На Волині поліція відкрила «кримінал» через протести «бляхарів»

02 Грудня 2018, 15:02
2485

Волинські поліцейські відкрили декілька кримінальних проваджень через протести, котрі нещодавно тривали на пунктах пропуску. 

Про це повідомляє «ВолиньPost».

Заступник начальника головного управління Національної поліції у Волинській області Сергій Козак у телефонному режимі з телестудією розповів, що кримінальні провадження через протести на митних пунктах пропуску відкрили Любомльський відділ поліції – за частиною 1 статті 279 Кримінального кодексу України (йдеться про блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод) і за статтею 293 (групове порушення громадського порядку). 

Кримінальні провадження через блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод відкрили також Володимир-Волинський та Ратнівський відділи поліції.

За словами Сергія Козака, відповідальність за цією статтею передбачає штраф від 50 до 150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи до 2 років, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до 3 років. 

Поліцейський додав, що наразі зібрали багато відеоматеріалів, які напрацьовані групами документування поліції, відеоматеріалів з мережі інтернет. Встановлюють усіх причетних осіб, роль кожного з них. «Треба провести великий обсяг робіт», – резюмував Козак. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024