Загадкова смерть у Рожищі: поліція відновила розслідування

04 Грудня 2018, 11:00
6543

Постанову про закриття кримінального провадження у справі смерті Вадима Степанюка, якого знайшли дуже побитим у квітні у Рожищі скасували.

Про це повідомляє «Волинь24» з посиланням на лист, який редакція отримала від Головного управління Національної поліції у Волинській області за підписом начальника відділу розслідування злочинів проти життя Олександра Лук’янчука.

Зазначимо, що  20 квітня 36-річного лучанина Вадима Степанюка знайшли нерухомим і з смертельними травмами біля кафе «Венеція» у Рожищі. Поліція двічі закривала кримінальну справу, проте зібрані мамою загиблого докази свідчили: смерть – насильницька.

Журналістам вдалося знайти підтвердження несумлінної роботи рожищенської поліції. 

Зокрема, просили у подальшому розслідуванні врахувати, що чоловіка знайшли у неприродній для самовільного падіння позі, а поруч – сліди взуття. Сам Вадим був босоніж, а його кросівки і мобільний телефон знайшли в іншому місці. Крім того, експерти засвідчили: із такою травмою, яку отримав загиблий, смерть мозку настала миттєво, тож він не зміг би підвестися і йти далі.

Крім того, вдалося встановити, що слідчі не ретельно вивчили алібі людей, які могли б бути причетними до інциденту.

«За результатами вивчення кримінального провадження, слідчим управлінням ГУНП у Волинській області направлено лист в Рожищенське відділення Маневицької місцевої прокуратури з ініціативою скасування постанови про закриття кримінального провадження та проведення додаткових слідчих (розшукових) дій з метою повного та неупередженого проведення досудового розслідування.

Одночасно повідомляємо, що кримінальне провадження перебуває на особистому контролі керівництва слідчого управління ГУНП у Волинській області», – йдеться у відповіді на звернення.

Коментарі
04 Грудня 2018, 13:44
Немає тут чому дивуватися. І не треба звинувачувати рожищенську поліціюю. Смерть була однозначно від падіння. Я взагалі не здивуюся, якщо виявиться, що загиблий із цією травмою тиждень по вулицях гуляв. І так буде завжди у країні, де міністр МВС може покінчити життя самогубством, вистреливши собі ДВА РАЗИ В ГОЛОВУ.
04 Грудня 2018, 21:48
<p>Всі знали що це вбивство ,хай тебе з тяжкими тілесними скаже дурік сам впав</p>
04 Грудня 2018, 22:03
То хто вбив цього наркомана? Чи може це результат наркотиків та алкоголю!?
05 Грудня 2018, 00:31
Роботою нашої нової поліції я не здивований
05 Грудня 2018, 14:40
Яке має право якийсь недоумок-читач покійного наркоманом обзивати? Чи це написала коментар грида мусорська, яка захищає свою професійну тупість і честь свого глиллю пропахлого мундира? А редакція, як малохольна невидаляє такий коментар, бо це ж не про сонцесяйних активістів-май-даунів написано.
06 Грудня 2018, 23:41
Знав Вадима з 2000 року! Що хочу написати, перше - алкоголь він вживав, але ніколи небачив наголошую, НІКОЛИ, щоб він напивався до відключки!! Завжди адекватний. По друге, наркотик. За декілька днів до трагедії розмовляв з ним, видно було що людина з нормальними помислами, але не видно було що присутні наркотики. По третє,чоловік фізично підготовлений, один на один міг з будь ким вийти в спаринг! Маю особисту думку, те що тут присутнє втручання сторонніх людей це 100%!!! Але осуджувати нікого не маю права, адже на все воля Божа! Залишається тільки молитися за упокій душі Вадима..
07 Березня 2019, 16:58
Дякую всім за добрі слова на адресу мого покійного Сина. Дякую тим, хто не вірить, брехливим" версіям "тих,хто мав би захищати, а не знищувати. Хочу звернутись до тих,з якими мій Син спілкувався весною,вважав їх своїми друзями,кумами.Вони,як трусливі криси відреклись від нього,нічого небачили,нічого не чули,написали в поліцію неправдиві покази.Приїзджали до нього в Луцьк пригощались,ночували, а потім ,як Іуда збрехали в поліції.Ніхто не сказав правди. Я знаю,що справедливість настане і будуть покарані ті хто вбив мого Сина.На все воля Божа.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024