Рожищенські депутати просять єпископа Нафанаїла підтримати створення єдиної української церкви

28 Листопада 2018, 17:14
4040

Депутати Рожищенської районної ради звернулись до Керуючого Волинською єпархією Української православної церкви єпископа Нафанаїла з проханням підтримати створення єдиної української церкви.

Про це йдеться у рішенні Рожищенської райради, яке підтримали під час сесії у середу, 28 листопада.

Звернення направлять Керуючому Волинською єпархією Української православної церкви владиці Нафанаїлу.

Текст звернення подаємо без змін:

«Ми, депутати Рожищенської районної ради Волинської області, щиросердечно просимо Вас, шановний Владико, долучитись до створення Єдиної помісної української православної церкви та взяти участь у майбутньому Всеукраїнському об’єднавчому соборі.

Враховуючи багатолітні прагення українського народу мати єдність віри, нації, держави, закликаємо Вас відкинути всі непорозуміння, мужньо прийняти відповідальне та історичне рішення якнайшвидшого об’єднання українського православ’я в єдину Помісну Православну Церкву.

Повернімо народу його могутній нескорений дух. «Укріпіть руки, що ослабли, і коліна, які дрижать. Скажіть боязливим душею: будьте тверді, не бійтесь, ось Бог наш, Він прийде і спасе вас» (Іс.35:3-4).

Українці сьогодні здобувають Незалежність своєї Держави, виборюючи її кров’ю, - станьмо, і ми разом, пліч-о-пліч, в боротьбі за Незалежність і єдність нашого Православ’я.

Створення Помісної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, сприятиме миру, свободі та процвітанню Української держави.

Сподіваємось і і віримо, що Ви, мудрий і справедливий Владико, не відмовите у благословенні і довгоочікуваному благодіянні створити Помісну Православну Церкву і Україні», - ідеться у зверненні.



 

 

 

Коментарі
28 Листопада 2018, 21:08
БОЖЕ ,нам ЄДНІСТЬ ПОДАЙ!!!!!<br/>УКРАЇНСЬКУ єдність!!!!!
28 Листопада 2018, 21:22
Гнати їх треба з нашої країни,а не просити.
28 Листопада 2018, 21:47
А нас не треба просити, ми вже маємо чітко сформовану позицію і вона всім відома, нащо той двіжняк, нащо ми вам?? Об' єднуйтесь собі, гнівіть Бога далі, політикани лицемірні, а ми від істинної Апостольської Церкви не відійдемо. Грішіть самі!!!
28 Листопада 2018, 22:15
&lt;p&gt;То вас задрипки гнати треба, депутати-пі............Свою зажерливу мордяку скрізь пхаєте,проблемами займіться,і не суньте свої рила до церкви....свинота.&lt;/p&gt;
28 Листопада 2018, 23:40
самі не ходите до церкви а хоботи своі пхаіте МАЛО ВАМ початку війни......
29 Листопада 2018, 00:56
Так їм для галочки треба, насправді їм до одного місця це все. Яка різниця в яку церкву не ходити)))) Не лізьте туди де вас не просять, Нафанаїл вам же не вказує, що робити. Хватить пхати в церкву свого носа!!!!!
29 Листопада 2018, 12:45
І хто проти- прочитайте твір Нечуя- Левицького « Хмари», а ще- історію.. там чітко вказано, коли до нас прийшов московський патріархат.. ічому ви слухаючи службу російською, розмовляєте українською?? вам не дивно це?? Коли це у нас був Філіповський піст і Філіповка?? Здається- Пилипівка і Пилипівський піст.
29 Листопада 2018, 21:38
Як в муку перднула
30 Листопада 2018, 10:26
Шановна волинянка в мене таке враження, що ви тільки Нечуя-Левицького читаєте. А от історію ви не читали все таки. В мене враження, що вам вуха позакладало, бо служба іде старослов'янською мовою.І ваш так званий очільник Філарєт спочатку був претендентом на патріарха Росії, а коли не вибрали то поїхав в Україну створювати церкву українську. Церква і віра має бути одна, а ви всі є розкольниками.Соромно за вас.
30 Листопада 2018, 12:36
Жіночко,якщо ви Православна,то маете в першу керуватися вченням Святого Письма,творами Святих Отців Божих-тільки це е шляхом для спсіння душі і вчності.А &quot;вчення&quot;простих смертних не мае ніякої ваги для спасіння душі (більше того ,ще й навпаки -може отруїти душу та відвернути від Істини,привівши до вічної погибелі)бо воно Не освячено Духом Святим!<br/>Так що &quot; Не надейтеся на князи, на сыны человеческия, в нихже несть спасения.&quot;Псалом 145.-Це на церковно-славянскій мові,якщо для вашого спасіння це мае велике значення.А якщо ви Не Православна(або скоріше всього тільки на словах)то що вам говорити,когли ви черпаете свої знання та скеровуете свое життя НЕ з чистого першоджерела,від Самого Спасителя ! а від такихсамих грішників як ми самі.А ще і самі беретеся повчати .Сліпий веде сліпого..
30 Листопада 2018, 12:45
Попередне повідомлення-то було саме для вас.
30 Листопада 2018, 12:55
Я нікого не повчаю і повчати не буду. Я за Єдину Соборну Апостольськву церкву. В моєму серці Господь і це для мене найголовніше. А від вас попахує &quot;штундами&quot;.І не вам вирішувати чи я православна чи ні. Якщо ви так бажаєте надання томосу то все з вами ясно.Ви напевно і не знаєте, що таке той томос значить, почули в новинах дай горлаєте як та шавка. А як не було церкви київського патріархату,то цікаво куди ходили. Раджу менше читати і цитувати, а добрих справ більше робити...........найшлась правильна така...аж смішно.
30 Листопада 2018, 13:03
Не зрозуміло-наша Україна демократична чи вже диктаторська країна..Здаеться весь світ знае що ми скеровуемось демократичним шляхом,тоді чому на наших громадян морально і фізично тиснуть в яку церквух ходити.Причому цей тиск чиниться лише на Канонічну Українську Православну Церкву,а всі інші конфесіінавіть і не чіпають.На яких правах(церковних чи конституційних) політики навязують своїпо гляди та вказують яким шляхом треба йти.УПЦ -самодостатня!в ній все що теба е.І Томос і саме головне -в ній присутній Дух Святий,що доказують безліч Святих Угодників які прославили Господа за роки існування УПЦ.<br/>Хто блуждае і не задоволений тим що мае то нехай йде куди бажае.Та ви не вказуйте (причому найбільшій в Украіні Церкві!), яким шляхом йти далі.<br/>Сам Спаситель дае людині свободу вибирати .То хто ви такі щоб лишати цього вибору..?? А ти самим крадете у Христа тільки Його Правосуддя.Не боїтеся..?
30 Листопада 2018, 13:25
Цілком згідна.
30 Листопада 2018, 13:25
До волинянки 10:55 30.11.2018.<br/>Повідомлення&quot; до до волинянки10:36 30.11.2018&quot;було не для вас, <br/>а до&quot;Волинянка10:45 29.11.2018.Ви не правильно зрозуміли.Міні як і вам не потріббно ніякого томосу від Константинополя(тим більше що вони його не дадуть такий як розкольники,автокеіали та порошенко хотіли)Думаю Філерет і сам вже не радий що звернулися дро Константинополя,бо будезовсім не так як він хотів.Наша Українска Православна Церква все що треба для спасіння мае,не даремно вона признана в світі абсолютно всіма православними Помістними Церквами .Непросто така на неї зарас йдуть такі гоніння і сатана підбуруючи маловірних виливае таку нанависть та злобу.Це як індикатор для нас -що сатана саме цю Церкву і боїться,бо лише в ній можна спасти свою душу,тому він всіма силами хоче відвернути від ціеї істинної Христової Церкви на Україні кого тільки можливо з маловіруючих та малодушних.Зарас знову відсіваеться полова від пшениці.І нам треба молити Бога вистояти, щоб не відійти з половою,а стати чистим відбірним зерном.Як вчать Святі Отці ,щоб спастися в цьому лукавому світі(особливо в такий час як тепер)--ОБОВЯЗКОВО ТРЕБА ЩОДЕННО ЧИТАТИ НОВИЙ ЗАПОВІТ-тоді Господь прояснуватиму розум і людина зможе ясно розуміти де правда аде брехня.Та крім того обовязково треба читати і твори Святих Отців,через них Господь відкривав своюВолю.Їх просвіщав Сам Дух Святий.Це наші наставники до Царства Небесного.А якщо керуватися своїм розумом ,то диявол легко зведе від Істинного Путі.Спаси Вас Господи!
30 Листопада 2018, 14:47
То ви проплачені прислужники уніатскі та американські скоро відсіетесь зовсім..Бог ще трохи попускае вам це час, що ви до кінця доповнили чашу Його терпіння своїм безаконіем..щоь не було вам після цього ніякого оправдання ,а кара Господня,якщо не покаетесь.
01 Грудня 2018, 22:01
Та хто вас визнаватиме?Ви вже сектанти!
01 Грудня 2018, 23:22
гм)Нас визнавали завжди і визнають та підтримують абсолютно всі Православні Помістні Церкви в світі.Почитай ЗМІ світу а не українскі і сам це побачиш .<br/>А ви розкольники як були так і осталися,бо без ПОКАЯННЯ НЕ МАЕ ПРОЩЕННЯ.<br/>Ви в Константиполя можете купити якого завгодного папірця,та коли цей папірець розходиться з Православними Канонами,затверденними на ВселенськихСоборах,то папірець так і залишаеться папірцем,а ви ким були тими і залишилися перед Богом.Якщо ти в рожевих окулярах то кращезніми їх чим раніше,щоб потім гірко не розчаруватися побаченим .
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024