За неоформлену автівку з іноземною реєстрацією передбачено штраф, – Волинська митниця ДФС

28 Листопада 2018, 15:10
За неоформлену автівку з іноземною реєстрацією передбачено штраф, – Волинська митниця ДФС 4201
За неоформлену автівку з іноземною реєстрацією передбачено штраф, – Волинська митниця ДФС

При перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, власнику такого автомобіля загрожує штраф у розмірі 170 тисяч гривень або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Про це повідомив директор Департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії ДФС Василь Поїзд під час брифінгу, інформує прес-служба Державної фіскальної служби України.

«На сьогодні відповідальність за порушення митних правил при ввезенні автомобілів з іноземною реєстрацією поки що не змінюється і протягом 180 днів буде такою ж, як і передбачалося раніше. Проте через 180 днів, після набуття чинності закону, такі пільгові умови скасовуються і вступають у дію нові санкції щодо порушення вказаних митних правил», – зазначив Василь Поїзд.

Крім того, за його словами, до Національної поліції України в автоматизованому режимі будуть передавати інформацію про строки тимчасового ввезення та транзиту автомобілів та осіб, які їх ввезли. Також Нацполіція матиме дані про транспортні засоби особистого користування, які перебувають на території України з порушенням строків тимчасового ввезення та/або транзиту.

Василь Поїзд розповів, що за новим законом поліцейські мають право зупиняти транспортні засоби у разі наявності інформації про порушення строків державної реєстрації та перебування на території України. За порушення складатимуть адміністративний протокол за ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так, за керування транспортними засобами, щодо яких порушено строки їх тимчасового ввезення та/або транзиту, використання таких транспортних засобів для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні, передача у володіння, користування або розпорядження особам, які не ввозили такі транспортні засоби на митну територію України або не поміщували в митний режим транзиту, передбачено штраф в розмірі 8 500 грн. При повторному правопорушенні – 17 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу.  

Читайте також: Машини на «бляхах» не треба вивозити з України, щоб розмитнити, – митники

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024