодня.  Держава взяла на себе важливе соціальне зобов’язання щодо захисту прав та державної підтримки людей з інвалідністю. Але особлива роль  у цьому напрямку здійснюють відповідні громадські організації, які допомагають та підтримують  людей з інвалідністю».

Віталій Шварцкоп – заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації інформував про те, як здійснюється соціальне забезпечення людей з обмеженими можливостями в районі. Посадовець зазначив, що станом на сьогодні в районі більше 2,5 тисяч осіб отримують пенсію у зв'язку з інвалідностю. Зокрема, здійснюється робота із забезпечення людей з інвалідністю необхідними засобами реабілітації та санаторно-курортним лікуванням, виплачуються грошові компенсації, передбачених законодавством України та багато іншого. Особлива увага інвалідам-учасникам АТО.

З нагоди Міжнародного дня людей із інвалідністю почесні грамоти райдержадміністрації отримали Вікторія Ващук – заступник голови Рожищенської районної організації «Союз організацій інвалідів України», Світлана Мосійчук – член громадської організації «Луцька МТПО УТОС» Рожищенського району, Ольга Кантерук – голова районного осередку Волинської обласної асоціації дітей-інвалідів «Особлива дитина».

Коментарі
05 Грудня 2018, 18:58
Ну що тут скажеш? З них і половини права на пенсію по інвалідності не має, оскільки всі ці групи куплені у продажних лікарів. Ця держава ніколи не стане заможною доки липову інвалідність можна буде запросто купити. І такси всім давно відомі. Але ж хто має з цим боротися, якщо в нас система сама цьому сприяє. От іде на пенсію великий районний поліцейський чи прокурор і зразу ж виробляє групу. Треба ж вибити собі пільги та додаткові привілеї. А під час служби не могли зробити, бо ж з роботи звільнять як профнепридатних і від корита відлучать. А чиновнички всіх рангів, то ті і на посадах пенсій по інвалідності не цураються. Гроші ж не пахнуть...
06 Грудня 2018, 00:50
Буханок інвалід 1 групи довічно і машиною їздить .Хто дав групу отримав допомогу в собезі одноразову
06 Грудня 2018, 10:39
в 14 році групу можна було зробити без проблем
06 Грудня 2018, 11:02
Василь Т. - то Оксана Петрук чи Саша Дулюк???<br/>Саша за кордоном на зарібках - навряд чи пише...<br/>Оксано, це знову ти???<br/>Сила правди - яка по рахунку робота?<br/>Надовго???)))
06 Грудня 2018, 18:49
Потрібно щоб усі хто мають групи пройшли повторну незалежну медкомісію...
06 Грудня 2018, 19:03
Треба крім медкомісії ще інспекторів соцслужб щоб на майно і автомобілі всіх інвалідів подивилися. Забагато мерседесів їздить.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром