У Рожищі завершили озеленення скверу

28 Листопада 2018, 17:40
4341

Робота із озеленення скверу «Борцям за волю та незалежність України» в Рожищі виконана повністю. 

Про це повідомляє прес-служба Рожищенської міської ради.

Рожищенська міська рада відреагувала на матеріал «Район. Рожище» «На озеленення скверу у Рожищі витратять понад 60 тисяч гривень» та повідомила, що робити із озеленення скверу уже завершились.

Нагадаємо, сквер пам'яті загиблих за волю та незалежність України у Рожищі озеленювало підприємство «Парки та сквери міста Луцька». На озеленення новозбудованого скверу на вулиці Незалежності у Рожищі з міського бюджету мали витратити 60997 гривень.

За інформацією прес-служби Рожищенської міської ради, для того, щоб провести озеленення у сквері, Рожищенська міська рада звернулася до підприємства «Парки та сквери міста Луцька».

Спеціалісти оцінили ситуацію та склали кошторис робіт. Упродовж жовтня-листопада працівники підприємства підготували та зачистили ґрунт, засіяли й утрамбували траву відповідно до технологій озеленення та висадили туї.

В перелік робіт увіходили затрати на придбання посівного матеріалу й саджанців туї, зачистка території, підготовка та вирівнювання ґрунту, посів, посадка.

Відповідно до консультації спеціалістів озеленення скверу не провели раніше лише через те, що бур’яни знищували в три етапи.

«За словами працівників підприємства, є три види бур’янів: весняні, літні та осінні. Для того, щоб їх максимально знищити й сформувати гарний газон, згідно з процедурою бур’яни три рази протравлювали. Упевнений, люди спостерігали, як часу від часу позеленілі схили ставали жовтими. І так кілька разів. Згодом спеціалісти вибрали оптимальний період, щоб засіяти траву й насіння нормально вкущилося. Як результат, бачимо гарний газон. Прикро, що навіть на прибраній території, де гарно зійшла трава, є людські сліди, витоптані «кратери». Але загалом маємо гарний очікуваний результат», – каже Рожищенський міський голова В’ячеслав Поліщук.

Відповідно до домовленостей із працівниками підприємства «Парки та сквери міста Луцька» остаточний термін приведення скверу в естетичний стан продовжать навесні.

«Відповідно до законодавства, аби рожищани могли контролювати те, що ми робимо, і те, на що ми використовуємо бюджетні кошти, договори були розміщені в системі «Прозоро». Саме на цьому ресурсі вказаний початковий і кінцевий термін дії договору з луцьким підприємством. Але це не означає, що роботи мають проводити в грудні. Грудень – це кінцевий термін, до якого повинні бути проведені розрахунки за виконані роботи. На сьогодні заплановані роботи вже завершені й, так само, як і проведені за них розрахунки. Рожищенська міська рада докладає максимум зусиль для того, щоб у нас було місце, куди можна прийти і вшанувати тих, хто поклав життя за нашу країну. Я дуже хочу, щоб із кожним роком це місце завдяки нашим спільним зусиллям ставало все кращим», – додав В’ячеслав Поліщук.

1




1


 

Коментарі
28 Листопада 2018, 20:46
Ну я б сказав не "відреагувала" міська рада, а зробила роботу журналістів. Які повинні були підняти елементарно слухавку і запитати, як справи зі сквером, а не тупо обгадити і написати, що озеленення мають проводити в грудні. Визнавайте свої помилки, бо це було тупо.
28 Листопада 2018, 20:53
"22 листопада на сайті Район.Рожище вийшла публікація «На озеленення скверу у Рожищі витратять понад 60 тисяч гривень», де автор подає інформацію так, що складається враження, ніби сквер мають озеленювати в грудні, чим, власне, вводить в оману рожищан."
28 Листопада 2018, 20:56
та вибірково подаєте інформацію. Аби що понаписувати. А як же журналістська етика? Ні. Не чули. Половина інформації крадена, половина перекручена. Молодці!
28 Листопада 2018, 20:58
зараз налетять «чесні» коментатори і всюдисущі анонімні «правдознавці», то спеціально для вас: привіт, ублюдки!
28 Листопада 2018, 22:52
І ще одне, привет, мой браток.
29 Листопада 2018, 13:08
Що з родичами привітався?????????
29 Листопада 2018, 23:31
досить сваритись краше порадуйтесь що наше рожище стало красивим
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024