У Рожищенському районі відремонтують сільські дороги

19 Серпня 2015, 09:22
2511

 З різних джерел фінансування на ремонт сільських доріг у Рожищенському районі виділено 1 мільйон 700 тисяч гривень. Частину коштів вже буде освоєно у вересні-місяці, - запевнив заступник начальника Департаменту інфраструктури і туризму ОДА Віктор Довгополюк.

Зі слів чиновника, ще у березні цього року до Департаменту звернулись перевізники із вимогою відремонтувати дорогу на Крижівському напрямку. Мовляв, ми виграли тендери, заплатили немалі кошти, але дорога не відповідає нормам перевезення пасажирів. Це питання винесли на сесію обласної ради і Рожищенський район загалом отримав 480 тисяч гривень з обласного бюджету на ремонт доріг.

Зокрема на експлуатаційне утримання дороги Не мир – Рай місто – Ясенівка - Вітоніж – 118 тисяч, стільки ж на відрізок Сокіл – Духче. Ще 240 тисяч спрямували на ремонт дороги Носачевичі – Вишеньки – Крижівка, а саме на облаштування мосту через Конопельку у Носачевичах і під’їзди до нього. Ремонтні роботи виконуватиме Рожищенський автодор.

Дорожники обіцяють впоратись із завданням до 1 вересня, а у Носачевичах протягом вересня. «Додатково до кінця року Рожищенський район отримає 1мільйон 700 тисяч гривень з різних бюджетів на ремонт сільських доріг. Зокрема, на напрямок Рожище - Носачевичі – Луків - Колки - 600 тисяч і 400 тисяч на дорогу Переспа – Любче – Кроватка – Березолуки – Підгірне – Романів - Городині – Веселе», - повідомив Віктор Довгополюк.

Щодо розбитої пісковозами дороги на Сокіл, то тут справи невтішні. Оскільки це дорога державного значення, її ремонт повинен здійснюватись за державні кошти. Це десятки мільйонів гривень. Їх можна отримати хіба що з Державного фонду регіонального розвитку. Якщо цей проект буде підтриманий у Києві, він зможе бути зреалізований не раніше 2017-го року.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024