У Дубищі організували захід для дітей з інвалідністю

04 Грудня 2018, 12:40
1930

У Міжнародний день людей з особливими потребами у Рожищенському інклюзивно-ресурсному центрі відбувся тематичний захід. Працівники Рожищенського будинку творчості підготували мистецьку програму.

Захід відбувся у понеділок, 3 грудня. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив начальник відділу освіти та молоді Рожищенської райдержадміністрації Ігор Кузава.

«Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав людей з особливими потребами і їх участі в житті суспільства. Сьогоднішній день – час підведення підсумків зробленого для цієї категорії громадян і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня», – зазначив він.

Також додав, що  створення в Рожищенському районі освітнього середовища для особливих дітей – частина програми розвитку освіти району. Для дітей із особливими потребами організували інклюзивне та індивідуальне навчання. В інклюзивних класах зробили посади асистента вчителя.

30 серпня відбулося відкриття Рожищенського районного інклюзивно-ресурсного центру. ІРЦ розмістився у приміщенні ЗОШ І-ІІІ ступенів селища Дубище. Завдяки освітній субвенції та місцевому бюджету, у приміщенні провели ремонт та обладнали його спеціальними меблями, обладнанням та устаткуванням, що відповідає вимогам таких центрів.

«Тут затишно, тепло, сонячно, завжди панує по-домашньому гостинна й привітна атмосфера. У закладі створені всі умови для дітей з особливостями розвитку. Також тут є іграшки та матеріали для проведення занять за новітніми методиками. Центр надаватиме корекційні послуги для всіх дітей, які цього потребують. Сподіваюсь, що інклюзивно-ресурсний центр дозволить батькам трішечки по-іншому подивитися на їхню ситуацію, бо не завжди вони хочуть визнавати проблему й не завжди відправляють своїх діток в інклюзивні класи», – пише Ігор Кузава.

«Сьогодні на базі ІРЦ відбувся справді зворушливий та позитивний тематичний захід для учнів з особливими освітніми потребами. Гарним подарунком для усіх учасників стала мистецька програма, підготовлена Рожищенським будинком дитячої творчості», – додав він.




 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024