У Рожищенському районі працюють, аби не допустити захворювання свиней на африканську чуму

29 Листопада 2018, 12:10
2368

З початку 2018 року на території України зафіксували 117 випадків захворювання африканською чумою свиней, один з яких – у Волинській області.

У Рожищенському районі проводять широку інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо недопущення захворювання свиней на африканську чуму, – повідомляють на сайті Рожищенської районної державної адміністрації.

Станом на1 жовтня 2018 року в Рожищенському районі зареєстровано 5 суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням та реалізацією живих свиней. Загальна кількість поголів’я становить 19452 голів.

Всі наявні господарства обстеженні Держпродспоживслужбою з наданням відповідних рекомендацій, вказівок щодо стану дотримання вимог біологічної безпеки.

Суб’єктам господарської діяльності, які утримують свиней і не можуть забезпечити «закритий» режим роботи, рекомендовано припинити свою діяльність відповідно до діючого законодавства.

В районному управлінні Держпродспоживслужби сформовано мобільну групу з метою реалізації заходів, спрямованих на ліквідацію та недопущення поширення епізоотій. 

Створено координаційну групу із відстрілу та депопуляції диких свиней. Станом на 28 вересня 2018 року в області відстріляно 257 голів, в районі відповідно до плану із відстрілу – 5 голів. Результати дослідження біоматеріалу на АЧС від’ємні.

В районі проводиться широка інформаційно-роз’яснювальна робота щодо недопущення захворювання свиней на африканську чуму. В загрозливій зоні, якою є наша область, проводиться щеплення проти класичної чуми свиней, клінічні обстеження в приватних господарствах, моніторинг в дикій фауні.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024